Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Po aktualizacji utworów, piosenki nie chcą się pobierać.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Reticxe

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:39
Offline

Napisano 04.01.2009 23:55

Witam.

Mam problem z wtyczką Alternative End Round Sounds. Otóż jaki czas temu wgrałem na serwer 10 utworków, które równocześnie odtwarzały się drużynie TT i CT po rundzie i wszystko działało bez zarzutu. Dzisiaj postanowiłem dorzucić kilka utworków, a te pozostałe 10 nieco "odświeżyłem" tj. nieco poprawiłem ich jakość i pod zmodyfikowaną nazwą wrzuciłem na serwer - czyli właściwie można je potraktować jako nowe utwory. Mimo zmodyfikowania roundsounds.ini oraz amxx.cfg utwory - oprócz jednego - nie chcą się ściągać. Nie wiem, co może być tego przyczyną, nazwy utworów w roundsounds.ini pokrywają się z tymi, które wrzuciłem na serwer. Czy może to być winą tego, że te utwory mają dość długie nazwy (ok. 15 znaków)?

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam.
  • +
  • -
  • 0

#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 05.01.2009 00:37

Jeżeli poprawiłeś jakość .wav'a to może nie działać bo działają tylko przy pewnych parametrach.
Długie nazwy mogą przeszkadzać ale 15 to raczej nie. Możesz spróbować zmniejszyć.
  • +
  • -
  • 0

#3 Reticxe

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:39
Offline

Napisano 05.01.2009 01:06

To są pliki mp3, po prostu te 10 starych zrobiłem na nowo, troszkę inaczej przyciąłem, zmieniłem głośność i zapisałem przy użyciu tych samych parametrów, tj. każdy utwór po 9-10 sekund, mp3 112 kB/s, 44100 Hz, stereo. Przeciętny rozmiar to ok. 140 kB. Zmieniłem trochę nazwę oraz dorzuciłem 6 nowych (łącznie 16). Teraz przy wejściu na serwer ściąga się tylko jeden i ten sam utwór i słychać go po każdej rundzie. Dodam jeszcze, że bawiłem się trochę Fast Downloadem, te utwory nie są na serwerze gry tylko na serwerze FTP cba.pl, jeszcze wczoraj po próbnym dodaniu jednego utworu na serwer FTP wszystko działało. Dzisiaj postanowiłem dodać trochę mapek i utworów na FTP. Nie mam pojęcia, gdzie zrobiłem błąd, albo gdzie wystąpił bug. Oto dowód, że FTP działa dobrze: http://o2k.cba.pl/pu... ... chezuasche
  • +
  • -
  • 0

#4 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 05.01.2009 01:14

z mp3 nie powinno być problemów (o ile plugin obsługuje mp3 ;) )
jeżeli nawet nie ściągają się to mogą być podane złe nazwy - np niedozwolone znaki lub różnica w wielkości liter.
Spróbuj krótkich prostych nazw plików.

p.s.
w tym linku co dałeś brakuje .mp3
  • +
  • -
  • 0

#5 Reticxe

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:39
Offline

Napisano 05.01.2009 02:28

Udało się naprawić błąd. Sam dokładnie nie wiem, jak do tego doszło. Po prostu pogrzebałem w znacznikach (tagach) tych utworków i już się ściągnęły. Nazwy były w porządku, ale dopiero po ujednoliceniu znaczników mp3 utwory dały się ściągnąć. Dziwne... Dziękuję za pomoc.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych