Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

bad command character in client command


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Najkon

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 60
Pomocny

  • Postów:161
Offline

Napisano 06.11.2011 21:27

Czasem po zmianie mapy wyskakuje taki błąd, wiecie co on dokładniej oznacza ?

Ostatnie co pamietam z aktywnosci na serwerze to .. :

- Wgrałem nowe modele.
- Ustawiłem mp_chattime 3


xD

Mam nadzieje że ktoś z was zna rozwiązanie :S

odświeżam. Przepraszam że tak szybko lecz jest mi to bardzo potrzebne gdyż serwer co pare godzin sie psuje i nikt przez to wbic nie moze :<
  • +
  • -
  • 0

#2 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 07.11.2011 11:37

wyłączaj po kolei pluginy aż ustalisz który to powoduje a następnie daj jego sma
  • +
  • -
  • 1

#3 Najkon

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 60
Pomocny

  • Postów:161
Offline

Napisano 07.11.2011 22:38

Wczoraj ok. 18 wylaczylem plugin odpowiadający za modele, i nadal nie ma buga więc najprawdopodobniej to on. Daje .sma

Załączony plik  GHW_Weapon_Replacement.sma   7,5 KB  31 Ilość pobrań
  GHW_Weapon_Replacement.amxx

Dodam że w pluginie została dodana komenda /modele ktora robic on/off modele :D

Odniose się również do tego tematu : Errory - index out of bounds - AMXX.pl: Support AMX Mod X gdyż po dodaniu komendy wyskakują mi tamte errory.

Z gory dziekuje za pomoc.

Użytkownik Najkon edytował ten post 07.11.2011 22:52

  • +
  • -
  • 0

#4 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 08.11.2011 20:45

żeby wyłączyć podmianę modeli w_ trzeba się pobawić z addtofullpack
usunąłem kod odpowiedzialny za to
dodatkowo sprawdź czy plik new_weapons.ini jest całkowicie poprawny

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 1

#5 Najkon

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 60
Pomocny

  • Postów:161
Offline

Napisano 08.11.2011 22:24

Mówiąc "usunąłem kod odpowiedzialny za to" chodzi o to że usunąłeś kod odpowiedzialny za wylaczanie/wlaczanie modeli w_ ? Jeśli tak to git bo mi zależy tylko na v_ :D


I jeszcze jedno, dotychczas od razu po wejsciu na serwer modele były od razu wyłączone i włączyć je można było komenda, moglibyście zrobić tak aby od razu były właczone a dopiero pozniej sobie chetni je wyłączał ? :)

Użytkownik Najkon edytował ten post 08.11.2011 22:27

  • +
  • -
  • 0

#6 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 08.11.2011 22:29

Mówiąc "usunąłem kod odpowiedzialny za to" chodzi o to że usunąłeś kod odpowiedzialny za wylaczanie/wlaczanie modeli w_ ?

tak

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 1

#7 Najkon

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 60
Pomocny

  • Postów:161
Offline

Napisano 26.11.2011 12:33

<p>Niestety, jednak nadal wyskakuje ten sam błąd czasem po zmianie mapy :/

Moze i dużo, lecz pisze jedno na 24h ... :S
DarkGL (25.11.2011 11:59):
Nie za dużo tych "ref" ?

  • +
  • -
  • 0

#8 action

    Życzliwy

  • Zbanowany

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:29
  • Lokalizacja:polska
Offline

Napisano 26.04.2012 09:41

zobacz wyżej, jeśli twój serwer pokazuje to:

L 03/12/2012 - 15:46:53: "5QTHS0R78588W7X262MZ3N6C9S<>" connected, address "89.215.89.99:2600"
SV_ReadClientMessage: unknown command char (197)
Dropped 5QTHS0R78588W7X262MZ3N6C9S from server
Reason: Bad command character in client command

znaczy że ktoś atakuje cię exploitem Jo's V2

tu masz zabezpieczenie: http://cs-elaxy.pl/s...by-i-t-n-i.html




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych