Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
HTML

Pisanie na tle na tle - lol ;D

HTML

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 10.10.2011 15:57

Siema, robię stronę na informatykę ( http://trolle.gufeno.pl/index.html jak to reklama to ciach it) i teraz pod bannerem chciałbym dodać białe tło (kwadrat) na którym mógłbym wpisać tekst.

How to do it?

A ogólnie jak by ktoś miał dobre chęci i chciałby mi ze strona pomóc to zapraszam na gg: 5574318

Pozdrawiam
  • +
  • -
  • 0

#2 MarWit

    The Chosen One

  • Przyjaciel

Reputacja: 840
Czempion

  • Postów:1485
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Bystrzyca
Offline

Napisano 10.10.2011 16:06

Stwórz tabele i nadaj jej białe tło :)
<table style="background-color: white;"><tr><td>
<font color="black">
 
<!-- tu twoj text -->
 
</font>
</td></tr></table>

Użytkownik MarWit edytował ten post 10.10.2011 16:08

  • +
  • -
  • 1

marwit-0.png


#3 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 10.10.2011 16:10

Jak zmienić jej wielkość?
  • +
  • -
  • 0

#4 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 10.10.2011 16:15

Dodaj width="Szerokość" w table
  • +
  • -
  • 1

If you can dream it, you can do it.


#5 MarWit

    The Chosen One

  • Przyjaciel

Reputacja: 840
Czempion

  • Postów:1485
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Bystrzyca
Offline

Napisano 10.10.2011 16:15

Wielkość się dostosowywuje pod text. Spróbuj dodać argumenty width ( na pewno działa) i height ( nie jestem pewnien) do <table.

Edit.: speed był szybszy :D

Użytkownik MarWit edytował ten post 10.10.2011 16:16

  • +
  • -
  • 1

marwit-0.png


#6 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 10.10.2011 16:22

Dodałem już na host.
Tylko, że odnośniki z guzików przeszły na tabele.

I chciałbym jeszcze na rogu tabeli (góry lewy) dodać tak jakby taką nasadkę http://www.bankfotek...ge/1094880.jpeg ja kto zrobic?

P.S jak zrobić żeby tekst w tabeli nie zaczynał się od środka tak jak jest teraz

Użytkownik Gufinsky edytował ten post 10.10.2011 16:22

  • +
  • -
  • 0

#7 MarWit

    The Chosen One

  • Przyjaciel

Reputacja: 840
Czempion

  • Postów:1485
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Bystrzyca
Offline

Napisano 10.10.2011 16:29

Co do tego obrazka to:
<img src="http://www.bankfotek.pl/image/1094880.jpeg" style="position: absolute; top: 0px; left: 0px;"/>
lub
<img src="http://www.bankfotek.pl/image/1094880.jpeg" style="position: absolute; top: 66px; left: 66px;"/>


Co do tabeli to dodaj do <table
align="left"

Użytkownik MarWit edytował ten post 10.10.2011 16:34

  • +
  • -
  • 1

marwit-0.png


#8 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 10.10.2011 16:34

Co do tekstu od środka to brakło mi <td valign="top">
A co do obrazka to chodziło mi o to aby był w lewym górnym rogu tabeli

I wszystko co teraz dodaje ma odnośnik z guzików pod bannerem ;x

Użytkownik Gufinsky edytował ten post 10.10.2011 16:34

  • +
  • -
  • 0

#9 MarWit

    The Chosen One

  • Przyjaciel

Reputacja: 840
Czempion

  • Postów:1485
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Bystrzyca
Offline

Napisano 10.10.2011 16:37

Co do linku do nie domknełeś hrefa ^^
Co do tego obrazka to sproboj dać pomiędzy <table> a <tr>

Użytkownik MarWit edytował ten post 10.10.2011 16:50

  • +
  • -
  • 1

marwit-0.png


#10 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 10.10.2011 16:43

Jak go domknąć <a href="http://www.trolle.gu...soon.html"><img src="images/test.png" alt="test" />

A obrazek nadal leci na samą górę i w róg
  • +
  • -
  • 0

#11 MarWit

    The Chosen One

  • Przyjaciel

Reputacja: 840
Czempion

  • Postów:1485
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Bystrzyca
Offline

Napisano 10.10.2011 16:47

Obrazek
<img src="http://www.bankfotek.pl/image/1094880.jpeg"/>

Jak domknąć? Daj wcześniej </a> :D

Edit.: Jak chcesz mieć normalnie text ( nie na środku ) to usuń <td> i </td> bo nie potrzebne ( zresztą, <tr> i </tr> też możesz wywalić ;) )

Użytkownik MarWit edytował ten post 10.10.2011 16:52

  • +
  • -
  • 1

marwit-0.png


#12 Kawon

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 884
Czempion

  • Postów:5165
  • Steam:steam
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Dzierzgoń
Offline

Napisano 10.10.2011 16:50

<a href="http://strona.pl">text</a>
przyda ci się http://www.kurshtml.edu.pl/ ;)
o MarWit szybszy :P

Użytkownik Kawon edytował ten post 10.10.2011 16:50

  • +
  • -
  • 1

DarkGL to mój autorytet.


#13 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 10.10.2011 16:51

Odnośniki już działają.

Ale o co chodzi mi z tym obrazkiem to nie da sie wytłumaczyć ;D
Jak możesz napisz do mnie na gG: 5574318
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: HTML

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych