Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|

Napisano 22.10.2011 07:43

Napisano 22.10.2011 08:27

Powodów jest masa i wiele razy już były wymieniane (np. http://forum.invisio...-ipb-czy-warto/ ).
Ale poza wszystkimi opcjami ważne jest to, że iPB ma najlepszy support

Wiele razy było tak, że użytkownicy vB prosili o pomoc na forum IPB bo u siebie nie mogli jej uzyskać

Napisano 22.10.2011 08:41
Napisano 22.10.2011 08:52
byCZUS to mój autorytet

Napisano 22.10.2011 09:22

No i najbezpieczniej kupić nówkę od ips'u.
Napisano 22.10.2011 10:04
lub poszukać aukcji na allegro używanej licencji.
Odnowienie licencji raz na pół roku kosztuje 25$, abyś mógł pobierać aplikacje z Marketplace, korzystać z supportu i pobierać aktualizacje z ClientArea.
Oczywiście przedłużanie licencji nie jest obowiązkowe i w przypadku jej wygaśnięcia dalej normalnie korzystasz ze swojego forum.
Napisano 22.10.2011 10:05
Automatyczna wiadomość
Ten temat został przeniesiony z forum:
Inne → Programowanie → Pytania
do
Inne → Oprogramowanie → Dyskusje
Napisano 22.10.2011 14:36
Napisano 28.10.2011 17:02

vB
Plusy
- Licencja na zawsze kwota 195$
- spolszczenie dostępne na stronie vbhelp.pl bardzo dobrze wykonane.
-nie ma już problemów z krzaczkami zamiast polskich znaków
- można dokupić vBSEO kwota ok.150$ prawdziwy kombajn jesli chodzi pozycjonowanie strony np. w Google i optymalizacje.
-naprawdę sporo modyfikacji i stylów na stronie http://vbulletin.org
-wszystko można zrobic w CP bez kopania w FTP
-łatwe instalowanie modyfikacji
Minusy
-vB to nowość na polskim rynku wiec wsparcie jest jeszcze słabiutkie, pomagają w miare możliwości, na vbulletin.org jeżeli nie masz problemow z angielskim wszystkiego się dowiesz.
Ja Sie dlugo wachałem ale jednego wybrałem vB , jedyne co mnie zraziło to że na IPB trzeba co pół roku płacic 25$ za odnawianie licencji żebyś mógl mieć aktualizacje co nie jest problemem na vB.
Użytkownik Bols^ edytował ten post 28.10.2011 17:07
Napisano 28.10.2011 19:55
-vB to nowość na polskim rynku wiec wsparcie jest jeszcze słabiutkie, pomagają w miare możliwości, na vbulletin.org jeżeli nie masz problemow z angielskim wszystkiego się dowiesz.
nieprawda bo od ładnych 3-4 lat jest w polsce popularne

Ja Sie dlugo wachałem ale jednego wybrałem vB , jedyne co mnie zraziło to że na IPB trzeba co pół roku płacic 25$ za odnawianie licencji żebyś mógl mieć aktualizacje co nie jest problemem na vB.
nie musisz, ale jest możliwe to
Ja z doświadczenia wiem że ip.board jest bardziej user-friendly, i się do niego przyzwyczaiłem.
Napisano 28.10.2011 21:59
Ale czyż nie na jedną wersję? Kupujesz na 3 i 4 już nie zainstalujesz.- Licencja na zawsze kwota 195$
IPB jest bez ograniczeń wersji i można korzystać dożywotnio bez dodatkowych opłat(jeżeli chce mieś się dostęp do nowych wersji, wsparcia itp trzeba odnowić licencję za 25$).co mnie zraziło to że na IPB trzeba co pół roku płacic 25$ za odnawianie licencji żebyś mógl mieć aktualizacje co nie jest problemem na vB.
To plus? To chyba powinien być standard-nie ma już problemów z krzaczkami zamiast polskich znaków

To tak jak w IPB. Większość "kopania" ogranicza się do wrzucenia aplikacji do katalogu(hooki są importowane bez wchodzenia na FTP).-wszystko można zrobic w CP bez kopania w FTP
j/w. klikasz import/instaluj w zależności czy mod czy aplikacja-łatwe instalowanie modyfikacji
grubo się mylisz-vB to nowość na polskim rynku wiec wsparcie jest jeszcze słabiutkie, pomagają w miare możliwości, na vbulletin.org jeżeli nie masz problemow z angielskim wszystkiego się dowiesz.

Napisano 29.10.2011 22:02
Tylko i wyłącznie IPB Powodów jest masa i wiele razy już były wymieniane (np. ROZWIĄZANY: IPB czy warto? - forum.invisionize.pl - Support IP.Board ). Ale poza wszystkimi opcjami ważne jest to, że iPB ma najlepszy support Wiele razy było tak, że użytkownicy vB prosili o pomoc na forum IPB bo u siebie nie mogli jej uzyskać
Dokładnie
Napisano 01.11.2011 11:20

Napisano 04.11.2011 14:03

Napisano 04.11.2011 14:35

Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Napisano 04.11.2011 18:40
I powiem, że nie żałuje.
Z tego co czytałem 3 miesiące temu ludzie gadali tak:
IPB jest wygodniejszy dla użytkowników i miły dla oka
VB jest lepszy pod względem administracji( lepsze menu podobno)
Ale dokładnie nie napisze bo nigdy nie miałem VB.
Jak chcesz to możesz wziąć demo IPB na jakiś czas( trwa chyba 1 dzień) i protestować sobie.
Napisano 04.11.2011 22:07

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka
GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD)

Napisano 08.11.2011 01:53
Jak ktoś ogarnia skrypt w stopniu zaawansowanym to niech się nie krępuje i wybierze vB z kiepskim supportem.
Ja na przykład wolałbym zakupić licencje IPB i mieć pewność że gdy pojawi się problem uzyskam szybko pomoc.
Testowanie integracji poszczególnych sub-pluginów. Zwiększanie możliwości i optymalizacja kodu.
CodMod MW2 [100%]
Całkowicie nowy silnik z tworzeniem własnych klas z własnymi nazwami! Proste w obsłudze API, nie nawiązuje niczym do Codów podróbek [OGóLNODOSTĘPNYCH]. Nowy system killstreak, misje, rewardy xp, samochody, samoloty, bombowce, ekwipunek, zrzuty zaopatrzenia, npc
Testować można na moim forum

Napisano 08.11.2011 10:58
To tak jakby założyć, że coś co kupimy się popsujeJak ktoś ogarnia skrypt w stopniu zaawansowanym to niech się nie krępuje i wybierze vB z kiepskim supportem.

IPB z doświadczenia wiem, że trza samemu popsuć, co i tak jest nie lada wyczynem, bo instalacja aplikacji ogranicza się do klikania, czyli de facto ciężko jest cokolwiek zepsuć

W Sumie taki temat to prawie zawsze fani/użytkownicy vB idą za vB i odwrotnie jak chodzi o IPB.
Jako użytkownik, miałeś pewnie styczność z oboma silnikami, zerknij teraz jako admin w każde i wybierz, IPB ma na pewno możliwość przetesowania, czyli nie kupisz kota w worku.
Link: http://www.invisionp.../suite/demo.php
I druga sprawa support zerknij na support tego i tego

Jeszcze sprawa odnowienia licencji jest kwestia że tu kupujesz za 195$ upgarde masz za 175$ wszystko spoko bo wersja dożywotnia i nie ma problemów (vB).
IPB wydaje się bardziej skomplikowane ale czyste założenia licencja 150 $, odnowienie 25$ i mówiąc szczerze grubszy update wychodzi raz na rok, przynajmniej u mnie to tak wychodzi, że nie opłaca się mieć cały czas aktywnego supportu po angielsku, jak polski darmowy jest równie dobry.
Troche obliczeń 200-150 = 50$, 50$/25$=2 razy odnowienie, 2*6mc = 1 czyli na samej licencji ipb oszczedzamy i mamy dostęp przez rok gratis na odnowienia, teraz ile na jednym upgrade? 175/25 = 7, 7*6/12 = 3,5 roku myślę że na 3.5roku wyjdzie jakiś upgrade vB czyli nawet cenowo ipb wychodzi taniej + masz to rozłożone w ratach.
Jeśli coś źle napisałem to mi wytłumaczcie

Napisano 17.11.2011 13:04
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Inny
Inny
Problem z wyświetlaniem nazw klas w menuBłędne nazwy w menu przy wyborze klasy Napisany przez protypek, 29.04.2025 ![]() |
|
![]() |
|||
Inny
Kupię Paczke DeathrunNapisany przez benko345, 18.03.2025 ![]() |
|
![]() |
|||
Inny
Kupię gotową paczkę DiabloMod bez BUGÓW!Napisany przez Mefedroniarz, 26.11.2024 ![]() |
|
![]() |
|||
Inny
AMX-X Bans - Nowoczesny rework standardowego AmxbansaNowy skrypt AMX-X Bans Napisany przez Mesharsky, 18.11.2024 ![]() |
|
![]() |
|||
Inny
Kasowanie statystyk BF2 po kompilacji.Napisany przez kaszkaj, 08.11.2024 ![]() |
|
![]() |
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych