Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Errory + crash serwera


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 stepdub

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:207
  • Lokalizacja:Kobyłka
Offline

Napisano 05.10.2011 16:51

FATAL ERROR (shutting down): Mod_NumForName: models/zombie_plague/models/zombie_plague/v_knife_zo not found
L 10/05/2011 - 17:46:16: [AMXX] [0] zombie_plague40.sma::plugin_precache (line 1085)
L 10/05/2011 - 17:46:16: [AMXX] Run time error 10: native error (native "ArrayGetCell")
L 10/05/2011 - 17:46:16: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "zombie_plague40.amxx")
L 10/05/2011 - 17:46:16: Invalid cellvector handle provided (93:0:0)
stray key in process_key: item_getiteminfo 63
(od dołu)
pluginu nie edytowałem w tym miejscu, tylko zmieniłem wiadomości chatu, więc co jest nie tak? pobrany prosto z allied też to samo wywala ( http://forums.allied...ead.php?t=72505 )

widzę tu problem z modelem, doszedłem do zmiany ścieżki modelu w pluginie, ale i to nic nie dało, bo ucina nazwę mimo wszystko jak widać tu, pewnie wiąże się to z ArrayGetCell, dlatego są errory, ale jak to naprawić sam nie wiem, bo z Array nigdy nie korzystałem jakoś głębiej
dlatego proszę o pomoc

Z poważaniem,
stepdub

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#2 sNH.

    Czy MisieQ ukradł ciasteczko?

  • Power User

Reputacja: 297
Wszechwidzący

  • Postów:1070
  • Steam:steam
  • Imię:Bartek
  • Lokalizacja:Ełk
Offline

Napisano 05.10.2011 18:00

Napisz za nazwą pluginu debug w plugins.ini tzn ma to wyglądać jak to: slandish.amxx debug
Zmień mapkę i daj logi
  • +
  • -
  • 0

#3 BaQStiC

    Supra Team

  • Power User

Reputacja: 108
Zaawansowany

  • Postów:628
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Ck / Wroc
Offline

Napisano 05.10.2011 18:07

LOL...
Przeciez ma juz tak wpisane i pokazuje logi...
  • +
  • -
  • 0

#4 sNH.

    Czy MisieQ ukradł ciasteczko?

  • Power User

Reputacja: 297
Wszechwidzący

  • Postów:1070
  • Steam:steam
  • Imię:Bartek
  • Lokalizacja:Ełk
Offline

Napisano 05.10.2011 18:13

Edit - to nie są pełne logi

Użytkownik SlaNdisH! edytował ten post 05.10.2011 18:23

  • +
  • -
  • 0

#5 BaQStiC

    Supra Team

  • Power User

Reputacja: 108
Zaawansowany

  • Postów:628
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Ck / Wroc
Offline

Napisano 05.10.2011 18:15

widzę tu problem z modelem, doszedłem do zmiany ścieżki modelu w pluginie, ale i to nic nie dało, bo ucina nazwę mimo wszystko jak widać tu,


  • +
  • -
  • 0

#6 sNH.

    Czy MisieQ ukradł ciasteczko?

  • Power User

Reputacja: 297
Wszechwidzący

  • Postów:1070
  • Steam:steam
  • Imię:Bartek
  • Lokalizacja:Ełk
Offline

Napisano 05.10.2011 18:16

Skoro ucina nazwę, to po prostu w sma/pliku odpowiadającym za modele, zmień ścieżkę do modelu i skompiluj....

Down:

Daj plugins.ini bo pewnie jakiś plugin buguje - miałem tak z pokemodem tzn blokował mi vipa.

Użytkownik SlaNdisH! edytował ten post 05.10.2011 18:50

  • +
  • -
  • 0

#7 stepdub

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:207
  • Lokalizacja:Kobyłka
Offline

Napisano 05.10.2011 18:41

SlaNdisH!, proszę Cię, żebyś się nie wypowiadał w tym temacie, ponieważ bo tak!
  • +
  • -
  • 0

#8 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 05.10.2011 19:20

1. nazwa modelu za długa, zmień nazwy folderów np. zombie_plague na zp, po prostu aby był krótszy

Użytkownik funfel edytował ten post 05.10.2011 19:20

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#9 stepdub

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:207
  • Lokalizacja:Kobyłka
Offline

Napisano 05.10.2011 20:43

nieee, to nie to, sprawdzałem, to musi być coś z formatowaniem wewnątrz pluginu

ogarnąłem to, ale teraz problem wygląda tak:
FATAL ERROR (shutting down): New message started when msg '23' has not been sent yet
L 10/05/2011 - 21:34:14: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 10/05/2011 - 21:34:14: [AMXX] Run time error 10 (plugin "zombie_plague40.amxx") (native "ArrayGetString") - debug not enabled!
L 10/05/2011 - 21:34:14: Invalid cellvector handle provided (95:0:0)
L 10/05/2011 - 21:34:14: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 10/05/2011 - 21:34:14: [AMXX] Run time error 10 (plugin "zombie_plague40.amxx") (native "ArrayGetCell") - debug not enabled!

nie piszcie o debugach, bo z doświadczenia wiem, że jak nie działa, to debug nie pomoże

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#10 Nenczoks

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 50
Pomocny

  • Postów:358
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 07.10.2011 18:27

Czasem niekoniecznie jest to błąd od kodu, lecz od złych plików serwerowych (inc - modułów).

#11 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 08.10.2011 19:27

Włącz wszystkie moduły.
  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png


#12 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 09.10.2011 10:58

haha, doświadczenia? człowieku dopisz debug i będzie pisać w której lini jest błąd, i po 2. dobrze napisałem co do modelu

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych