←  Gotowe funkcje

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

Tutor - Informacje jak w Condition Zero

• +
  • -
DarkGL - zdjęcie DarkGL 28.08.2011

Czy istnieje możliwość zmiany koloru tekstu tak jak to jest np w colorchat?

- tylko te kolory które podałem
Odpowiedz

• +
  • -
Fili:P - zdjęcie Fili:P 29.08.2011

Zamierzacie to udoskonalić ?
Odpowiedz

• +
  • -
DarkGL - zdjęcie DarkGL 29.08.2011

a co tu jeszcze poprawiać ?
Odpowiedz

• +
  • -
Fili:P - zdjęcie Fili:P 29.08.2011

Możliwość wyboru większej ilości kolorów lub ta ikonka gdyby można było ją zamienić było by bardzo fajnie.
Odpowiedz

• +
  • -
DarkGL - zdjęcie DarkGL 29.08.2011

zamiast pisać głupie posty rozeznał byś się w temacie Dołączona grafika
dowolny kolor nie jest możliwy
ikonke możesz zmienic w plikach gfx podobnie wygląd całego tutora ale jeśli ktoś ściągnął wcześniej tutor to nie podmieni mu tego.
Nie zamierzam robić update bo nie ma czego dodać
Odpowiedz

• +
  • -
Fili:P - zdjęcie Fili:P 04.09.2011

Tu jest taka linia:
new const g_TutorPrecache[][] = { "gfx/career/icon_!.tga", "gfx/career/icon_!-bigger.tga", "gfx/career/icon_i.tga", "gfx/career/icon_i-bigger.tga", "gfx/career/icon_skulls.tga", "gfx/career/round_corner_ne.tga", "gfx/career/round_corner_nw.tga", "gfx/career/round_corner_se.tga", "gfx/career/round_corner_sw.tga", "resource/TutorScheme.res", "resource/UI/TutorTextWindow.res" }

Czy to oznacza, że jeżeli dodam tu moje stworzone ścieżki plików to tutor będzie mógł mieć inne wyglądy ?
Odpowiedz

• +
  • -
DarkGL - zdjęcie DarkGL 04.09.2011

nie
Odpowiedz

• +
  • -
toxic - zdjęcie toxic 08.09.2011

ja próbowałem skomplikować ten podstawowy plugin i piszę mi coś takiego
(3) : fatal error 100: cannot read from file: "tutor"
Odpowiedz

• +
  • -
sharkowy - zdjęcie sharkowy 08.09.2011

Musisz kompilować lokalnie, plik tutor.inc wrzucasz do folderu compiler/include i kompilujesz

P.S

KOMPILOWAĆ!!!
Odpowiedz

• +
  • -
Syczaj - zdjęcie Syczaj 09.11.2011

Co do rozwijania biblioteki to nie zgodzę się, że nie ma co zmieniać.
Można by ustawić pozycję wyświetlania tutora.
Jeśli wyświetli się jeden tutor, to drugi wyświetla sie pod nim(jeśli taka sama pozycja (x,y)).
Aktualnie są dość nieprzydatne.
Odpowiedz

• +
  • -
DarkGL - zdjęcie DarkGL 10.11.2011

Można by ustawić pozycję wyświetlania tutora.

nie da się tego ustawić
Odpowiedz

• +
  • -
Syczaj - zdjęcie Syczaj 11.11.2011

Poniżej wersja stand-alone z kolejkowaniem wiadomości.

Jest to osobny plugin, który synchronizuje tutory pochodzące z różnych pluginów. Nachodzące na siebie wiadomości zostaną ułożone w kolejności i wyświetlone z opóźnieniem, a dokładniej ułożone dzięki systemowi priorytetów od niskiego do wysokiego. Priorytet SUPERCEDE zatrzymuje kolejkę i pokazuje naszą wiadomość, a potem przywraca kolejkę.

Niestety R3X, ale ta wersja nie działa.
Dałem wyswietlanie tutora w DeathMsg, każde zabójstwo kończy się crashem serwera.
Odpowiedz

• +
  • -
KariiO - zdjęcie KariiO 25.01.2012

Wszystko zrobione jak należy i pomimo ustawienia innego koloru niż zielony nadal pokazuje tylko zielony + warning:
C:\Documents and Settings\Benecik\Pulpit\AMXX_Studio_1.4.3_final\addons\amxmodx\scripting\include\tutor.inc(78) : warning 203: symbol is never used: "Color"
Odpowiedz

• +
  • -
ogieR8 - zdjęcie ogieR8 25.01.2012

A może mi ktoś wyjaśnić, czemu mi to nie działa do końca ? Wgrałem pliki na serwer i dla sprawdzenia wgrałem plik testowy autora tematu, ale po wpisaniu nie wyświetla się tekst, nie pojawia się 'obrazek', oraz nie ma odpowiedniego koloru, tylko szaro-czarny, a dokładniej tak po wpisanu jednego z /test'ów, różniło się to tylko długością tutora, ejdnak efekt po wpisaniu wszystkich tutorów jest ten sam. Robiłem rc, zmieniałem mapke kilka razy, a nawet restartowałem serwer, ale efekt jest dalej taki sam, czyli :

Dołączona grafika
Odpowiedz

• +
  • -
FetaGreen - zdjęcie FetaGreen 25.01.2012

Musisz zrestartować cs'a.
Odpowiedz

• +
  • -
ogieR8 - zdjęcie ogieR8 25.01.2012

O działa FetaGreen, a akurat nie próbowałem CS'a zrestartować. Leci plus, a co do pracki R3X'a to zaraz sprawdzę, jeśli będzie działać to oczywiście też Cię wynagrodzę, no i zdam tutaj relację z funkcjonalności kodu R3X'a, bo widzę że nie wszystkim trybi. ;]
Użytkownik ogieR- edytował ten post 25.01.2012 21:15
Odpowiedz

Kolar`. - zdjęcie Kolar`. 06.02.2012

Wszystko zrobione jak należy i pomimo ustawienia innego koloru niż zielony nadal pokazuje tylko zielony + warning:

C:\Documents and Settings\Benecik\Pulpit\AMXX_Studio_1.4.3_final\addons\amxmodx\scripting\include\tutor.inc(78) : warning 203: symbol is never used: "Color"

Mam dokładnie to samo. ;f Ktoś wie dlaczego ?
Odpowiedz

• +
  • -
ogieR8 - zdjęcie ogieR8 06.02.2012

Użytkownik KariiO dnia 25 styczeń 2012 - 12:28 napisał

Mam dokładnie to samo. ;f Ktoś wie dlaczego ?

Dołączam się.

Dziwnie to zabrzmi, ale.. Jak testowałem plugin co podał autor, kolory ładnie się pojawiały i w ogóle. Skopiowałem to do swojego i w ogóle.. działało. Tak myślałem tylko, bo używałem green. Teraz gdy potrzebny mi był niebieski, czerwony i żółty zauważyłem, że dalej widzę zielony ;0 Pomimo tego od samego początku miałem ten warning z 'Color'
Odpowiedz

• +
  • -
FetaGreen - zdjęcie FetaGreen 06.02.2012

Bo macie ColorChata :D
Zamiencie tutor.inc na ten co podalem w zalaczniku

Załączone pliki

Odpowiedz

Kolar`. - zdjęcie Kolar`. 06.02.2012

o.0 Działa. ^^

Dzięki.
Odpowiedz