Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Wyrównanie drużyn - 50%


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 16.07.2011 17:50

Witam mam taką funkcje:
public Event_Set_Teams()
{
	new iPlayers[32], iNum;
	get_players(iPlayers, iNum);
	for(new i; i<iNum; i++)
	{
		if (is_user_connected(i)) cs_set_user_team(iPlayers[i],(i%2==1)?CS_TEAM_T:CS_TEAM_CT);
	}
}
Napisał mi ją Verticus ale nie chce mi działać...jak nazwa tematu wskazuje po użyciu tej funkcji zbiera wszystkich graczy i 50% do CT 50% do TT.
Przykładowo w TT siedzi 20 i po użyciu po 10 graczy w każdej drużynie.

Ale dlaczego nie działa ?
  • +
  • -
  • 0

#2 sharkowy

    Lokalna anomalia sejsmiczna o nieustalonej genezie.

  • Przyjaciel

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:1913
Offline

Napisano 16.07.2011 18:01

Hmm a co jeżeli będzie 21 graczy? jak to ma podzielić na 2? chyba, że to funkcja na serwer z parzystą liczbą slotów.

Użytkownik RPK. Shark edytował ten post 16.07.2011 18:12

  • +
  • -
  • 0

2011 - Admin FFA

2011 ~ 2012 - Support Team

2012 ~ 2014 - Moderator

2014 - Junior Admin

2015 - Przyjaciel  R.I.P. sharkowy :(

 


#3 Onyke

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 705
Guru

  • Postów:2178
Offline

Napisano 16.07.2011 18:25

chyba, że to funkcja na serwer z parzystą liczbą slotów.

Parzysta liczba slotów może sobie być jak i nie być, nie zawsze przecież serwer będzie full.
  • +
  • -
  • 0

#4 KariiO

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 16.07.2011 19:44

Hmm a co jeżeli będzie 21 graczy? jak to ma podzielić na 2? chyba, że to funkcja na serwer z parzystą liczbą slotów.

Chyba by się jakiś błąd pojawił albo coś w tym stylu...próbowałem na 6 graczach i w ogóle funkcja nie działa...
  • +
  • -
  • 0

#5 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 17.07.2011 12:18

ehh widze ze nie macie nawet pojęcia jak ten kod dziala wiec raczej nie dojdziecie do tego czemu nie dziala ale dobrze by bylo jakbys pokazal caly kod bo moze zle wywolujesz event lub zle go zarejestrowales


a co do nie parzystosci to przy 21 graczach w TT bedzie 11 a w CT 10 a i kod powinien raczej wygladac tak

public Event_Set_Teams()
{
	new iPlayers[32], iNum;
	get_players(iPlayers, iNum);
	for(new i=0; i<iNum; i++)
	{
		if (is_user_connected(iPlayers[i])) cs_set_user_team(iPlayers[i],(i%2==1)?CS_TEAM_T:CS_TEAM_CT);
	}
}

  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#6 KariiO

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 17.07.2011 16:06

ehh widze ze nie macie nawet pojęcia jak ten kod dziala wiec raczej nie dojdziecie do tego czemu nie dziala ale dobrze by bylo jakbys pokazal caly kod bo moze zle wywolujesz event lub zle go zarejestrowales


a co do nie parzystosci to przy 21 graczach w TT bedzie 11 a w CT 10 a i kod powinien raczej wygladac tak

public Event_Set_Teams()
{
	new iPlayers[32], iNum;
	get_players(iPlayers, iNum);
	for(new i=0; i<iNum; i++)
	{
		if (is_user_connected(iPlayers[i])) cs_set_user_team(iPlayers[i],(i%2==1)?CS_TEAM_T:CS_TEAM_CT);
	}
}

Wywołuję go po śmierci gracza z zmienną równą 1(Deathmsg).
To nie event tylko normalna funkcja...nazwa publica została tylko z innej.

Użytkownik KariiO edytował ten post 17.07.2011 16:12

  • +
  • -
  • 0

#7 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 17.07.2011 16:22

ale to jest event dla all graczy i tak go wywolując robisz roszady w skladzie wywolaj go np w logevencie konca rundy i uzyj mojej funkcji
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#8 KariiO

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 17.07.2011 18:51

Może opiszę to bardziej:
Na początku jest losowanie z pośród wszystkich graczy i wybiera jednego po czym go daje do TT a resztę do CT no i ten co jest w TT ma pewną zmienną równą 1...no i w deathmsg mam że jeżeli on zginie wywołana ma zostać właśnie tak funkcja.
  • +
  • -
  • 0

#9 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 17.07.2011 23:07

hmm a cos w logach masz ?? wyłącz wszystkie inne pluginy ktore instalowales i odpal tylko ten ustaw tez mp_autobalance na 0 bo moze ci server robi balans mozesz dodac tez jakis debug
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych