Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
SMS Shop

DotPay , Automatyczne sprawdzanie kodu *Problem*

SMS Shop

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 31.08.2011 19:26

Witam , mam problem odnośnie skryptu automatycznego sprawdzania kodu.
dane sa na 100% dobre.
Tutaj podaje kod pliku Sprawdz.php :

Zmienna
$usluga
Zawiera
treść sms'a
W moim przypadku
AP.LIGP

$id - id konta

sprawdz.php
<?php session_start();

include("./inc/config.php");
$id = $identyfikator; # numer ID zarejestrowanego klienta
$code = $usluga; # identyfikator usług SMS
$type = "c1,sms"; # typ konta: C1 - 8 znakowy kod bezobsługowy
# typ konta: sms dla sprawdzania SMSow
$page = "main.php"; # nazwa pliku jaki ma sie zaladowac po podaniu poprawnego kodu


# gdy sprawdzane będą zar&#243;wno konta smsowe jak i konta przy płatnościach kartą
# to należy wtedy użyć zapisu:
# $type = "c1,sms";

#
# przy sprawdzaniu kilku kont o r&#243;żnych identyfikatorach należy użyć zapisu:
# $code = "abcd1,abcd2,kody2,kody6";

$del=1; # jeżeli kod ma być skasowany od razu po sprawdzeniu to ustaw wartość na 1
#################################################################################
$check = $_POST['check']; # podany kod na stronie gdzie wejście jest płatne i wymagany jest zakupiony kod
if($check == NULL)
exit("<center><br><br><br><br><br><br><br><br>Wpisz Kod</center>");


$handle = fopen("http://dotpay.pl/check_code.php?&check=".$check."&id=".$id."&code=".$code."&type=".$type."&del=".$del, 'r');
$status = fgets($handle, 8);
$czas_zycia = fgets($handle, 24);
fclose($handle);
$czas_zycia = rtrim($czas_zycia);



if ($status == 0) {print "<center><br><br><br><br><br><br><br><br>Wpisales Niepopwny KOD</center>"; exit;} # gdy kod niepoprawny
else
{
include("./inc/connect.php");
$sesja = $_SESSION['login'];
$pytanie = mysql_query("Select * from $tbuser where login='$sesja'");
if(mysql_num_rows($pytanie) > 0)
{
while ($dane = mysql_fetch_array($pytanie))
{
$aktualne_saldo = $dane['saldo'];
$saldo_plus = $aktualne_saldo + 3;

$zapytanie = "UPDATE $tbuser SET `saldo`='$saldo_plus' WHERE `login`='$sesja'";
mysql_query("$zapytanie");
}
}
else
{
echo 'Wystąpił bład z bazą danych. Nie znaleziono takiego urzytkownika.!';
}
}
?>

Użytkownik Gh0st edytował ten post 31.08.2011 19:30

  • +
  • -
  • 0

#2 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 31.08.2011 19:49

ustaw del na 0 wyswietl link od fopena i wejdz na niego zobacz co tam masz jesli 0 to zly przyklad skryptu albo poprostu kod nie dziala jesli inne dane to wiesz ze kod do tego momentu jest dobry
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#3 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 01.09.2011 12:39

Poprawnie wyświetla się każda zmienna. Dałem
echo $handle
wyświetliło się : resource id#3 czy coś takiego

a pozatym sprawdzałem odzielnie każdą zmienną to jest poprawnie :)
  • +
  • -
  • 0

#4 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 01.09.2011 17:14

wyświetliło się : resource id#3 czy coś takiego

zmienna $handle to tablica, nie wyświetlisz ją przez echo, zamień je na print_r.

echo '<pre>';
print_r($handle);

Użytkownik Portek edytował ten post 01.09.2011 17:15

  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#5 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 01.09.2011 19:08

Portek nadal to samo
Resource id #3

  • +
  • -
  • 0

#6 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 01.09.2011 19:13

ustaw parametr del na 0 i zrob echo linku potem pokaz tu ten link tak trudno jest to zrobic :?:
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#7 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 01.09.2011 19:30

<face plam> zapomniałem o Del=0 ;x
Sorka za ten off top. Dam edita.


Nadal to samo :
 
Resource id #3

Kod :

<?php session_start(); 
 
include("./inc/config.php");
$id = $identyfikator;              # numer ID zarejestrowanego klienta
$code = $usluga;        # identyfikator usług SMS
$type = "c1,sms";          # typ konta: C1 - 8 znakowy kod bezobsługowy
      # typ konta: sms dla sprawdzania SMSow
$page = "main.php";    # nazwa pliku jaki ma sie zaladowac po podaniu poprawnego kodu
 
 
# gdy sprawdzane będą zar&#243;wno konta smsowe jak i konta przy płatnościach kartą
# to należy wtedy użyć zapisu:
# $type = "c1,sms";
 
#
# przy sprawdzaniu kilku kont o r&#243;żnych identyfikatorach należy użyć zapisu:
# $code = "abcd1,abcd2,kody2,kody6"; 
 
$del=0;   # jeżeli kod ma być skasowany od razu po sprawdzeniu to ustaw wartość na 1
#################################################################################
$check = $_POST['check']; # podany kod na stronie gdzie wejście jest płatne i wymagany jest zakupiony kod
if($check == NULL)
  exit("<center><br><br><br><br><br><br><br><br>Wpisz Kod</center>");
  
 
    $handle = fopen("http://dotpay.pl/check_code.php?&check=".$check."&id=".$id."&code=".$code."&type=".$type."&del=".$del, 'r');
    $status = fgets($handle, 8);
    $czas_zycia = fgets($handle, 24);
    fclose($handle);
    $czas_zycia = rtrim($czas_zycia);
echo '<pre>';
print_r($handle);
 
 
 
    if ($status == 0) {print "<center><br><br><br><br><br><br><br><br>Wpisales Niepopwny KOD</center>"; exit;}  # gdy kod niepoprawny
    else 
    { 
include("./inc/connect.php");
$sesja = $_SESSION['login'];
$pytanie = mysql_query("Select * from $tbuser where login='$sesja'");
if(mysql_num_rows($pytanie) > 0)
{
while ($dane = mysql_fetch_array($pytanie))
{
$aktualne_saldo = $dane['saldo'];
$saldo_plus = $aktualne_saldo + 3;
 
$zapytanie = "UPDATE $tbuser SET `saldo`='$saldo_plus' WHERE `login`='$sesja'";
mysql_query("$zapytanie");
}
}
else
{
echo 'Wystąpił bład z bazą danych. Nie znaleziono takiego urzytkownika.!';
}
}
?>

Użytkownik Gh0st edytował ten post 01.09.2011 19:33

  • +
  • -
  • 0

#8 byCZUS

    Listonosz

  • Support Team

Reputacja: 743
Guru

  • Postów:459
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:GW
Offline

Napisano 01.09.2011 20:55

Looknij troszkę inaczej ale podepnij to pod swój formularz.Wybacz nie mogę dodać załącznika ani wrzucić kodu w tagi:

@edit, ja osobiście nie jestem przekonany do fopen xD tutaj ver podobna do której działa mój skrypcik, proste rozwiązanie :D

<?php
$id = 123456;
$type = 'sms';
$code = 'kod_uslugi';
$del = 1;
$kod = $_POST['check'];

if(!empty($kod)) {
$b = file_get_contents("http://dotpay.pl/check_code_fullinfo.php?type=$type&del=$del&id=$id&code=$code&check=".$kod);
$b = explode(" ", $B);

if($b[0] != 1) echo "Bledne haslo";
else {
// Inne dzialania na dole masz to co zwroci caly skrypt

print_r($B);
}
}
?>


Na PW też poszło, widzę w bbcode zamienia wielkość liter zmiennych :D

Użytkownik byCZUS edytował ten post 02.09.2011 22:58

  • +
  • -
  • 1

Dziękuje, dobranoc.


#9 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 02.09.2011 14:52

byCZUS

To napisz na gg : 1321718
  • +
  • -
  • 0

#10 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 02.09.2011 22:40

ehh dalej nie rozumiesz o co mi chodzi wyswietl sobie link ktory wysylasz do fopena jako argument aktualny i pokaz go tutaj mozesz zablokowac fopena i wtedy kod nie zostanie wykorzystany jesli del bedzie = 1

// wlaczyles tryb testowy :?:
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#11 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 03.09.2011 09:50

ByCzus pomógł mi na PW. Więc dam mu tutaj + :)
Działa .
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: SMS Shop

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych