Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
MySQL

Polecone Przez...Czy to zadziała ? ( czytaj temat )

MySQL

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 17.09.2011 10:19

Mam pomysł , to nie pomysł bo już wiele serwisów czegoś takiego używa ale nie wiem na jakiej zasadzie oni to robią więc wole się zapytać zanim zrobię i okaże się że nie działa

Mam adres np:
polecony.php?polecony=gh0st

gdzie gh0st to nazwa urzytkownika która ma otrzymać pkt za polecenie

Następnie po wejsciu na na ten adres
Wykonywane są następujące czynności :
Tworzy się tabela ( jeżeli nie istnieje )
Kto_wszedl | kogo_polecil

Kto_wszedł to IP osoby która weszła na owy link , następnie sprawdzam:

SELECT * from `tabela` where `kto_wszedl` and `kogo_polecil`

Jeżeli
Ilość wyników dla tego zapytania = 0
to do bazy danych dodawane jest :

Kto_wszedł | kogo_polecil
IP | gh0st


i Gh0stowi są dodawane Punkty.

a jeżeli ilość rekordów jest większa niż 0 to poprostu
die("Już wchodziłeś na ten link");

rozumiecie ? :D czy takie coś ma wogóle sens ? wiem że to co napisałem może nie być za bardzo zrozumiałe ale nie wiedziałem jak inaczej napisać

Użytkownik Gh0st edytował ten post 17.09.2011 10:21

  • +
  • -
  • 0

#2 MaxiKINGer

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 35
Życzliwy

  • Postów:307
  • GG:
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Kartuzy
Offline

Napisano 17.09.2011 10:49

Pomysł może i fajny... ale nie widzę powodu by na TYM forum to wprowadzać :)

Pomogłem? Postaw z łaski swojej plusa...
Wbijaj! www.Mocny-Trick.pl
Dołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika


#3 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 17.09.2011 10:55

To nie na to Forum :o
Tylko do mojego skryptu


i nie pytam czy pomysł fajny ale czy zadziała :)

Użytkownik Gh0st edytował ten post 17.09.2011 10:56

  • +
  • -
  • 0

#4 fdszpl0

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:69
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 17.09.2011 20:13

rozumiecie ? :D czy takie coś ma wogóle sens ? wiem że to co napisałem może nie być za bardzo zrozumiałe ale nie wiedziałem jak inaczej napisać

Sensu nie ma. Jeżeli chodzi o zrozumienie to nie jest zrozumiałe ze względu na brak doświadczenia i wiedzy z twojej strony. Rozwiązanie jest tak banalnie proste i błache że ten temat nie powinien istnieć a niewiedza o bycie zmiennego IP jest karygodna.

Zapytanie, które podałeś jest cholernie nie wydajne i niedość że brak wydajności jest już w nim to jeszcze wymusza operacje na Apache'u żeby sprawdzał ilość zwróconych rekordów.

Jedyne rozwiązanie to trzymanie unikalnych hashów dla IP połączonych z cookies, mimo tego to rozwiązanie i tak nie odda rzeczywistej ilości poleconych. Ograniczyłbym to jeszcze dla tylko zarejestrowanych użytkowników/unikatowych maili, i również nie odda to rzeczywistej ilości, nigdy tego nie odda.
  • +
  • -
  • 0

#5 ELOS

    No i pozamiatane ;*

  • Power User

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:703
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Będzin
Offline

Napisano 17.09.2011 20:42

Udać się uda ale bez sensownie chyba że dodasz blokadę łaczenia z takich stron jak proxy.org itp.
  • +
  • -
  • 0

[Aktualizacja 22.01.2015] GunXpMod 2.7.4

http://wklej.to/vlMW7


#6 Kusek

    z Wikipedii

  • Power User

Reputacja: 445
Wszechobecny

  • Postów:1655
  • Imię:Krystian
  • Lokalizacja:Nowa Dęba
Offline

Napisano 17.09.2011 21:56

albo zrób sobie właśnie z zerejestrowanych użytkowników i to co wyda gościu to ten goścu od polecenia dostanie np. 30% tego co wyda ziomek ;P
  • +
  • -
  • 0

#7 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 18.09.2011 06:47

No więc tak, polecony=gh0st, musisz zrobić formularzem metodą post. Później po prostu czytasz wartość get-a
$poleca = $_GET['poleca'];
// teraz $poleca == "gh0st"

  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#8 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 18.09.2011 08:29

@Fili , wiem jak pobiera się z adresu to zmiennej . :)
@Kusek, Może i zrobię

to nie jest zrozumiałe ze względu na brak doświadczenia i wiedzy z twojej strony

Aha, może i piszesz sensowne posty to i twoje Punkty Rep mówią same za siebie.
Po 1. z tego co widzę to może i się na tym znasz więcej o demnie , przestudiowałeś całą książkę PHP+MYSQL?, ale nie umiesz używać tego w życiu, umiesz tylko pisać , narzekać, obrażać .

Po 2. Ja i tak myślę że guuglujesz 24/7 a te wypowiedzi skądś kopiujesz ...
  • +
  • -
  • 1





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: MySQL

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych