Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

iframe - długość i szerokość


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 21.11.2011 17:48

Witam używam takiego kodu w txt którego otwieram przez show_motd:
<html>
<body>
<iframe width="800" height="600" scrolling="yes"  src="http://MOJASTRONKA.pl/Opisy_klas/Klasa.html"></iframe>
</body>
</html>
Problem jest taki że wyświetla mi taki obrazek:
Dołączona grafika
Chodzi mi o te białe "odstępy" od góry i lewej strony, czy mogę je jakoś usunąć ?
Wydaję mi się że to przez szerokość i długość ale gdy wpisuję tam 100% nie pomaga ;-) Jakieś pomysły?

edit@
Proszę o przesuniecie do działu problemy/pytania, przypadkowo dałem do pluginów.

podbijam

Użytkownik KariiO edytował ten post 20.11.2011 00:30

  • +
  • -
  • 0

#2 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 21.11.2011 17:55

Automatyczna wiadomość


Ten temat został przeniesiony z forum:
Scripting AMXXPluginy
do
Scripting AMXXProblemy


  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#3 Kaleka

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:237
  • GG:
  • Imię:Eryk
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 16.11.2013 16:13

Zna ktoś może rozwiązanie ;d?


  • +
  • -
  • 0

reklama.png

pluginyCOD.pl  Perki i klasy oraz dodatki do codmoda!

 


#4 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 16.11.2013 20:30

Wystarczy zamiast iframe zastosować frameset lub przekierować użytkownika na odpowiednią stronę (zalecane). Można też użyć odpowiednich styli w MOTD, aby ukryć te "paski". użycie style="background-color: black" na elemencie body sprawi, że będą czarne. Odpowiednie ustawienie marginesu i paddingu strony oraz ramki też rozwiąże sprawę. Polecam jednak po prostu wykonać przekierowanie.


  • +
  • -
  • 1
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#5 Kaleka

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:237
  • GG:
  • Imię:Eryk
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 18.11.2013 00:07

Wystarczy zamiast iframe zastosować frameset lub przekierować użytkownika na odpowiednią stronę (zalecane). Można też użyć odpowiednich styli w MOTD, aby ukryć te "paski". użycie style="background-color: black" na elemencie body sprawi, że będą czarne. Odpowiednie ustawienie marginesu i paddingu strony oraz ramki też rozwiąże sprawę. Polecam jednak po prostu wykonać przekierowanie.

Mógłbyś wytłumaczyć jak mam usunąć tą białą ramkę?

Mój plik wygląda tak:

<html>
<body style="background-color: black" >

<iframe width=100% height=950 scrolling="yes"  src="http://www.pluginycod.pl/kapitan.html"> Twoja przegladarka nie obsluguje iframe </iframe>
</body>
</html>

 

i nadal mam białą obwódkę.


  • +
  • -
  • 0

reklama.png

pluginyCOD.pl  Perki i klasy oraz dodatki do codmoda!

 


#6 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 18.11.2013 00:14

zamiast iframe
http://pl.wikipedia....ekierowanie_URL
  • +
  • -
  • 3




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych