Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Progress BarNp status xp w pasku


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 diablix

    emeryt

  • Przyjaciel

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:663
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 19.11.2011 01:43

*
Popularny

Progress Bar

Funkcja która tworzy rzekomy progress bar :D Działa on na zasadzie że zamiast cyfr bądź procentów dostajemy gotowy pasek postępu w formie łańcuchu znaków.
Zwróci ona nam również ilość "znaczków" użytych aby utworzyć pasek.

stock Stworz_PasekPostepu(sTab[], iLen, const sSymbol[], iCoSprawdzic, iIleWymagaJedenStopien=10){
new iAmt = max(1, iCoSprawdzic), iTimesAdded;

while(((iAmt-=iIleWymagaJedenStopien)>=(1>>iIleWymagaJedenStopien)) && add(sTab, iLen, sSymbol)){iTimesAdded++;}

return iTimesAdded;
}


Przykład:

public cmdTest(id){
new sTab[30];

g_iUserPunkty=5;

Stworz_PasekPostepu(sTab, sizeof sTab - 1, "|", g_iUserPunkty, 1);

client_print(id, 3, sTab); //Wyswietli 5 znaczkow zamiast 10 [||||| ]
}


Jak to wygląda?

Dołączona grafika
  • +
  • -
  • 10

#2 Kolar`.

    Guru

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:704
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Jastrzębie Zdrój
Offline

Napisano 19.11.2011 17:00

Można ss bo chyba dodam do siebie . ;]

#3 diablix

    emeryt

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:663
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 19.11.2011 17:24

Screen dodany :)
  • +
  • -
  • 0

#4 Jeansy

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 35
Życzliwy

  • Postów:296
  • Lokalizacja:Złoczew
Offline

Napisano 19.11.2011 20:05

a ustawia się jakoś jaki max lvl?

#5 Kolar`.

    Guru

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:704
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Jastrzębie Zdrój
Offline

Napisano 19.11.2011 20:34

a ustawia się jakoś jaki max lvl?

Jak dodasz np. do CoD'a to już masz max lvl ...

#6 diablix

    emeryt

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:663
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 19.11.2011 20:42

Żeby użyć tego w codzie pierw musisz obliczyć w procentach ile masz xp na ile. Potem procenty na pasek przeliczasz.
  • +
  • -
  • 0

#7 Kolar`.

    Guru

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:704
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Jastrzębie Zdrój
Offline

Napisano 19.11.2011 20:54

Żeby użyć tego w codzie pierw musisz obliczyć w procentach ile masz xp na ile. Potem procenty na pasek przeliczasz.

Czyli po prostu z x/x doświadczenia zamienić na procenty no i dodać tę funkcję i to wszystko.

#8 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 20.11.2011 13:35

prosciej bylo to zrobic uzywając petli for i odpowiedniego operatora ('%'/'/') kod bylby prostszy i lepszy do zrozumienia czy tez edycji :D
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#9 Stachuu :D ??

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:476
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Karsznice
Offline

Napisano 20.11.2011 14:41

ale czas trawania tego progres barr jest zalezy w czym go uzywamy ??

tzn to tylko liczy z % paski i je wywołuje ??

Stworz_PasekPostepu(sTab, sizeof sTab - 1, "|", g_iUserPunkty, 1);

zamieniajac na
Stworz_PasekPostepu(sTab, sizeof sTab - 1, "$", g_iUserPunkty, 1);


wyswietli np [$$$$ ]
  • +
  • -
  • 0

#10 diablix

    emeryt

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:663
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 20.11.2011 15:15

Tylko liczy a gdzie go użyjesz i jak to już Twoja sprawa ;) Tak znaczek możesz zamieniać na dowolny.
  • +
  • -
  • 0

#11 robaloss

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:157
  • Imię:haha
  • Lokalizacja:Wejherowo
Offline

Napisano 09.11.2012 14:07

mógłby ktoś wytłumaczyć jak dodać to do status bara ? i jak przeliczyć procent na ten pasek (na diablo)
  • +
  • -
  • 0

#12 CBeebies

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 213
Profesjonalista

  • Postów:156
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Bartek
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 11.11.2012 20:13

a czy można tego użyć w hudmessage ?
  • +
  • -
  • 0

#13 K!113r

    Czempion

  • Power User

Reputacja: 385
Wszechpomocny

  • Postów:865
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb.
Offline

Napisano 11.11.2012 20:18

tak
  • +
  • -
  • 0

DarkGL to mój autorytet.

skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować


#14 sNH.

    Czy MisieQ ukradł ciasteczko?

  • Power User

Reputacja: 297
Wszechwidzący

  • Postów:1070
  • Steam:steam
  • Imię:Bartek
  • Lokalizacja:Ełk
Offline

Napisano 12.11.2012 14:56

Można byłoby zrobić | na kolorowo? :P
Np na 10 |, mamy 3 na czerwono, później pomarańcz itd.

Chyba nie, ale tak pytam :P W sumie można spróbować z hud
  • +
  • -
  • 0

#15 K!113r

    Czempion

  • Power User

Reputacja: 385
Wszechpomocny

  • Postów:865
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb.
Offline

Napisano 12.11.2012 15:09

musiałbyś dodać to raczej w ColorChat, ale na nim odświeżane wiadomości nie zbyt ładnie wyglądają :D

Można próbować kilka wiadomości HUD o różnych kolorach i dobrze je ustawić, lecz to rozwiązanie ma ogromny minus, na innych rozdzielczościach różnie będzie się pokazywać :D
  • +
  • -
  • 0

DarkGL to mój autorytet.

skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych