Autoresponder/Advertiser - advanced version
sebul
09.08.2011

Plugin co jakiś czas (ustawiany cvarami) wyświetla na chacie różne reklamy, informacje, itp. Jest to przeróbka istniejącego już pluginu, ale ta wersja przepisana jest na nowo, działa na dynamicznej tablicy array (dlatego też kod jest dużo krótszy) oraz ma więcej opcji. Reklamy można ustawić tak, aby wyświetlały się one na konkretnych mapach, mapach z określonym prefixem (np. de, cs, itp.), od określonej ilości graczy (znajdujących się na serwerze), do określonej ilości graczy, czy też w określonych godzinach. Opcje te można ze sobą łączyć, np. "na y mapie" z "od x ilości graczy", "na mapie o prefixie y" z "do x ilości graczy" oraz "od x do y godziny", itp. Nie zalecane jest łączenie ze sobą opcji "na y mapie" z "na mapie o prefixie y" oraz "od x ilości graczy" z "do x ilości graczy".
Reklamy można "kolorować" poprzez tagi ([normal], [team], [green]) oraz został dodany tag ([.you]), dzięki któremu możemy w reklamie wyświetlić nick gracza oglądającego reklamę.
Przykładowe reklamy znajdują się już w "advertisements.ini".
UWAGA!! 20.04.2013
Ważna aktualizacja pluginu, która eliminuje możliwość wyłączenia się serwera przy ustawieniu zbyt długiej wiadomości, do tego kod pluginu został "odświeżony".

ad_react_all "1" // 1 - pokazuj odpowiedź na dany tekst każdemu na serwerze, 0 - pokazuj tylko temu kto napisał ad_rand_min "40" // minimalny odstęp pomiędzy reklamami ad_rand_max "60" // maksymalny odstęp pomiędzy reklamami

Standardowa.

Użytkownik sebul edytował ten post 21.04.2013 02:49
A może sma?
12.08.2011
![:]](http://img.amxx.pl/public/style_emoticons/default/cwaniak.gif)
Fajnie gdyby była taka opcja
sebul
12.08.2011
^x03wyraz1^x01 ^x04wyraz2^x01a przy aktualnym ustawieniu
^x03wyraz1 ^x04wyraz2efekt ten sam ;]
Nie wiem jaki miało by to wpływ na działanie pluginu, ale jakby nie patrzeć, przy aktualnym ustawieniu, znaków jest mniej. Zrobienie tego nie wymaga dużo czasu, ale ja Ci tego nie zrobię, po prostu nie widzę najmniejszego sensu.
Trochę zmieniłem kod przy odczytywaniu, a dokładniej zmieniłem miejsce tworzenia paru tablic.
Użytkownik sebul edytował ten post 12.08.2011 18:34
SadistiC
12.11.2011

Leci "+".
Podziękowania dla: MaximusBrood & Sebul
Professor
31.08.2012
troszkę za krótko jest wyświetlana i jak jest dłuższa wiadomość to nie mogę zdążyć przeczytać
dawido0099
01.09.2012

Normalna [green]reklama wyswietlana zawsze [team][you][normal], idz sobie... @czit~Ktos napisal wyraz, [green]w ktorym znajduje sie slowo [team]"czit" %map aim_map%~Gramy mape [team]aim_map %prefix de%~Gramy mape z prefixem [team]de %min_players 4%~Jest nas [team]wiecej[normal] na serwerze niz 3 %max_players 5%~Jest nas [team]mniej[normal] na serwerze niz 6. [green][you][normal] zapros znajomych na serwer! %time 10-11%~Mamy [green]godzine [team]10 %prefix de%~@mama~[green]Ktos napisal mama [normal]na mapie z prefixem [team]de %map de_dust%min_players 4%~Jest nas [team]wiecej[normal] niz 3 na mapie de_dust %prefix cs%max_players 5%~Jest nas [team]mniej[normal] niz 6 na mapie z prefixem [team]cs. [green][you][normal] zapros znajomych na serwer! %max_players 4%time 22-4%~Jest nas [team]mniej[normal] niz 5 i mamy godzine pomiedzy 22 a 4 w [team]nocy %map de_aztec%max_players 5%~@aim~Na mapie [team]de_aztec [normal]gdy jest mniej niz 6 graczy [green]nie ma aimow %prefix aim%min_players 5%time 19-0%~Gramy mape z prefixem [team]aim[normal], jest nas wiecej niz 4 oraz mamy godzine pomiedzy [green]19 a 12 w nocy
sebul
02.09.2012
Tego nie zmienisz, każdy gracz może sam ustawić jak długo ma się wyświetlać coś na sayu.może mi ktoś powiedzieć która linijka odpowiada za czas wyświetlania reklamy w say?
troszkę za krótko jest wyświetlana i jak jest dłuższa wiadomość to nie mogę zdążyć przeczytać
The ajm
20.04.2013
Dlaczego mi to nie dziala? co mam dodac do plugins.ini? i gdzie dodac plik
advertisements.ini ?
W konsoli jakbym chcial zablokowac to pisze Locked .
Użytkownik The ajm edytował ten post 20.04.2013 16:55
sebul
20.04.2013
Instalacja jest standardowa, więc nie mam zamiaru tutaj pisać gdzie jakie pliki trzeba wgrać. Nie umiesz wgrać tak prostego pluginu? Nie bierz się za to.Dlaczego mi to nie dziala? co mam dodac do plugins.ini? i gdzie dodac plik
advertisements.ini ?
W konsoli jakbym chcial zablokowac to pisze Locked .
Aktualizacja pluginu w pierwszym poście.
jakubek
25.08.2013
DixUni
25.08.2013
Piszesz np tak : [team] Siema [green] yolo i Siema będzie na czerwony lub niebieski a yolo na zielony
jakubek
26.08.2013
Piszesz np tak : [team] Siema [green] yolo
i Siema będzie na czerwony lub niebieski a yolo na zielony
Dzięki +

protypek
02.10.2013
Jest możliwość dodania wiadomości by pokazywały się na @@? (chodzi mi na środku lub z boku ekranu)