Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

menu_additem - dodawanie zmiennej


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sniper Elite

    Master

  • Power User

Reputacja: 168
Profesjonalista

  • Postów:981
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Skryptolandia
Offline

Napisano 27.11.2011 08:20

Witam. Mam sobie takie coś:

menu_additem(kupbron_zniwiarz,"MP5","",0,kupbron_zniwiarz_Fun);//item=0

I jak tu dodać jakąś zmienną typu string do wyświetlenie, już bez deklaracji.
  • +
  • -
  • 0

Kontakt:

Steam: CSnajper

GG: 4394855

 

Na steam i GG pomagam wyłącznie odpłatnie.


#2 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 27.11.2011 09:37

O to ci chodzi?: )
new text[512]
formatex(text, 511, "\y%s \d(\rGracz\d)", get_user_name(id));
menu_additem(menu, text, "0", 0);

Kod zabrałem ze swojej listy graczy / adminów na serwerze wyświetlanej jako menu

@sebul. w swoim pluginie zapisuje nick gracza do zmiennej potem wyświetlam, tylko tutaj przerobiłem bo po co koplikować sobie sprawe, koledze pewnie i tak pewnie o nick gracza nie chodziło.

tak:
new name[64]
get_user_name(i, name, 63)

sebul (27.11.2011 10:50):
Źle pobierasz nazwę gracza, ale ogólny schemat jest dobry.

Użytkownik Gh0st edytował ten post 27.11.2011 10:53

  • +
  • -
  • 2

#3 Sniper Elite

    Master

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 168
Profesjonalista

  • Postów:981
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Skryptolandia
Offline

Napisano 27.11.2011 09:46

Tak o to, ale jak zrobić aby wyświetlało normalny text i tę zmienną np.
new text[512]
formatex(text, 511, "\y%s \d(\rVIP\d)", get_user_name(id));
menu_additem(menu, "tu text"a tu wlasnie ta zmienna, "0", 0);

  • +
  • -
  • 0

Kontakt:

Steam: CSnajper

GG: 4394855

 

Na steam i GG pomagam wyłącznie odpłatnie.


#4 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 27.11.2011 09:48

Tak się chyba nie da. Zrób wszystko to co chcesz wyświetlić procentami ( %s, %i , %d ) itp. W formatext

w formatext dajesz ten NORMALNY TEXT no i procent i do niego przypisujesz jakąś wartość / zmienną

Użytkownik Gh0st edytował ten post 27.11.2011 09:55

  • +
  • -
  • 1

#5 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 27.11.2011 10:18

A jakby tak:

new text[512]
new text2[512]
formatex(text, 511, "\y%s \d(\rVIP\d)", get_user_name(id));
formatex(text2, 511, "tu text %s", text);
menu_additem(menu, text2, "0", 0);

sebul (27.11.2011 10:49):
Przecież to jest to samo co ghost podał...

  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#6 exexe

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:63
  • Lokalizacja::)
Offline

Napisano 27.11.2011 10:35


new text[512];
formatex(text, charsmax(text), "tu text: string %s num %d / %i float %f", string, num, num, float);

menu_additem(menu, text);


@Gh0st
Po to żebyś się pytał i to nie jest takie samo jak twoje.
Podałem tak jak on chciał, a do tego jeszcze wytłumaczyłem jak używać symboli w tekście, więc nie musisz spamować.

Użytkownik abcus edytował ten post 27.11.2011 10:58

  • +
  • -
  • 0

#7 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 27.11.2011 10:55

@abcus, no comment. :facepalm:
Po co podajesz to co ja już napisałem w pierwszym poście ?
Sory za off top ale nie mogę
  • +
  • -
  • 1

#8 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 27.11.2011 12:53

Ja zrozumiałem, że chce on mieć oddzielony "jakiś text" od zmiennej (%s).
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#9 Sniper Elite

    Master

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 168
Profesjonalista

  • Postów:981
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Skryptolandia
Offline

Napisano 27.11.2011 12:56

Już sobie to odpuściłem, za dużo roboty.
  • +
  • -
  • 0

Kontakt:

Steam: CSnajper

GG: 4394855

 

Na steam i GG pomagam wyłącznie odpłatnie.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych