Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

Reset lvl po osiagnieciu max lvl

CoD Nowy

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 matti9410

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:352
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Kalisz
Offline

Napisano 27.09.2011 16:45

Wpadłem na genialny pomysł moim zdaniem mianowacie aby zrobić dla nowego coda MW na zapis SQL pewna modyfikacje dokładniej zeby gdy ktoś osiągnie max lvl wyswietliło się menu czy chcesz zresetować lvl ? 1.TAK 2.NIE nie było by wtedy potrzeby resetowania lvl na całym serwerze lub zrobić poziomy że jezeli wbijesz za 1 razem max lvl to bedzie psiało poziom 2 i tam np. exp leciał by o połowę wolniej. Co wy na to ?
  • +
  • -
  • 0

#2 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 27.09.2011 18:38

Genialnym pomysłem to to nie jest.. Skoro Ci na tym zależy to proszę:
1. Dodajemy do plugin_init()
register_clcmd("say /resetlevel", "ResetLevel");
	register_clcmd("say /resetlvl", "ResetLevel");
2. Na koniec sma:
Spoiler


Jeśli ktoś nie ma maxymalnego lvl'u, a wpisze /resetlvl bądź /resetlevel i wybierzę TAK to wyskoczy mu wiadomość:
[COD:MW]Nie osiagnales maxymalnego poziomu (w moim przypadku 701)

A jeśli ktoś ma maks lvl i wybierze tak to zrestartuje mu się lvl bez kłopotów.
Testowane ! Więc proszę powstyrzymywać się od komentarzy typu, "nie działa" itp.

@EDIT
Brak natywów..

Użytkownik radim edytował ten post 28.09.2011 18:33

  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#3 matti9410

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:352
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Kalisz
Offline

Napisano 27.09.2011 19:13

A takie coś da rade wykombinować ?

lub zrobić poziomy że jezeli wbijesz za 1 razem max lvl to bedzie pisało poziom 2 i tam np. exp leciał by o połowę wolniej.


  • +
  • -
  • 0

#4 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 28.09.2011 14:48

Z kodu wyżej wyrzucić
if(punkty_gracza[id] < 1)
return PLUGIN_CONTINUE;

bo niby do czego to jest? Tam nigdzie punktów się nie rozdaje.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#5 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 28.09.2011 14:55

Tak wiem, pomyłka xD
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#6 A może sma?

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 539
Wszechwiedzący

  • Postów:1464
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 28.09.2011 15:25

To co podał radim nie zadziała.
  • +
  • -
  • 0

#7 matti9410

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:352
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Kalisz
Offline

Napisano 28.09.2011 15:43

To może ktoś wykonać taki kod aby działało ?
  • +
  • -
  • 0

#8 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 28.09.2011 17:50

A może sma.. A więc tak, mi to działa. Mogę nawet filmik podać ;P
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#9 Niby co ? :P

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:107
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 28.09.2011 18:02

Z jakiego powodu ma nie działać jest dobrze zrobione

#10 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 28.09.2011 18:21

Okej, dla niedowiarków.. http://www.speedysha...09/clip0016.rar
Pokazałem nawet kod sma CodMod'a razem z tym kawałkiem kodu...
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#11 A może sma?

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 539
Wszechwiedzący

  • Postów:1464
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 28.09.2011 18:27

Od kiedy można używać natywów w pluginie, który je udostępnia?
  • +
  • -
  • 0

#12 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 28.09.2011 18:33

Jednak można jak się kompiluje xD
Zmieniłem już na wersję bez natywów !
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#13 Niby co ? :P

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:107
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 28.09.2011 19:09

No natywy jest to moja zmora.
Pisałem 2 slot na perki w pluginie i musiałem sie poddać iż bez ingerencji w silnik coda jest to nie możliwe moim zdaniem

#14 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 28.09.2011 19:24

Ja napisałem, ale miałem taki problem iż gdy kogoś zabiłem to od razu dostawałem dwa perki xD
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#15 Niby co ? :P

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:107
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 29.09.2011 15:58

W pluginie nie ma opcji by ci się udały 2 sloty na perki trzeba edytować silnik chociażby zmienić natywy

#16 matti9410

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:352
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Kalisz
Offline

Napisano 29.09.2011 17:17

Nie rozumiem was po co psizecie o 2 slotach na plugin skoro w temacie chodzi o reset lvl lub dodanie tych poziomów trudności wbijania.
  • +
  • -
  • 0

#17 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 29.09.2011 19:02

@Niby Co ?
Jakbym nie działało to bym tak nie pisał.. Bawi mnie to, że lepiej wiesz ode mnie co jest u mnie na kompie
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#18 matti9410

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:352
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Kalisz
Offline

Napisano 29.09.2011 19:25

przy kompilacji pokazuje mi się takie coś
Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.
Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team
Warning: Loose indentation on line 131
Warning: Loose indentation on line 133
Warning: Loose indentation on line 1587
Error: Undefined symbol "ColorChat" on line 1595
Warning: Expression has no effect on line 1595
Warning: Expression has no effect on line 1595
Error: Expected token: ";", but found ")" on line 1595
Error: Invalid expression, assumed zero on line 1595
Error: Too many error messages on one line on line 1595Compilation aborted.
4 Errors.
Could not locate output file C:\Users\Mateusz\Desktop\QTM_CodMod.amx (compile failed).

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#19 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 29.09.2011 19:33

Dopisz do includów(na samym początku sma):
#include <colorchat>

  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#20 matti9410

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:352
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Kalisz
Offline

Napisano 29.09.2011 19:52

Teraz pisze
Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.
Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team
Warning: Loose indentation on line 132
Warning: Loose indentation on line 134
Warning: Loose indentation on line 1588
Header size:		   4900 bytes
Code size:			52316 bytes
Data size:		   315724 bytes
Stack/heap size:	  16384 bytes; max. usage is unknown, due to recursion
Total requirements:  389324 bytes
3 Warnings.
Done.

Załączone pliki


Użytkownik matti9410 edytował ten post 29.09.2011 19:53

  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: CoD Nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych