Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Hosting

Cron a czyszczenie bazy danych

Hosting

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Karpielek

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:361
  • Lokalizacja:Zakopane
Offline

Napisano 08.08.2011 14:14

Witam,

Więc mam pytanie jak zrobić następującą rzecz: chciałbym aby tabele y oraz z w bazie danych baza_x były czyszczone każdego pierwszego dnia miesiąca o godzinie 00:00.

http://iv.pl/images/25965915524410868426.png

Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam! +
  • +
  • -
  • 0

#2 fdszpl0

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:69
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 08.08.2011 14:55

0	0	1	1-12	*

  • +
  • -
  • 0

#3 Karpielek

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:361
  • Lokalizacja:Zakopane
Offline

Napisano 08.08.2011 15:43

A komenda jaka?
  • +
  • -
  • 0

#4 Leihto

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 150
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Rabka
Offline

Napisano 08.08.2011 16:18

edytuj i zapisz sobie ten skrypt..
<?php
$connect = mysql_connect ('localhost', 'nazwabazy', 'haslobazy') or die (mysql_error());
mysql_select_db('uzytkownikbazy') or die(mysql_error());

$tabelay = 'nazwa_tabeli_y';
$tabelaz = 'nazwa_tabeli_z';

mysql_query("DROP TABLE `$tabelay`");
mysql_query("DROP TABLE `$tabelaz`");
echo "Usunięto tabele $tabelay i $tabelaz";
mysql_close($connect);
?>


I go odpalaj przez corna ;)

@hiroshima
Wiem ;)
Lecz zapewne skrypt/plugin będzie tworzył na nowo tabele gdy nie będą istniały :)
Więc na jedno wyjdzie.

Użytkownik Blak Rajder edytował ten post 08.08.2011 16:48

  • +
  • -
  • 1
Portek: Za 20zł, to ja nawet notatnika nie otworze..

Nowe portfolio. Ciekawe artykuły, ciekawe przykłady: WojtusDEV.pl

#5 Karpielek

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:361
  • Lokalizacja:Zakopane
Offline

Napisano 08.08.2011 19:26

Jeśli w polu komenda dodam wpis: /home/costam/domains/mojadomena/skrypcik.php
Skrypt zadziała? Będzie to prawidłowy wpis?
  • +
  • -
  • 0

#6 fdszpl0

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:69
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 08.08.2011 21:38

Skrypt zadziała? Będzie to prawidłowy wpis?

Tak ciężko samemu sprawdzić? zrób skrypt, ustaw co minutę i się dowiesz czy zadziała, jak zadziała to mu zmienisz strefy startu i po co głupie pytania. Rusz mózgiem czasami sam...
  • +
  • -
  • 0

#7 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 08.08.2011 21:59

Na dobrą sprawę crona możesz odpalić w ten sposób że w/w skrypt wrzucasz do pliku dajmy na to crontab.php do folderu public_html tak by był widoczny pod adresem: http://przykladowa-s....pl/crontab.php i wtedy jako zadanie odpalić:

wget -q http://przykladowa-strona.pl/crontab.php

  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Hosting

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych