Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Dzielenie wyniku z bazy


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 21.08.2011 15:50

Cześć mam do was pytanie zrobiłem plugin zapisuje do bazy ile gracz ma przegranego czasu ale get_user_time zapisuje w sekundach ( o ile się nie myle )
Więc pytanie jak rozdzielić tą wartość na godziny , minuty i sekundy ;]?
Pozdrawiam speedkill.
  • +
  • -
  • 0

If you can dream it, you can do it.


#2 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 21.08.2011 15:58

tmp=sekundy;

godziny = tmp/3600;

tmp-=godziny*3600;

minuty=tmp/60;

sekundy=tmp%60;


  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#3 speedkill

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 21.08.2011 16:30

Możesz bardziej to rozwinąć?
Czyli robię zapytanie do bazy i daje na stronie .$row["time"].'</td>'
Potem jak to zamienić na godziny minuty sekundy ?
  • +
  • -
  • 0

If you can dream it, you can do it.


#4 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 21.08.2011 16:49

Bzdura ;(

Użytkownik Gh0st edytował ten post 21.08.2011 17:20

  • +
  • -
  • 0

#5 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 21.08.2011 17:04

ghost pieprzysz glupoty

skoro minuta ma 30 sekund to przez 60


$tmp=row['time'];
$godziny=$tmp/3600;
$tmp-=$godziny*3600;
$minuty=$tmp/60;
$sekundy=$tmp%60;

echo "godzin: ".$godziny." minut: ".$minuty." sekund: ".$sekundy."<br>";

  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#6 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 21.08.2011 17:15

:X zamilknę na wieki ...
sory...
  • +
  • -
  • 0

#7 speedkill

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 21.08.2011 18:11

Niestety nie działa :/
Mam takie zapytanie
$all = mysql_query("SELECT * from $table ORDER BY name DESC, time DESC LIMIT 0,15")or die(mysql_error()); while ($row = mysql_fetch_array($all)) {
Teraz jak zrobić żeby podzieliło ten czas ten sposób Goq nie działał

Użytkownik speedkill123 edytował ten post 21.08.2011 18:12

  • +
  • -
  • 0

If you can dream it, you can do it.


#8 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 21.08.2011 19:13

$row=mysql_fetch_assoc($all)

  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#9 speedkill

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 21.08.2011 19:23

Mam takie coś pobiera jaki gracz ma nick i jego czas w sekundach jak do tego dodać to dzielenie ?
<?php require( "ustawienia.php" ); ?>
<html>
<center>
<?php echo '<br><table width="1200" border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" style="background-color: #B9B9B9; border: solid #E2E2E2 1px;">
<tr>
<td style="color:#ffffff; font-size: 10px; font-weight: bold; background-color:#006699; height: 25px; background-image: url(/cellpic3.gif);" colspan="2"><b><center><font size = 3></font></center></td>
</tr>
<tr>
<td style="background-image: url(/cellpic1.gif); background-color:#D1D7DC; border: 0px #ffffff; border-style: solid; height: 22px;"><b>&nbsp;&nbsp;nick</td>
<td style="background-image: url(/cellpic1.gif); background-color:#D1D7DC; border: 0px #ffffff; border-style: solid; height: 22px;"><b>&nbsp;&nbsp;czas</td></tr>';
$all = mysql_query("SELECT * from $table ORDER BY name ASC, time DESC LIMIT 0,15")or die(mysql_error()); while ($row = mysql_fetch_array($all)) {
echo '<tr class ="">';  
echo "<td  style='background-color: #EEEEEE; background-image: url(/row1.png); background-repeat: repeat-x; border-top-width: 1px; border-top-style: solid; border-top-color: #FFFFFF; border-left-width: 1px; border-left-style: solid; border-left-color: #FFFFFF;''>".$row["name"].'</td>'; 
echo "<td  style='background-color: #EEEEEE; background-image: url(/row1.png); background-repeat: repeat-x; border-top-width: 1px; border-top-style: solid; border-top-color: #FFFFFF; border-left-width: 1px; border-left-style: solid; border-left-color: #FFFFFF;''>".$row["time"].'</td>'; } ?>
<br></html>

Dodano 23 sierpień 2011 - 08:39:
Dobra zrobiłem to innym sposobem i działa.
można zamknąć :)
  • +
  • -
  • 0

If you can dream it, you can do it.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych