Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Błędy w logach, jak to naprawić ?


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 30.10.2011 20:11

Mam takie błędy w logach

L 10/30/2011 - 20:04:48: String formatted incorrectly - parameter 8 (total 7)
L 10/30/2011 - 20:04:48: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "jbextreme.amxx")
L 10/30/2011 - 20:04:48: [AMXX] Run time error 25: parameter error
L 10/30/2011 - 20:04:48: [AMXX] [0] jbextreme.sma::player_hudmessage (line 1792)
L 10/30/2011 - 20:04:48: [AMXX] [1] jbextreme.sma::cmd_box (line 1091)



Nie wiem co to w ogóle jest, plugin dodaje do załącznika, będę bardzo wdzięczny jeżeli ktoś to naprawi

Użytkownik LucKy_skiLL edytował ten post 01.11.2011 17:42

  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#2 mlekowita

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 91
Zaawansowany

  • Postów:398
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 30.10.2011 20:34

próbowałeś po jbextreme.amxx w plugins.ini dopisać debug ?

#3 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 30.10.2011 20:40

To jest po debug kolego ;]
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#4 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 30.10.2011 20:45

spróbuj zamienić
vformat(text, charsmax(text), msg, 6)

na
vformat(text, charsmax(text), msg, 7)


bo to wywala ze za duzo argumentów wywala (8) na 7 dostępnych O.o
  • +
  • -
  • 0

#5 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 31.10.2011 00:08

Gdy dam 7 to mam takie coś


L 10/31/2011 - 00:01:57: String formatted incorrectly - parameter 7 (total 6)



I wszystko co jest w hud nie działa :]
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#6 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 31.10.2011 08:34

sprawdź czy w lang JBE_GUARD_BOX nie ma jakiś znaków formatujących (%d , %s itp.)
  • +
  • -
  • 0

#7 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 31.10.2011 11:22

A no ma:

JBE_GUARD_BOX = Walka wlaczona przez %s

  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#8 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 31.10.2011 11:25

co tam powinno być ? nick gracza , nazwa drużyny etc. ?
  • +
  • -
  • 0

#9 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 31.10.2011 11:45

Nie to już to usune, nie ma sensu się z tym bawić, zaraz zobacze nowe logi.

Użytkownik LucKy_skiLL edytował ten post 31.10.2011 11:49

  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#10 Nutek.

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:17
  • Lokalizacja:GrD
Offline

Napisano 07.11.2011 22:59

Powinno działać ;P

public cmd_box(id)
{
static i
if((id < 0) || (is_user_alive(id) && cs_get_user_team(id) == CS_TEAM_CT))
{
if(g_TeamAlive[CS_TEAM_T] <= get_pcvar_num(gp_BoxMax) && g_TeamAlive[CS_TEAM_T] > 1)
{
for(i = 1; i <= g_MaxClients; i++)
if(is_user_alive(i) && cs_get_user_team(i) == CS_TEAM_T)
set_user_health(i, 100)

set_cvar_num("mp_tkpunish", 0)
set_cvar_num("mp_friendlyfire", 1)
g_BoxStarted = 1

new name[33]
get_user_name(id, name, 32)

player_hudmessage(0, 1, 3.0, _, "%L", LANG_SERVER, "JBE_GUARD_BOX", name)
}
else
{
player_hudmessage(id, 1, 3.0, _, "%L", LANG_SERVER, "JBE_GUARD_CANTBOX")
}
}
return PLUGIN_HANDLED
}


  • +
  • -
  • 0

#11 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 08.11.2011 10:52

Plugin już naprawiłem, można zamknąć.
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#12 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 08.11.2011 10:53

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych