Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Mini-pluginy dla poczatkującego.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
52 odpowiedzi w tym temacie

#21 Emulov.

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:144
  • Imię:Sylwek
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 03.09.2011 16:02

Zrobilem i wyszlo takie coś :

/* Plugin generated by AMXX-Studio */
 
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <fun>
 
#define PLUGIN "New Plug-In"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Administrator"
 
new killstrike[33];
 
public plugin_init() {
	register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
	
		register_event("DeathMsg", "hpzakilla", "a")
}
 
public hpzakilla()
{
	new zabojca = read_data(1);
	new ofiara = read_data(2);
	
	if(get_user_team(zabojca) !=  get_user_team(ofiara))
	{
		killstrike[zabojca]++
				client_print(zabojca, print_chat, "Twoj killstrike to %s", killstrike[zabojca]++);
 
		if(killstrike[zabojca] == 5);
		{
			set_user_health(zabojca, get_user_health + 50);
			client_print(zabojca, print_chat, "Za 5 zabic bez deada dostajesz +50hp")
		}
	}
	return PLUGIN_CONTINUE
}
Tyle ze sie nawet nie kompiluje ... :< Probowalem wszystkiego, moglby mi ktos powiedziec gdzie jest blad ?

Zmieniałem, usuwalem, dodawałem i nadal nic, nie kompiluje sie :S

Użytkownik Emulov. edytował ten post 03.09.2011 16:06


#22 Waq

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 45
Pomocny

  • Postów:141
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Brak
Offline

Napisano 03.09.2011 16:33

nie patrzałem czy działa ale się skompilowało ^^

@edit
dodałeś średnik co oznacza koniec lini

if(killstrike[zabojca] == 5);



oraz ta linijka

set_user_health(zabojca, get_user_health + 50);

powinna wyglądać tak

set_user_health(zabojca, get_user_health(zabojca) + 50);

Załączone pliki


Użytkownik Waq edytował ten post 03.09.2011 16:41

  • +
  • -
  • 1

#23 Emulov.

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:144
  • Imię:Sylwek
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 03.09.2011 16:35

Nie do konca chodzilo mi o poprawe, lecz o opisanie bledow co gdzie i jak lecz i tak lookne co mialem zle ;D

#edit

Aff, jaki banalny problem, bledem bylo nie dodanie (id) w moim przypadki (zabojca) do get_user_health :D

Ocen ktoś poprawione czy bedzie działać :

/* Plugin generated by AMXX-Studio */

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <fakemeta_util>
#include <fun>

#define PLUGIN "New Plug-In"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Administrator"

new killstrike[33];

public plugin_init() {
    register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
    
    register_event("DeathMsg", "hpzakilla", "a")
}

public hpzakilla()
{
    new zabojca = read_data(1);
    new ofiara = read_data(2);
    
    if(get_user_team(zabojca) !=  get_user_team(ofiara))
    {
        killstrike[zabojca]++
        client_print(zabojca, print_chat, "Twoj killstrike to %s", killstrike[zabojca]++);
        
        if(killstrike[zabojca] == 5)
        {
        set_user_health(zabojca, get_user_health(zabojca) + 50);
        client_print(zabojca, print_chat, "Za 5 zabic bez deada dostajesz +50hp")
        }
    }
    return PLUGIN_CONTINUE
}

Użytkownik Emulov. edytował ten post 03.09.2011 16:40


#24 A może sma?

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 539
Wszechwiedzący

  • Postów:1464
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 03.09.2011 17:27

Zapomniałeś o czymś :]
A co jeżeli umrę? Mój killstreak pomimo tego, że umarłem dalej będzie się wynosił tyle, ile wynosił.
Przydało by się jeszcze jego resetowanie podczas rozłącznia usera oraz po zdobyciu 5 killów :P
  • +
  • -
  • 0

#25 Emulov.

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:144
  • Imię:Sylwek
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 03.09.2011 17:42

Jakas podpowiedz ? Jak to zrobić ? :S Ma to być w ten samej funkcji (DeadMsg) czy jakas nowa ? :S

#26 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 03.09.2011 17:51


/* Plugin generated by AMXX-Studio */



#include <amxmodx>

#include <amxmisc>

#include <fakemeta_util>

#include <fun>



#define PLUGIN "New Plug-In"

#define VERSION "1.0"

#define AUTHOR "Administrator"



new killstrike[33];



public plugin_init()

{

    register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)

    

    register_event("DeathMsg", "hpzakilla", "a")

}



public hpzakilla()

{

    new zabojca = read_data(1);

    new ofiara = read_data(2);

    

    if(get_user_team(zabojca) !=  get_user_team(ofiara))

    {

        killstrike[zabojca] ++;

        

        /* zerujemy dla ofiary */

        killstrike[ofiara] = 0;

        

        if(killstrike[zabojca] <= 5) /* mozna dac dla 5 i wiecej <img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/naughty.gif' class='bbc_emoticon' alt='^^' /> */

        {

            set_user_health(zabojca, get_user_health(zabojca) + 50);

            client_print(zabojca, print_chat, "Za %d zabic bez deada dostajesz +50hp.", killstrike[zabojca]) /* takie male info */

            

            return PLUGIN_CONTINUE;

        }

        

        //client_print(zabojca, print_chat, "Twoj killstrike to %s", killstrike[zabojca]++); zle

        /* jak raz dodales to po co 2 raz? bez ++, a liczby wyswietlamy za pomoca %i lub %d, %s to tekst) */

        client_print(zabojca, print_chat, "Twoj killstrike to %d fragow.", killstrike[zabojca]);

    }

    return PLUGIN_CONTINUE

}


Użytkownik LKZ (funfel) edytował ten post 03.09.2011 17:52

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#27 Emulov.

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:144
  • Imię:Sylwek
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 03.09.2011 18:03

/* Plugin generated by AMXX-Studio */
 
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <fakemeta_util>
#include <fun>
 
#define PLUGIN "New Plug-In"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Administrator"
 
new killstrike[33];
 
public plugin_init() {
	register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
	
	register_event("DeathMsg", "hpzakilla", "a")
 
}
 
public hpzakilla()
{
	new zabojca = read_data(1);
	new ofiara = read_data(2);
	
	if(get_user_team(zabojca) !=  get_user_team(ofiara))
	{
		killstrike[zabojca] ++;
	  
		killstrike[ofiara] = 0;
		
		if(killstrike[zabojca] == 3)
		{
			set_user_health(zabojca, get_user_health(zabojca) + 30);
			client_print(zabojca, print_chat, "Za 3 zabicia bez smierci dostajesz +30hp")
		}
		if(killstrike[zabojca] == 6)
		{
			set_user_health(zabojca, get_user_health(zabojca) + 50);
			client_print(zabojca, print_chat, "Za 6 zabic bez smierci dostajesz +50hp")
		}
		if(killstrike[zabojca] == 10)
		{
			set_user_health(zabojca, get_user_health(zabojca) + 50);
			fm_give_item(zabojca, "weapon_hegrenade")  
			client_print(zabojca, print_chat, "Za 10 zabic bez smierci dostajesz +70hp i HE Nade")
		}
	    client_print(zabojca, print_chat, "Twoj killstrike to %d", killstrike[zabojca]);
	}
	return PLUGIN_CONTINUE
}

Oka, czyli taki pelny kod :D

Teraz jakiś inny plugin :D

Użytkownik Emulov. edytował ten post 03.09.2011 18:06


#28 A może sma?

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 539
Wszechwiedzący

  • Postów:1464
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 03.09.2011 18:03

Tak.
Przed returnem wyzeruj ofierze killstreaka
Zrób funkcję public client_disconnect(id) i tam też wyzeruj killstreaka
Po dodaniu hp wyzeruj kil;streaka
  • +
  • -
  • 0

#29 Emulov.

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:144
  • Imię:Sylwek
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 03.09.2011 18:13

/* Plugin generated by AMXX-Studio */

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <fakemeta_util>
#include <fun>

#define PLUGIN "New Plug-In"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Administrator"

new killstrike[33];

public plugin_init() {
    register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
    
    register_event("DeathMsg", "hpzakilla", "a")

}

public hpzakilla()
{
    new zabojca = read_data(1);
    new ofiara = read_data(2);
    
    if(get_user_team(zabojca) !=  get_user_team(ofiara))
    {
        killstrike[zabojca] ++;
        
        killstrike[ofiara] = 0;

        if(killstrike[zabojca] == 3)
        {
            set_user_health(zabojca, get_user_health(zabojca) + 30);
            client_print(zabojca, print_chat, "Za 3 zabicia bez smierci dostajesz +30hp")
        }
        if(killstrike[zabojca] == 6)
        {
            set_user_health(zabojca, get_user_health(zabojca) + 50);
            client_print(zabojca, print_chat, "Za 6 zabic bez smierci dostajesz +50hp")
        }
        if(killstrike[zabojca] == 10)
        {
            set_user_health(zabojca, get_user_health(zabojca) + 50);
            fm_give_item(zabojca, "weapon_hegrenade")  
            client_print(zabojca, print_chat, "Za 10 zabic bez smierci dostajesz +70hp i HE Nade")
            client_print(zabojca, print_chat, "Gratulacje, osiagnales najwyzszy poziom killstrike, wbijaj od nowa.")
            killstrike[zabojca] = 0
        }
        client_print(zabojca, print_chat, "Twoj killstrike to %d", killstrike[zabojca]);
    }
    return PLUGIN_CONTINUE
}

public client_disconnect(id)
{
    new zabojca = read_data(1);
    new ofiara = read_data(2);
    
    killstrike[zabojca] = 0
    killstrike[ofiara] = 0
}

Teraz dobrze wszystko ? :S

#30 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 03.09.2011 18:16

Tak , raczej tak :)
jeszcze jak dałeś
public client_disconnect(id)
to mogłeś dać public client_connect(id) i tam też dać na 0 killstrika
  • +
  • -
  • 0

If you can dream it, you can do it.


#31 Emulov.

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:144
  • Imię:Sylwek
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 03.09.2011 18:19

Toć dałem .. :S

killstrike[zabojca] = 0
killstrike[ofiara] = 0

#32 Waq

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 45
Pomocny

  • Postów:141
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Brak
Offline

Napisano 03.09.2011 18:23

speekill'owi chodzi o
client_connect(id) czyli gdy gracz połączy się z serwerem
tak samo jak
client_disconnect(id) czyli gdy gracz wyjdzie z serwera

czyli dodaj


public client_connect(id)
{
new zabojca = read_data(1);
new ofiara = read_data(2);

killstrike[zabojca] = 0
killstrike[ofiara] = 0
}

Użytkownik Waq edytował ten post 03.09.2011 18:25

  • +
  • -
  • 0

#33 A może sma?

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 539
Wszechwiedzący

  • Postów:1464
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 03.09.2011 18:45

public client_connect(id)
{
new zabojca = read_data(1);
new ofiara = read_data(2);

killstrike[zabojca] = 0
killstrike[ofiara] = 0
}

na:
public client_connect(id)
{
killstreak[id] = 0
}

Użytkownik A może sma? edytował ten post 03.09.2011 18:45

  • +
  • -
  • 0

#34 Emulov.

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:144
  • Imię:Sylwek
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 03.09.2011 19:05

Wiem wiem, juz poprawione ladnie :D

Jakis inny plugin teraz moglibyscie zaproponowac :S

#35 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 03.09.2011 19:24

Spróbuj speedhack-a, jest całkiem prosty i fajny ^^
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#36 Emulov.

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:144
  • Imię:Sylwek
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 03.09.2011 20:13

Na czym ma on niby polegac ? Ze gracze szybciej biegaja xD ?

Moze cos innego ? :S

#37 grs4

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:167
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 03.09.2011 21:13

Podpinam sie do teamtu tez jestem poczatkowy, i tez będę pisac Wyzwania

#38 Emulov.

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:144
  • Imię:Sylwek
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 03.09.2011 21:14

Zaloz swoj temat, bo bedzie mi przeszkadzac jak ty bedziesz pisal ... :<

#39 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 03.09.2011 21:15

no to piszcie speedhacka :D

do użycia : set_user_maxspeed i curweapon

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#40 Skull3D

    Wszechmogący

  • Zbanowany

Reputacja: 102
Zaawansowany

  • Postów:651
  • Imię:Andrzej
  • Lokalizacja:AMXX.PL
Offline

Napisano 03.09.2011 21:39

Ja ci powiem jak robię.

Może ci się to bardziej spodoba i więcej się nauczysz.

Ja wszystkie funkcje co do plugin_init biorę z innych pluginów albo dokumentacja. (nic nie umiem moze pare tam rzeczy z funkcjami rejestrujacymi) Ja się ucze tego co ma być w public a nie w plugin_init bo tego się można na końcu pouczyć a kod w funkcji jest najważniejszy.
Może ci to coś pomoże.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych