Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Zapisanie nicku gracza do zmiennej


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 05.11.2011 08:50

Siemka mam takie pytanie jak zapisać nick gracza do zmiennej
robiłem tak
przed plugin init
new name[33]
Potem w funkcji
name[id] = get_user_name(id, name[id], charsmax(name))
Jednak to nie pobiera / gubi pierwszą literę nicku
ktoś wie jak dobrze zapisać nick gracza do zmiennej ;) ?
  • +
  • -
  • 0

If you can dream it, you can do it.


#2 Jak się nazwać

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 170
Profesjonalista

  • Postów:617
  • Imię:a
  • Lokalizacja:a
Offline

Napisano 05.11.2011 09:07

Źle ;P
new name[33][64]
i w client connect
get_user_name(id, name[id], 63)
  • +
  • -
  • 1
Pisze na zamówienie statystyki pod nvault. GG: 15600964

#3 speedkill

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 05.11.2011 09:12

Niechce w client_connect pobrać nicku gracza :P
więc chyba name[id] = w mojej funkcji musi być :]
  • +
  • -
  • 1

If you can dream it, you can do it.


#4 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 05.11.2011 09:21

new name[32];
get_user_name(id,name,31);

I tyle :)
  • +
  • -
  • 1
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#5 speedkill

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 05.11.2011 09:53

Działa dzięki ;)
ps.uzyłem tak
new name[33]
get_user_name(id, name[id], 32)
Po +
Do zamknięcia ;)
  • +
  • -
  • 1

If you can dream it, you can do it.


#6 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 05.11.2011 10:37

Działa dzięki ;)
ps.uzyłem tak
new name[33]
get_user_name(id, name[id], 32)
Po +
Do zamknięcia ;)

Źle, po co Ci te id tam? Ma być
new name[32];
get_user_name(id, name, 31);

  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#7 Muzzi

    Guru

  • Przyjaciel

Reputacja: 226
Wszechwidzący

  • Postów:772
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 05.11.2011 10:38

@speedkill123 wątpie aby zadziałało, musisz użyć większej tablicy.


new gPlayerName[33][33];
get_user_name(index, gPlayerName[id], charsmax(gPlayerName));


W ten sposób powinno działać.

Użytkownik Muzzi edytował ten post 05.11.2011 10:38

  • +
  • -
  • 0

#8 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 05.11.2011 10:40

@speedkill123 wątpie aby zadziałało, musisz użyć większej tablicy.


new gPlayerName[33][33];
get_user_name(index, gPlayerName[id], charsmax(gPlayerName));


W ten sposób powinno działać.

W ten sposób też nie zadziała ;] Jak już może tak
new gPlayerName[33][33];
get_user_name(id, gPlayerName[id], charsmax(gPlayerName[]));

Ale ja dałbym tak
new gPlayerName[33][33];
get_user_name(id, gPlayerName[id], 32);

  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#9 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 05.11.2011 12:12

W ten sposób też nie zadziała ;] Jak już może tak

zadziała

new name[33]
get_user_name(id, name[id], 32)

ciągle robisz ten sam błąd

i zmienna na nick powinna być dłuższa bo nick może mieć więcej niż 32 znaki

new szName[64];
get_user_name(id, szName, charsmax(szName) );

  • +
  • -
  • 1

#10 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 05.11.2011 12:20

W ten sposób też nie zadziała ;] Jak już może tak

zadziała

Nie zadziała, wywali błąd przy charsmax ;] i do tego raz jest index, a raz id.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#11 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 05.11.2011 12:22

do tego raz jest index, a raz id.

no tak ślepy jestem :F
  • +
  • -
  • 0

#12 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 05.11.2011 12:23

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych