Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Opis klas podzielony na frakcje


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 anonimus

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:12
  • GG:
  • Lokalizacja:Okolice KRK
Offline

Napisano 02.09.2011 20:55

Od razu chciałem powiedzieć ,iż jestem laikiem w amxx i nawet jeśli odpowiedź na moje pytanie była prosta sam do niej nie dotrę, więc

Chciałem zrobić opis klas uwzględniający podział na klasy. Wziąłem więc kod od wyboru klas i chciałem go jakoś upchnąć pod opis ale pokazuje opis tylko klas z pierwszej frakcji nawet jesli wybieram 2 albo 3.

oto ten kod(wiem że zmieniłem tylko 3 wyrazy);
public OpisKlasy(id)
{
new menu = menu_create("Wybierz klase:", "OpisKlasy_Frakcje");
for(new i=1; i <= ilosc_klas; i++)
{
if(!equal(frakcja_klas[i],"") && !is_in_previous(frakcja_klas[i],i)){
menu_additem(menu,frakcja_klas[i],frakcja_klas[i])
}
}

menu_setprop(menu, MPROP_EXITNAME, "Wyjdz");
menu_setprop(menu, MPROP_BACKNAME, "Poprzednia strona");
menu_setprop(menu, MPROP_NEXTNAME, "Nastepna strona");
menu_display(id, menu);
}
public OpisKlasy_Frakcje(id, menu, item)
{
if(item == MENU_EXIT){
menu_destroy(menu);
return PLUGIN_CONTINUE;
}

new data[65], iName[64]
new acces, callback
menu_item_getinfo(menu, item, acces, data,64, iName, 63, callback)

new menu2 = menu_create("Wybierz klase:", "OpisKlasy_Handle");

new klasa[50],szTmp[5];
for(new i=1; i <= ilosc_klas; i++)
{
if(equali(data,frakcja_klas[i])){
format(klasa, charsmax(klasa), "%s", nazwy_klas[i]);
num_to_str(i,szTmp,charsmax(szTmp));
menu_additem(menu2, klasa,szTmp);
}
}

WczytajDane(id, klasa_gracza[id]);

menu_setprop(menu2, MPROP_EXITNAME, "Wyjdz");
menu_setprop(menu2, MPROP_BACKNAME, "Poprzednia strona");
menu_setprop(menu2, MPROP_NEXTNAME, "Nastepna strona");
menu_display(id, menu2);

client_cmd(id, "spk QTM_CodMod/select");

menu_destroy(menu);
return PLUGIN_CONTINUE;
}
public OpisKlasy_Handle(id, menu, item)
{
client_cmd(id, "spk QTM_CodMod/select");

if(item++ == MENU_EXIT)
{
menu_destroy(menu);
return PLUGIN_CONTINUE;
}

new bronie[320];
for(new i=1, n=1; i <= 32; i++)
{
if((1<<i) & bronie_klasy[item])
{
new weaponname[22];
get_weaponname(i, weaponname, 21);
replace_all(weaponname, 21, "weapon_", " ");
if(n > 1)
add(bronie, charsmax(bronie), ",");
add(bronie, charsmax(bronie), weaponname);
n++;
}
}

new opis[416+MAX_WIELKOSC_OPISU];
format(opis, charsmax(opis), "\yKlasa: \w%s^n\yInteligencja: \w%i^n\yZdrowie: \w%i^n\yWytrzymalosc: \w%i^n\yKondycja: \w%i^n\yBronie:\w%s^n\yDodatkowy opis: \w%s^n%s", nazwy_klas[item], inteligencja_klas[item], zdrowie_klas[item], wytrzymalosc_klas[item], kondycja_klas[item], bronie, opisy_klas[item], opisy_klas[item][79]);
show_menu(id, 1023, opis);

return PLUGIN_CONTINUE;
}


Z góry dziękuje za odpowiedź
  • +
  • -
  • 0

#2 anonimus

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:12
  • GG:
  • Lokalizacja:Okolice KRK
Offline

Napisano 04.09.2011 09:05

Nie no, ręce opadają...

Ja wiem jak zrobić frakcje przy wybieraniu klasy. Chciałem zrobić podział na frakcje przy OPISIE klas....


Może wypowie się ktoś bardziej kompetentny,

To pomoże ktoś ??


###ReFreSh###
  • +
  • -
  • 0

#3 anonimus

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:12
  • GG:
  • Lokalizacja:Okolice KRK
Offline

Napisano 07.09.2011 16:07

Może ktoś, bardzo mi zależy....

może ktoś jednak pomoże/??

Będę podbijał do końca....


//Czekam, odświeżam co 24h, więc za co warn miał bym dostawać ??

No to co, REFRESH !!

Użytkownik anonimus edytował ten post 06.09.2011 16:24

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych