Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Która funkcja z SQLX zwraca ilość rekordów z bazy


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Huntersor

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:75
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 29.08.2011 20:20

Witam.
Która funkcja z sqlx zwraca ilość rekordów w sql np jak podam zapytanie "SELECT * FROM user WHERE access = 1"
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika - CoD 201lvl - 91.210.129.150:27865
Dołączona grafika - CoD 4001lvl - 188.165.218.143:27290
Dołączona grafika - Zombie - 91.204.160.110:27125
Dołączona grafika - FFa - 188.165.218.143:27330

#2 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 29.08.2011 20:26

Automatyczna wiadomość


Ten temat został przeniesiony z forum:
AMX Mod XProblemy z pluginami
do
Scripting AMXXPytania


  • +
  • -
  • 0

#3 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 29.08.2011 21:08

SELECT COUNT(*) as ile FROM user WHERE access = 1
to nie kwestia SQLx tylko samego SQL, wyciągasz to normalnie jako inne kolumny z wyniku
  • +
  • -
  • 1

#4 Huntersor

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:75
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 29.08.2011 21:15

czyli wywołuje to jak integer tzn result = SQL_ReadResult(query, field);
i to zwraca mi ilość tak ?
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika - CoD 201lvl - 91.210.129.150:27865
Dołączona grafika - CoD 4001lvl - 188.165.218.143:27290
Dołączona grafika - Zombie - 91.204.160.110:27125
Dołączona grafika - FFa - 188.165.218.143:27330

#5 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 29.08.2011 21:16

tak, kluczowa jest tu ta funkcja COUNT()
  • +
  • -
  • 0

#6 Nomaf

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 155
Profesjonalista

  • Postów:344
  • GG:
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 29.08.2011 21:18

Robisz dokładnie to samo co z innymi zapytaniami SQL.
  • +
  • -
  • 0

#7 Huntersor

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:75
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 29.08.2011 21:59

Dobra dzięki, nie myślałem o tym by to było prosto ze sql tylko przyzwyczaiłem się do PHP i funkcj mysql_num_rows();
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika - CoD 201lvl - 91.210.129.150:27865
Dołączona grafika - CoD 4001lvl - 188.165.218.143:27290
Dołączona grafika - Zombie - 91.204.160.110:27125
Dołączona grafika - FFa - 188.165.218.143:27330

#8 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 29.08.2011 22:02

w sumie tu też jest: SQL_NumRows(), ale rzadko używam i nie przyszło mi do głowy
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych