Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z włączeniem serwera na nowym RPS'ie.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 starsky

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:178
  • GG:
  • Lokalizacja:v_v
Offline

Napisano 07.01.2009 15:49

Witam,
Ostatnio zakupiłem sobie RPS'a specjalnie pod serwer cs,stawiam serwer wg.poradników z sieci i amxx.pl.
Przy odpalaniu mam info;
 Using Pentium II Optimised binary.
Auto-restarting the server on crash

Console initialized.
scandir failed:/usr/hlds/./valve/SAVE
scandir failed:/usr/hlds/./platform/SAVE
Protocol version 48
Exe version 1.1.2.6/Stdio (cstrike)
Exe build: 18:05:13 Oct 24 2008 (4383)
STEAM Auth Server
couldn't exec language.cfg
Server IP address 91.121.59.175:27015
scandir failed:/usr/hlds/./valve/SAVE
scandir failed:/usr/hlds/./platform/SAVE
[S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; unable to update local steamclient. Continuing with current version anyway.
Master server communication disabled.

couldn't exec listip.cfg
couldn't exec banned.cfg
   VAC secure mode disabled.

I na serwer się nie da wejść bo tak jak by nie był włączony..

Problem leży w tym?:
scandir failed:/usr/hlds/./valve/SAVE
scandir failed:/usr/hlds/./platform/SAVE
[S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; unable to update local steamclient. Continuing with current version anyway.
Master server communication disabled.

czekam na wasze odpowiedzi.
  • +
  • -
  • 0

#2 naXe

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 269
Wszechwidzący

  • Postów:1489
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kwidzyn
Offline

Napisano 07.01.2009 21:34

Problem leży w tym?:
Kod:

scandir failed:/usr/hlds/./valve/SAVE
scandir failed:/usr/hlds/./platform/SAVE
[S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; unable to update local steamclient. Continuing with current version anyway.
Master server communication disabled.


Tak.
Ale w czymś jeszce.. ;>

#3 starsky

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:178
  • GG:
  • Lokalizacja:v_v
Offline

Napisano 07.01.2009 21:36

Ten błąd jak naprawić?
  • +
  • -
  • 0

#4 XlifE

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:167
  • Lokalizacja:pochodzisz
Offline

Napisano 08.01.2009 16:30

Oj Starsky co byś zrobil bez XlifE co nie ??!!

scandir failed:/usr/hlds/./valve/SAVE 
scandir failed:/usr/hlds/./platform/SAVE 
[S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; unable to update local steamclient. Continuing with current version anyway. 
Master server communication disabled.

Zobacz czy czasami nie wrzucileś binarek z 47 bo chyba to ma być sewer STEAM, miałem kiedyś na dedyku taki problem, ściągnelem i działało. Ale zdaje mi się że powinieneś dodać komende do lini strtowych, ale nie pamiętam jaką chyba "-autoupdate" jak co to mnie niech poprawi. Ale na pewno są binarki 47 daj 48, dlatego wysakkuje bląd.
Jak ma być to serwer NS to napisz to sie poprawie !!
  • +
  • -
  • 0

#5 starsky

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:178
  • GG:
  • Lokalizacja:v_v
Offline

Napisano 08.01.2009 17:44

TO jeszcze na chwikle ma być ns,gdybym chciał steama to bym uruchomił serwer z komendą -autoupdate : )
  • +
  • -
  • 0

#6 XlifE

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:167
  • Lokalizacja:pochodzisz
Offline

Napisano 08.01.2009 19:20

Dobra ja ci tam pomoge bo mam u Ciebie kanał TS i Cie lubie :D :D . No to do rzeczy:
1. Pobierasz te binarki, moim zdaniem najlepsze, to są binarki NS z protokołem 47:
>http://amxx.pl/viewtopic.php?t=1384
2. Wgrywsz je na server zastępując tamte steamwe binary na non steamowe, poprostu nadpisujesz je i postępujesz zgodnie z zawarta tam instrukcją
3. Odpalasz sever odpowiednią komendą (ja nie wiem jakie chcesz tam ustawienia) i server gra jednak jak masz troche w AMX pluginów poczekaj z 10 min aż on wszystko sobie tam poustawia.

Pamiętaj aby nie odpalać komendą "-autoupdate" bo zacznie sparwadzac binarki i rozpocznie aktualizajce jak by co to napisz tu w temacie jakby jakie problemy wystąpiły !!
  • +
  • -
  • 1

#7 starsky

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:178
  • GG:
  • Lokalizacja:v_v
Offline

Napisano 08.01.2009 19:55

Mógłby ktoś reuploadować tamte binarki bo z załacznika są uszkodzone.
  • +
  • -
  • 0

#8 XlifE

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:167
  • Lokalizacja:pochodzisz
Offline

Napisano 09.01.2009 13:45

OOO ja tak darmo dla Ciebie :D :D ;-)

http://www.mediafire...php?3g0ggcduix0
  • +
  • -
  • 0

#9 starsky

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:178
  • GG:
  • Lokalizacja:v_v
Offline

Napisano 09.01.2009 14:42

Teraz takie coś:


[1] 16772
r17831:/usr/hlds# Auto detecting CPU
Using Pentium II Optimised binary.
Auto-restarting the server on crash

Console initialized.
scandir failed:/usr/hlds/./valve/SAVE
scandir failed:/usr/hlds/./platform/SAVE
Protocol version 47
Exe version 1.1.2.6/Stdio (cstrike)
Exe build: 20:02:49 Oct 24 2006 (3651)
STEAM Auth Server
couldn't exec language.cfg
couldn't exec listip.cfg
couldn't exec banned.cfg
Server IP address 91.121.59.175:27015
scandir failed:/usr/hlds/./valve/SAVE
scandir failed:/usr/hlds/./platform/SAVE

couldn't exec listip.cfg
couldn't exec banned.cfg
No masters loaded
Using default master
Connection to Steam servers successful.
   VAC secure mode disabled.


  • +
  • -
  • 0

#10 XlifE

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:167
  • Lokalizacja:pochodzisz
Offline

Napisano 09.01.2009 18:45

na pewno dobrze wgraleś te binnarki zrób restart server(plikow nowe wgraj) i jeszcze raz sprobuj:

Connection to Steam servers successful.

To jest server STEAM XDD albo cos nie tak z plikami serverowymi
  • +
  • -
  • 0

#11 starsky

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:178
  • GG:
  • Lokalizacja:v_v
Offline

Napisano 09.01.2009 18:46

Ale on tak jak by w ogóle nie działał,nie da rady się z nim połączyć.

Próbowałem przed chwilą od nowa zainstalować serwer lecz po wpisaniu komendy ./steam
Ukazała się informacja:

Checking bootstrapper version ...
Getting version 34 of Steam HLDS Update Tool
Connection Reset

[ Dodano: 10-01-2009, 09:50 ]
Problem rozwiązany,podczas uruchamiania wystarczyło do linii startowej dopisać -port oraz +ip.

P.S Prosiłbym o linka do najleszych binarek ns.
  • +
  • -
  • 0

#12 XlifE

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:167
  • Lokalizacja:pochodzisz
Offline

Napisano 10.01.2009 13:17

Zobacz czy masz 2 plik z metamod w folderze metamod

W formacie SO i DLL
  • +
  • -
  • 0

#13 starsky

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:178
  • GG:
  • Lokalizacja:v_v
Offline

Napisano 10.01.2009 13:30

Mam a co?
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych