Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Czyszczenie bazy co x czasu


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 30.10.2011 11:51

Witam, wpadłem na pomysł tylko nie potrafię go zrealizować samemu, konkretnie w bazie można tworzyć datę utworzenia przy poszczególnych klasach, oraz jeżeli utworzone to aktualizacja daty ostatniego wyjścia z serwera, ważne żeby aktualizowało się to dla każdej zrobionej klasy, a potem np: w statach zrobić opcję że (dzisiaj jest 04.06.2011r.) czyści wszystkie klasy, które nie były aktualizowane od 21.05.2011r.

Czy ktoś dałby radę to zrobić ?

Użytkownik Death_Player edytował ten post 30.10.2011 11:52

  • +
  • -
  • 0

#2 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 30.10.2011 12:16

No wszystko fajnie, itp. ale powiedz jaki to ma sens?

Użytkownik sebul edytował ten post 30.10.2011 12:17

  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#3 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 30.10.2011 12:37

Jaki to ma sens ? czyszczenie bazy ? Jak ktoś już nie gra, a ma się ze 30 klas, 10 osób, czyszczenie, 300 rekordów mniej.
  • +
  • -
  • 0

#4 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 30.10.2011 15:48

A to resa lvli nie robisz rok, albo i dwa? Takie liczby na pewno nie będą obciążać bazy, więc nie ma sensu nawet tego tak usuwać, do tego zobacz sobie to http://amxx.pl/topic...olaczen-z-baza/ dodając tego fixa, będziesz miał na pewno mniej wpisów w bazie, bo nie będzie tworzyć od razu wszystkich klas dla jednego gracza, nie wspominając już o tym, że przy 32 slotach, serwer będzie wysyłał o 32 zapytania mniej na początku mapy.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#5 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 30.10.2011 20:34

Sebul tylko potem jak porobić mena dla klas, itd. bo chcę zrobić kilka przeróbek w pętli for, tylko ten pawn.. szkoda że nie c++ :P
Konkretnie na górze strony chcę napisać np: Strona 1: a na dole link do forum. I w kp chce dać jeden waruneczek. Ale to wszystko jakoś wymaga przeróbki for

Użytkownik Death_Player edytował ten post 30.10.2011 20:36

  • +
  • -
  • 0

#6 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 30.10.2011 20:41

Podaj kod, bo tak to ja Cię nie zrozumiem, o co dokładnie Ci chodzi.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#7 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 30.10.2011 20:45

o spojrzałem teraz,
formatex(text, 511, "\yWybierz Klase -^n"); // Chciałem podmienić Wybierz klase czyli tytuł na tytuł strony.
for(i=9; i<16; i++)formatex(text, 511, "%s%s%i. %s [Level: %i]^n", text, (keys & (1<<i-1)) ? "\w" : "\d", i, Race[i], player_class_lvl[id][i]); // a próbowałem to gdzieś tu wstawić.
// czyli jak chce dać coś pod menu to
formatex(text, 511, "^nTekst");


Pobawię się szcze chwilę z tym menu. jak co to napisze.

Użytkownik Death_Player edytował ten post 30.10.2011 20:48

  • +
  • -
  • 0

#8 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 30.10.2011 20:50

No to jak chcesz dodać coś pod menu, to robisz coś takiego
formatex(text, 511, "%s^nNapis pod menu", text);

Ale ogólnie polecam nowy styl menu ;]
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#9 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 30.10.2011 21:24

Ehh jest problem z tym. Jak przechodzę z jednego menu do drugiego to pokazuje się tylko jeden napis albo nic.
Spoiler

Użytkownik Death_Player edytował ten post 30.10.2011 21:31

  • +
  • -
  • 0

#10 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 30.10.2011 21:40

Spoiler

Nie wiem czy tutaj trzeba dodać jeszcze coś przy pokazywaniu menu (tak jak jest to w menu wyboru frakcji), ale jak będzie się pokazywać i będzie dobrze działać, to może zostać tak jak jest.

Użytkownik sebul edytował ten post 30.10.2011 21:41

  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#11 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 30.10.2011 21:58

Podmieniłem kod, i teraz tak:
Na początku włącza mi się menu 1 i 2, 3 już nie, dalej nie wskakuje klasa, więc przypomniało mi się że nie dałem cvarów do amxx.cfg. Po dodaniu cvarów
diablo_classes1 = "abcdefgh"
diablo_classes2 = "abcdef"
diablo_classes3 = "abc"
Po wyborze któregokolwiek menu już nic się nie pokazuje.
Z kolei po usunięciu cvarów, i ustaleniu ich podczas gry, klasa nie wskakuje.

Do tego jedna mała uwaga, można zrobić żeby w menu 2 nie było numerków o 9 do 16 ? typu (1<<(i-1)+(i-1)

Użytkownik Death_Player edytował ten post 30.10.2011 22:00

  • +
  • -
  • 0

#12 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 30.10.2011 21:59

Czyli każde menu musisz dodawać w taki sam sposób jak te pierwsze menu
show_menu(id, keysczwarta,text4, -1, "Wybierz Klase")

A najlepiej pokaż jak rejestrujesz te menu, o ile w ogóle masz je rejestrowane ^ ^
  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#13 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 31.10.2011 09:05

register_menucmd(register_menuid("Klasy"), 1023, "PressedKlasy")
register_menucmd(register_menuid("Lok"), 1023, "PokazMeni")
register_menucmd(register_menuid("mat"), 1023, "pokazpremium")

Tylko o to chodzi ?
  • +
  • -
  • 0

#14 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 31.10.2011 10:00

Czyli sprawdź coś takiego
Spoiler

  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#15 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 01.11.2011 08:57

Opis sytuacji:
Podmieniam plugin i włączam serwer, w amxx.cfg są określone cvary:
diablo_classes1 = "abcdefgh"
diablo_classes2 = "abcdef"
diablo_classes3 = "abc"
Menu wyboru kolejnych menu wskakuje po paru sekundach, jednak przekierowanie do pozostałych 3 menu nie działa.

Po usunięciu cvarów z amxx.cfg i zmienieniu mapy sytuacja taka sama.

Po usunięciu cvarów z amxx.,cfg i zresetowaniu serwera, działają mena 1 i 2, 3 już nie. Klasa wskakuje z menu 1 i 2.
Mam flagę dostępu do kp.

Nie masz już pomysłów co z tym nie tak ? :/

Użytkownik Death_Player edytował ten post 31.10.2011 11:42

  • +
  • -
  • 0

#16 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 01.11.2011 13:22

Niestety nie mam.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych