Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Błąd dodawania uprawnień


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 LuQazz

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:128
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Kobyłka
Offline

Napisano 23.08.2011 19:44

Witam. Mam problem, mianowicie gdy dodaję kogoś przez www wpisuję nick,hasło,uprawnienia i flagi, niby wszystko jest ok, ale po wpisaniu setinfo _pw "hasło" nie można wejść na serwer. A nawet jeśli dodam na ip bez hasła pisze że nie ma uprawnień. W sql.cfg wszystko ok, moduły odblokowane. Na www. mam zainstalowanego bansa 1.5.1 a na serwerze 1.6

amxbans.cfg
Spoiler


Plugins.ini
; Admin Base - Always one has to be activated
amxbans_core.amxx          ; 
amxbans_main.amxx          ;         
;admin.amxx          ;  admin base (required for any admin-related)      
;admin_sql.amxx          ;  admin base - SQL version (comment admin.amxx

Użytkownik LuQazz edytował ten post 23.08.2011 19:45

  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2 BoB0_

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 38
Życzliwy

  • Postów:365
  • GG:
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 23.08.2011 19:51

Nie wiem czy to coś zmienia ale po co ci
;

po amxbans_core i main?
  • +
  • -
  • 0

#3 LuQazz

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:128
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Kobyłka
Offline

Napisano 23.08.2011 19:52

Nie wiem. Zawsze tak dodaję by poźniej dać opis pluginu :] w każdym razie to i tak nic nie zmieni ...

//EDIT. Dodam jeszcze, że nie dawno były przenoszone dane bazy mysql(admini itd) z innego hostingu na obecny.

Użytkownik LuQazz edytował ten post 23.08.2011 20:19

  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#4 A może sma?

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 539
Wszechwiedzący

  • Postów:1464
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 23.08.2011 20:50

Serwer się z bazą poprawnie łączy?
  • +
  • -
  • 0

#5 LuQazz

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:128
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Kobyłka
Offline

Napisano 23.08.2011 20:51

Tak,poprawnie

Chociaż dziś wywaliło mi takiego errora

L 08/23/2011 - 09:11:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "amxbans_main.amxx") (native "client_print") - debug not enabled!

Użytkownik LuQazz edytował ten post 23.08.2011 20:52

  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#6 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 23.08.2011 20:55

Mam taki sam problem na serwerze kolegi. czasami wgóle nie czyta users.ini. ja myślę że to wina amxbansa <_<
zrób funkcję sprawdzającą czy serwer się poprawnie łączy z bazą


new bool:sprawdz
sprawdz = mysql_connect(host, user, pass);
if(!sprawdz)
{
client_print(id, print_chat, "Połączenie nieudane")
}
else if(sprawdz)
{
client_print(id, print_chat, "Poprawnie połączono")
}

Użytkownik Gh0st edytował ten post 23.08.2011 20:58

  • +
  • -
  • 0

#7 LuQazz

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:128
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Kobyłka
Offline

Napisano 23.08.2011 20:56

Admini itd. nie są czytani z users.ini tylko z www. bansa
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych