Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Nowy natyw do statystyk.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 JambaMakers

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: -10
Poniżej przeciętnej

  • Postów:22
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 21.08.2011 21:56

Witam, jeżeli mam natyw cod_register_class i w nim podaję statystyki klasy, to jak mogę napisać funkcję dla drugiego natywu np. cod_register_stats i w nim wypisywać statystyki dla klasy którą mam w pluginie? Czyli tak jakby to rozbić na dwa natywy.
  • +
  • -
  • 0

#2 A może sma?

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 539
Wszechwiedzący

  • Postów:1464
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 21.08.2011 22:07

Po co? Trudne do zrobienie to to nie jest tylko nie widzę zbytniego sensu w tym...

public ZarejestrujKlase(plugin, params)
{
if(params != 3)
return PLUGIN_CONTINUE;

if(++ilosc_klas > MAX_ILOSC_KLAS)
return -1;

pluginy_klas[ilosc_klas] = plugin;

get_string(1, nazwy_klas[ilosc_klas], MAX_WIELKOSC_NAZWY);
get_string(2, opisy_klas[ilosc_klas], MAX_WIELKOSC_OPISU);

bronie_klasy[ilosc_klas] = get_param(3);

return ilosc_klas;
}


register_native("cod_register_class", "ZarejestrujKlase");
register_native("cod_register_class_stats", "ZarejestrujKlaseStatystyki");



public ZarejestrujKlaseStatysyki(plugin, params)
{
if(params != 4)
return PLUGIN_CONTINUE;

if(++ilosc_klas > MAX_ILOSC_KLAS)
return -1;

zdrowie_klas[ilosc_klas] = get_param(1);
kondycja_klas[ilosc_klas] = get_param(2);
inteligencja_klas[ilosc_klas] = get_param(3);
wytrzymalosc_klas[ilosc_klas] = get_param(4);

return ilosc_klas;

  • +
  • -
  • 0

#3 JambaMakers

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -10
Poniżej przeciętnej

  • Postów:22
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 21.08.2011 22:13

Niestety - to nie działa. Tutaj raczej nie powinno być w natywie do wpisania ID klasy? Mam tak, ale to nie działa.


@Edit:
Nawet klasa się nie pokazuje.

Użytkownik JambaMakers edytował ten post 21.08.2011 22:15

  • +
  • -
  • 0

#4 A może sma?

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 539
Wszechwiedzący

  • Postów:1464
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 21.08.2011 22:20

public ZarejestrujKlaseStatysyki(plugin, params)
{
if(params != 4)
return PLUGIN_CONTINUE;

if(++ilosc_klas > MAX_ILOSC_KLAS)
return -1;

pluginy_klas[ilosc_klas] = plugin;

zdrowie_klas[ilosc_klas] = get_param(1);
kondycja_klas[ilosc_klas] = get_param(2);
inteligencja_klas[ilosc_klas] = get_param(3);
wytrzymalosc_klas[ilosc_klas] = get_param(4);

return ilosc_klas;
}

A tak?

I np. cod_register_stats(nazwa, 12, -4, 34, 0)

Użytkownik A może sma? edytował ten post 21.08.2011 22:21

  • +
  • -
  • 0

#5 JambaMakers

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -10
Poniżej przeciętnej

  • Postów:22
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 21.08.2011 22:22

Niestety, również nie działa.

@Edit:

Jak może być wpisana nazwa klasy w natywie skoro jej nigdzie nie zadeklarowałeś w funkcji?

Użytkownik JambaMakers edytował ten post 21.08.2011 22:23

  • +
  • -
  • 0

#6 Goliath

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1227
Godlike

  • Postów:2334
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Maciej
  • Lokalizacja:Mońki
Offline

Napisano 22.08.2011 07:36

public ZarejestrujKlaseStatysyki(plugin, params)
{
if(params != 5)
return PLUGIN_CONTINUE;

id = get_param(1);
if(id > MAX_ILOSC_KLAS)
return 0;

zdrowie_klas[id] = get_param(2);
kondycja_klas[id] = get_param(3);
inteligencja_klas[id] = get_param(4);
wytrzymalosc_klas[id] = get_param(5);

return 1;
}

native cod_register_stats(id_klasy, zdrowie, kondycja, inteligencja, wytrzymalosc);

Pierwszym parametrem funkcji jest id klasy. Aby je znaleźć, musisz użyć natywu cod_get_classid. Przykładowe użycie:
cod_register_stats(cod_get_classid("Snajper"), 25, 10, 0, 20);

  • +
  • -
  • 1

#7 JambaMakers

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -10
Poniżej przeciętnej

  • Postów:22
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 22.08.2011 11:20

Dzięki, pomogło.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych