Siema. Tak sobie myślę - może warto by było dodać do dokumentacji "zielone funkcję" jako "podstawowe" i je opisać/wyjaśnić ich działanie? Co o tym myślicie?
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Guest Message by DevFuse

Dokumentacja - podstawowe funkcje
Temat rozp. A może sma?, 29.08.2011 02:01
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29.08.2011 02:01
Napisano 29.08.2011 07:27
Podoba mi się, tak.
Napisano 29.08.2011 08:11
nie zrozumiałem kompletnie o co chodzi
Napisano 29.08.2011 08:34
Raczej chodziło mu o zrobienie podzielności na coś dla zielonych, bo przecież spora ilość użytkowników nie wiele wie na temat ten i owy, a chciała by pewnie coś się dowiedzieć, więc jeżeli by to zrobić dobrze, byłby to dobry pomysł.
Napisano 29.08.2011 09:06
Tyle że co jest podstawowego ?
Dla niektórych amxmodx, a dla innych fun i cstrike.
Dla niektórych amxmodx, a dla innych fun i cstrike.
Napisano 29.08.2011 09:14
od tego są tutoriale dokumentacja dostarcza tylko informacji o funkcjach
Napisano 29.08.2011 09:16
Totalny bezsens. Już nie wspominam, że autor napisał ten temat jakby chciał, a nie mógł. W pawn pod CS nie ma możliwości wykonania wszystkiego za pomocą modułu core, dlatego są moduły pomocnicze tj. cstrike, fun, fakemeta, hamsadwich, orpheu. Każdy z tych modułów wnosi (lub powinien) swoje dodatkowe możliwości operowania silnikiem gry. Niezbędne jest poznanie najpierw sposobu działania silnika, a dopiero następnie używania funkcji natywnych z modułów. Niezbędna jest logika oraz znajomość matematyki przynajmniej na jakichś podstawach. Trzeba umieć czytać i filtrować wiadomości, a wszystko jest praktycznie opisane w dokumentacji jak nie naszej to na amxmodx.org. W razie czego zostaje właśnie forum aby ewentualnie coś wyjaśnić lub/i połączyć w całość, bądź zoptymalizować. Tyle w tym temacie mi się wydaje.
Napisano 29.08.2011 09:23
Ortega to dobrze opisał, a jak ktoś chce się zajmować programowaniem itd. to sam musi myśleć. Jeżeli tutaj wszędzie byłby prowadzony za rączke, a później chciałby wziąć się za coś innego to i tak by nic nie umiał. A chyba umiejętność korzystania z dokumentacji jest najważniejsza, ofc jeżeli zna się standard danego języka.
Nie pomagam na PW, tylko na forum.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych