Tutor - Informacje jak w Condition Zero
DarkGL
28.08.2011
- tylko te kolory które podałemCzy istnieje możliwość zmiany koloru tekstu tak jak to jest np w colorchat?
Fili:P
29.08.2011
DarkGL
29.08.2011
dowolny kolor nie jest możliwy
ikonke możesz zmienic w plikach gfx podobnie wygląd całego tutora ale jeśli ktoś ściągnął wcześniej tutor to nie podmieni mu tego.
Nie zamierzam robić update bo nie ma czego dodać
Fili:P
04.09.2011
new const g_TutorPrecache[][] = { "gfx/career/icon_!.tga", "gfx/career/icon_!-bigger.tga", "gfx/career/icon_i.tga", "gfx/career/icon_i-bigger.tga", "gfx/career/icon_skulls.tga", "gfx/career/round_corner_ne.tga", "gfx/career/round_corner_nw.tga", "gfx/career/round_corner_se.tga", "gfx/career/round_corner_sw.tga", "resource/TutorScheme.res", "resource/UI/TutorTextWindow.res" }
Czy to oznacza, że jeżeli dodam tu moje stworzone ścieżki plików to tutor będzie mógł mieć inne wyglądy ?
toxic
08.09.2011
(3) : fatal error 100: cannot read from file: "tutor"
sharkowy
08.09.2011
P.S
KOMPILOWAĆ!!!
Syczaj
09.11.2011
Można by ustawić pozycję wyświetlania tutora.
Jeśli wyświetli się jeden tutor, to drugi wyświetla sie pod nim(jeśli taka sama pozycja (x,y)).
Aktualnie są dość nieprzydatne.
Syczaj
11.11.2011
Poniżej wersja stand-alone z kolejkowaniem wiadomości.
Jest to osobny plugin, który synchronizuje tutory pochodzące z różnych pluginów. Nachodzące na siebie wiadomości zostaną ułożone w kolejności i wyświetlone z opóźnieniem, a dokładniej ułożone dzięki systemowi priorytetów od niskiego do wysokiego. Priorytet SUPERCEDE zatrzymuje kolejkę i pokazuje naszą wiadomość, a potem przywraca kolejkę.
Niestety R3X, ale ta wersja nie działa.
Dałem wyswietlanie tutora w DeathMsg, każde zabójstwo kończy się crashem serwera.
KariiO
25.01.2012
C:\Documents and Settings\Benecik\Pulpit\AMXX_Studio_1.4.3_final\addons\amxmodx\scripting\include\tutor.inc(78) : warning 203: symbol is never used: "Color"
ogieR8
25.01.2012
ogieR8
25.01.2012
Użytkownik ogieR- edytował ten post 25.01.2012 21:15
Kolar`.
06.02.2012
Wszystko zrobione jak należy i pomimo ustawienia innego koloru niż zielony nadal pokazuje tylko zielony + warning:
C:\Documents and Settings\Benecik\Pulpit\AMXX_Studio_1.4.3_final\addons\amxmodx\scripting\include\tutor.inc(78) : warning 203: symbol is never used: "Color"
Mam dokładnie to samo. ;f Ktoś wie dlaczego ?
ogieR8
06.02.2012
Użytkownik KariiO dnia 25 styczeń 2012 - 12:28 napisał
Wszystko zrobione jak należy i pomimo ustawienia innego koloru niż zielony nadal pokazuje tylko zielony + warning:
Mam dokładnie to samo. ;f Ktoś wie dlaczego ?
Dołączam się.
Dziwnie to zabrzmi, ale.. Jak testowałem plugin co podał autor, kolory ładnie się pojawiały i w ogóle. Skopiowałem to do swojego i w ogóle.. działało. Tak myślałem tylko, bo używałem green. Teraz gdy potrzebny mi był niebieski, czerwony i żółty zauważyłem, że dalej widzę zielony ;0 Pomimo tego od samego początku miałem ten warning z 'Color'
FetaGreen
06.02.2012
Zamiencie tutor.inc na ten co podalem w zalaczniku