Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

DiabloMod 5.8a + mySQL


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pif-Paf

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:29
Offline

Napisano 20.01.2009 20:04

Witam, zainstalowalem na serwie z 1shot1kill Metamod v1.19p32 i AMX Mod X v1.8.1. i chciałem na niego wrzucić DiabloMod 5.8a + mySQL (hosting.hitme.pl). No więc jak wejde na serwer albo kto inny wyskakuje taki komunikat w konsoli
FATAL ERROR (shutting down): PF_WriteString_I called with no active message
i w logach takie coś
14:20:36: Could not connect to SQL database.
14:25:09: Error on Table query: Access denied for user 'xxxxxxxxx'
Co do mySQL to jestem ciemnota, ale angielski mniej wiecej rozumiem. Z tego rozumiem że nie mam praw do tworzenia tabeli, tylko szkoda że mam zaznaczone wszystkie flagi. Co do pliku amxx.cfg i cvar connect sql to też mogłem popełnić błąd. Dlatego moge pokazać pliki, aby je poprawić.
  • +
  • -
  • 0

#2 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 20.01.2009 20:08

Raczej sa podane zle dane uzytkownika, bo 1. blad mowi o braku mozliwosci polaczenia do bazy danych, a drugi ze dostep zabroniony dla tego uzytkownika (czyt. chce sie polaczyc nieznajomy wiec dostep jest zabroniony).

Sprawdz czy na pewno dales dobre dane.
  • +
  • -
  • 0

#3 Pif-Paf

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:29
Offline

Napisano 20.01.2009 20:18

Miczu sprawdzałem na 2 hostingach to, na żadnym nie działał. Przy wejsciu na serwer zwiecha.. nie mam pojęcia gdzie popełniam bład, od 2 dni próbuje zrobić tego publika i nie udaje mi się. Proszę pomóż mi przy tym :/
  • +
  • -
  • 0

#4 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 20.01.2009 20:24

A czemu wersja 5.8a skoro mamy na forum 5.8d O:)

A moze to werjsa 5.8d tylko ze info z serwera mowi 5.8a? xD (moj blad ze bardziej patrze w praktyczne rzeczy moda niz poprawianie oznaczenia co nie zmienia grywalnosci xD).

PS. mam chyba na oku cos co moze byc winne za to... ale nie mam werjsi 5.8a pod reka by poprawic (chyba ze masz sma swoje :F)
  • +
  • -
  • 0

#5 Pif-Paf

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:29
Offline

Napisano 20.01.2009 20:32

No więc daje tutaj ten diablomod, które jest na moim serwie. Czy sql.cfg ma być zostawione bez zmian ? Ja się na tym nie znam, dostałem dane bazy i je wpisałem do cvar. Póżniej na hosting.hitme.pl musiałem odblokować ip z zewnątrz, żeby serwer mógł się z tą bazą podłaczyć. na pewno coś źle zrobiłem ale nie mam pojęcia co.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#6 TastyB

    Zaawansowany

  • Girl

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:147
Offline

Napisano 21.01.2009 02:23

mam najnowszego DiabloModa i mam SQL na hitme.pl - jezeli chcesz pomocy to moge Ci jej udzielic. U mnie wszystko ladnie chula i nie mam zadnych problemow - jakby co info na PW



Pozdrawiam
  • +
  • -
  • 0

#7 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 21.01.2009 08:31

Sprawdz to. Jesli dobrze rozumiem blad z twojej konsoli (niestety nie nie jest wskazanie palcem w logach jaka linika jest winna) to powinno naprawic.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#8 Pif-Paf

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:29
Offline

Napisano 21.01.2009 13:44

Przeczytałem kilka tematów o diablo modzie i znalazłem temat w którym koleś to samo miał co ja, czyli cstrike cspolish :] skasowałem ten plugin i od razu zadziałał serwer :) ale dziękuje za propozycje pomocy :) można close.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych