Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
PHP

Problem z klasą php

PHP

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 21.10.2011 19:53

Problem polega na tym że zwraca pustą tablice ^^ . Ale dobrze że zwraca. xD . Ktoś może powiedzieć co jest źle ?


<?php
class FormElement{
var $_name = array(); /* - Do Tej Zmiennej dodaje name które są w forumlarzu - */
var $_name_value = array(); /* - Tutaj jest name => wartosc */

function szkielet($method, $action){
echo '<form action="'.$action.'" method="'.$method.'">';
}
function dodaj($name, $value, $type){
echo '<input type="'.$type.'" name="'.$name.'" value="'.$value.'" /><br>';
$this->_name[$name] = $type; /* Dodanie do $this->_name'; */
$this->_name[$name];
}
function zamknij(){
echo '</form>';
}
function sprawdz($submit_name){
if( isset($_POST[$submit_name]) ){
$kod = '';
foreach ($this->_name as $nazwa => $typ){
$this->_name_value[$nazwa] = $_POST[$nazwa]; /* dodawanie do $this->_name_value */
}
return $this->_name_value; /* Zwracanie tablicy */
}
}
}
?>

  • +
  • -
  • 1

#2 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 22.10.2011 12:38

a po co zwracasz tą tablice skoro to jest i tak skladowa klasy i mozesz sie do niej odwolac poprzez dany obiekt klasy ??

np
$cos=$obiekt->_name_value;

  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#3 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 22.10.2011 12:46

Nie wiedziałem że tak można ^^ z klasami bawie się chyba od 3 dni .

Zaraz sprawdze i dam edit

//edtit.
Za pierwszą próbą nie działało bo dałem samo :

$cos = $form ->_name_value;
i zapis do tablicy $_name_value nie był wykonany a za drugim razem
$form -> sprawdz('submit');
$cos = $form ->_name_value;
i Wszystko ładnie wyświetliło

++

Użytkownik Gh0st edytował ten post 22.10.2011 12:55

  • +
  • -
  • 1





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PHP

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych