Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Reinstal Diablo Mod'a, jak?


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Blejdziorek

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:67
  • Lokalizacja:Pomorskie
Offline

Napisano 15.10.2011 10:12

Potrzebna mi pomoc kogoś kto się zna na rzeczy lub chociaż przekierowanie do jakiegoś poradnika, ale najlepiej to kogoś. Dokładniej chodzi o to, że chciałem usunąć stary diablo mod co był wgrany na dany serwer i zainstalować nowy, ale moja wiedza kończy się na dodawaniu pluginów, a zauważyłem, że samo dodanie pliku amxx i sma do folderów, a potem dopisanie linijki w plugins.ini nie wystarcza, dlatego, za przeproszeniem, jestem w ciemnej d*pie.
  • +
  • -
  • 0

#2 darus1045

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: -17
Tragedia

  • Postów:77
  • Lokalizacja:sokolka
Offline

Napisano 15.10.2011 10:55

ściągasz diablo mod i podmieniasz go za ten do podmienienia :)

nic nie dopisujesz.

#3 Blejdziorek

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:67
  • Lokalizacja:Pomorskie
Offline

Napisano 15.10.2011 10:57

Nie da rady, podobno trzeba jeszcze go podpiąc do bazy, bo diablo niby działa, ale nie reaguje na komendę /klasa, gdy ją wpisze to nic się nie dzieje.
  • +
  • -
  • 1

#4 darus1045

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: -17
Tragedia

  • Postów:77
  • Lokalizacja:sokolka
Offline

Napisano 15.10.2011 11:03

Wcześniej na tym Twoim starym diablo klasa działała?

#5 Blejdziorek

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:67
  • Lokalizacja:Pomorskie
Offline

Napisano 15.10.2011 11:09

To w sumie nie był mój, ale tak, działała. No i nawet jak chwilowo wyłączyłem tego nowego i włączyłem starego to na nim działała komenda /klasa, ale po włączeniu nowego już nie (jakby co to komenda /zmienklase też nie ;) )

Użytkownik Blejdziorek edytował ten post 15.10.2011 11:11

  • +
  • -
  • 1

#6 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 15.10.2011 11:10

podaj logi :D

i sql.cfg

i jeszcze weź zresetuj baze
  • +
  • -
  • 2

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#7 Blejdziorek

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:67
  • Lokalizacja:Pomorskie
Offline

Napisano 15.10.2011 11:20

sql.cfg



  • // SQL configuration file


  • // File location: $moddir/addons/amxmodx/configs/sql.cfg


  • // *NOTE* Linux users may encounter problems if they specify "localhost" instead of "127.0.0.1"


  • // We recommend using your server IP address instead of its name


  • // *NOTE* amx_sql_type specifies the DEFAULT database type which admin.sma will use.


  • amx_sql_host "******"


  • amx_sql_user "******"


  • amx_sql_pass "******"


  • amx_sql_db "******"


  • amx_sql_type "mysql"

Końcówka logów<p style="font-family: 'Courier New',Courier,monospace; font-weight: normal;">



  • L 10/15/2011 - 12:14:38: [srn.amxx] [SRN] Polaczenie nieudane!


  • L 10/15/2011 - 12:14:38: [srn.amxx] [SRN] Blad zapytania, lokacja: 16


  • L 10/15/2011 - 12:14:38: [srn.amxx] [SRN] Wiadomosc: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) (2002)


  • L 10/15/2011 - 12:14:38: [srn.amxx] [SRN] Status zapytania:


  • L 10/15/2011 - 12:14:38: [srn.amxx] [SRN] Blad podczas laczenia z serwerem mysql!


  • L 10/15/2011 - 12:14:39: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] AMXBans Gm 1.6 jest wlaczony


  • L 10/15/2011 - 12:15:37: [srn.amxx] [SRN] Polaczenie nieudane!


  • L 10/15/2011 - 12:15:37: [srn.amxx] [SRN] Blad zapytania, lokacja: 16


  • L 10/15/2011 - 12:15:37: [srn.amxx] [SRN] Wiadomosc: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) (2002)


  • L 10/15/2011 - 12:15:37: [srn.amxx] [SRN] Status zapytania:


  • L 10/15/2011 - 12:15:37: [srn.amxx] [SRN] Blad podczas laczenia z serwerem mysql!


  • L 10/15/2011 - 12:16:37: [srn.amxx] [SRN] Polaczenie nieudane!


  • L 10/15/2011 - 12:16:37: [srn.amxx] [SRN] Blad zapytania, lokacja: 16


  • L 10/15/2011 - 12:16:37: [srn.amxx] [SRN] Wiadomosc: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) (2002)


  • L 10/15/2011 - 12:16:37: [srn.amxx] [SRN] Status zapytania:


  • L 10/15/2011 - 12:16:37: [srn.amxx] [SRN] Blad podczas laczenia z serwerem mysql!


  • L 10/15/2011 - 12:17:37: [srn.amxx] [SRN] Polaczenie nieudane!


  • L 10/15/2011 - 12:17:37: [srn.amxx] [SRN] Blad zapytania, lokacja: 16


  • L 10/15/2011 - 12:17:37: [srn.amxx] [SRN] Wiadomosc: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) (2002)


  • L 10/15/2011 - 12:17:37: [srn.amxx] [SRN] Status zapytania:


  • L 10/15/2011 - 12:17:37: [srn.amxx] [SRN] Blad podczas laczenia z serwerem mysql!


  • L 10/15/2011 - 12:18:37: [srn.amxx] [SRN] Polaczenie nieudane!


  • L 10/15/2011 - 12:18:37: [srn.amxx] [SRN] Blad zapytania, lokacja: 16


  • L 10/15/2011 - 12:18:37: [srn.amxx] [SRN] Wiadomosc: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) (2002)


  • L 10/15/2011 - 12:18:37: [srn.amxx] [SRN] Status zapytania:


  • L 10/15/2011 - 12:18:37: [srn.amxx] [SRN] Blad podczas laczenia z serwerem mysql!

A co do resetu bazy, to nie znam się na tym ;/

Użytkownik Blejdziorek edytował ten post 15.10.2011 11:22

  • +
  • -
  • 1

#8 darus1045

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: -17
Tragedia

  • Postów:77
  • Lokalizacja:sokolka
Offline

Napisano 15.10.2011 11:31

a gdzie masz DB?

#9 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 15.10.2011 11:33

może w sql.cfg uzupełnisz swoimi danymi oprócz hasła ? bo skąd mamy wiedzieć ? na pewno masz źle podłączoną bazę . I gdzie ją masz postawioną
  • +
  • -
  • 0

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#10 Blejdziorek

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:67
  • Lokalizacja:Pomorskie
Offline

Napisano 15.10.2011 11:37

Problem w tym, że ja tutaj nic nie zmieniałem, jedyne co zrobiłem to z plugins.ini usunąłem końcówkę z pluginami i zacząłem wrzucać je od nowa.



  • amx_sql_host "178.248.75.82"


  • amx_sql_user "grajek_ffa"


  • amx_sql_pass "******"


  • amx_sql_db "grajek_ffa"


  • amx_sql_type "mysql"

A baza, jest wszystko pod pukawką.

Użytkownik Blejdziorek edytował ten post 15.10.2011 11:38

  • +
  • -
  • 0

#11 Blejdziorek

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:67
  • Lokalizacja:Pomorskie
Offline

Napisano 15.10.2011 11:46

Chciałem ;/ Ale wchodzę na panel pukawki, a tam nic Oo szukam i szukam, a nigdzie nie znalazłem opcji "reinstal", bo chciałem od tego zacząć i wgrywać wsio od zera, no ale niestety zostałem zmuszony do korekty wszystkiego, zamiast nowej budowy.
  • +
  • -
  • 0

#12 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 15.10.2011 11:49


amx_sql_host "178.248.75.82"





amx_sql_user "grajek_ffa"





amx_sql_pass "******"





amx_sql_db "grajek_ffa"





amx_sql_type "mysql"

 

 

 

 

diablo_sql_host "178.248.75.82"





diablo_sql_user "grajek_ffa"





diablo_sql_pass "******"





diablo_sql_database "grajek_ffa"

 

diablo_sql_table "dbmod_tablet"

 

 


tak musisz mieć w sql.cfg
  • +
  • -
  • 0

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#13 Blejdziorek

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:67
  • Lokalizacja:Pomorskie
Offline

Napisano 15.10.2011 12:23

Dodałem, zrobiłem reset serwera i dalej




  • L 10/15/2011 - 12:55:31: [srn.amxx] [SRN] Polaczenie nieudane!



  • L 10/15/2011 - 12:55:31: [srn.amxx] [SRN] Blad zapytania, lokacja: 16



  • L 10/15/2011 - 12:55:31: [srn.amxx] [SRN] Wiadomosc: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) (2002)



  • L 10/15/2011 - 12:55:31: [srn.amxx] [SRN] Status zapytania:



  • L 10/15/2011 - 12:55:31: [srn.amxx] [SRN] Blad podczas laczenia z serwerem mysql!

Aj, a nie, to nie to, to w sprawie rezerwacji nicka :D


Ale klasa coś dalej nie chce działać. Sprawdzę inny mod diablo.


No niestety, nie działa, a co lepsze to nie mam uruchomione żadnych pluginów od zmiany mapy, a tu 23 minuty przed końcem mapy włącza się vote

Oto najnowsze logi

Zaladowano serwer [#FFA] (193.33.177.19:27076)


  • L 10/15/2011 - 13:13:33: [xredirect.amxx] Zaladowano serwer [#CoD] (193.33.177.34:27081)

  • L 10/15/2011 - 13:13:33: [xredirect.amxx] Zaladowano serwer [#BF 2] (193.33.177.19:27121)

  • L 10/15/2011 - 13:13:33: [xredirect.amxx] Zaladowano serwer [#Only DD2] (91.199.22.41:27057)

  • L 10/15/2011 - 13:13:33: [xredirect.amxx] Zaladowano serwer [#DiabloMod] (193.33.177.12:27121)

  • L 10/15/2011 - 13:13:35: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] AMXBans Gm 1.6 jest wlaczony

  • L 10/15/2011 - 13:13:36: [srn.amxx] [SRN] Polaczono z serwerem mysql

  • Ale komenda coś dalej nie chce działać ;/

    No i pojawił się error


    • L 10/15/2011 - 13:16:16: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "DiabloMOD_5.9l.amxx")

    • L 10/15/2011 - 13:16:16: [AMXX] Run time error 4: index out of bounds

    • L 10/15/2011 - 13:16:16: [AMXX] [0] phpC5RRQa.sma::Load_AVG_handle (line 1065)

    • L 10/15/2011 - 13:16:21: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "DiabloMOD_5.9l.amxx")

    • L 10/15/2011 - 13:16:21: [AMXX] Run time error 4: index out of bounds

    • L 10/15/2011 - 13:16:21: [AMXX] [0] phpC5RRQa.sma::select_class_handle (line 4550)


    Użytkownik Blejdziorek edytował ten post 15.10.2011 12:04

    • +
    • -
    • 0

    #14 M@nkovsky

      Zaawansowany

    • Zbanowany

    Reputacja: 57
    Pomocny

    • Postów:110
    • GG:
    • Steam:steam
    • Imię:Mariusz
    • Lokalizacja:Poland
    Offline

    Napisano 15.10.2011 18:52

    Dodawałeś jakąś klase lub zmieniła się ich ilość?

    Zrestartuj baze danych by utworzyłą znów tabelę

    #15 Blejdziorek

      Pomocny

    • Autor tematu
    • Użytkownik

    Reputacja: 3
    Nowy

    • Postów:67
    • Lokalizacja:Pomorskie
    Offline

    Napisano 15.10.2011 23:02

    Dodawałeś jakąś klase lub zmieniła się ich ilość?

    Zrestartuj baze danych by utworzyłą znów tabelę

    sql.cfgA co do resetu bazy, to nie znam się na tym ;/


    To co do resetu :) Niestety nigdy nawet nie zakładałem nic takiego, dzisiaj pierwszy raz na oczy widziałem panel MyphpAdmin czy jakoś tak.
    Co do klas, to nie wiem, w tych tematach, z których ściągałem te mody niestety nie było żadnych opisów klas. Niech już będzie nawet i ten stary mod co był, chodziło tylko o to aby go robić od zera bo różne bugi się pojawiały.

    Ok, udało się rozwiązać ten problem, dziękuję za pomoc.

    Użytkownik Blejdziorek edytował ten post 15.10.2011 23:09

    • +
    • -
    • 0




    Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych