Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Nie leci exp na nowych klasach 2


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kavi76

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:209
  • GG:
  • Imię:Paweł :)
  • Lokalizacja:CrL
Offline

Napisano 15.07.2011 20:09

Witam mam diablo moda mocno edytowanego i jest problem a mianowicie nie leci exp na nowych klasach, ale to nie wszystko kiedy zrobiłem zapytania do sql:
INSERT IGNORE INTO *TABELA_DIABLO* (nick, ip, sid, klasa, lvl, exp) SELECT nick, ip, sid, *NUMER_NOWEJ_KLASY*, *LEVEL_NOWEJ_KLASY*, *EXP_NOWEJ_KLASY* FROM *TABELA_DIABLO* GROUP BY *RODZAJ_ZAPISU* HAVING MAX(klasa)<*NUMER_NOWEJ_KLASY*;

Nowe klasy działają ale tylko dla tych którzy byli wcześniej w bazie danych, natomiast gdy przychodzi nowy gracz musze znowu wysyłać zapytania do sql. Wniosek baza danych nie robi wszystkich tabel jak powinna a przecież w diablo modzie wszystkie
for(new i=1;i<9;i++)
i
new lx[9]

są poustawiane jak trzeba


P.S
Moge dawać tylko poszczególne funkcje z mojego .sma, sam diablo mod jest napisany przez brata mojego kolegi któremu obiecałem że nikomu go nieudostępnie.

Użytkownik Kavi76 edytował ten post 15.07.2011 20:11

  • +
  • -
  • 0

#2 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 15.07.2011 20:17

INSERT IGNORE INTO dbmod_tablet (nick, ip, sid, klasa, lvl, exp) SELECT nick, ip, sid, 9, 1, 1 FROM dbmod_tablet GROUP BY nick HAVING MAX(klasa)<9;

tylko w miejscie dbmod_tablet wpisz swoja nazwe bazy danych
  • +
  • -
  • 0

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#3 Kavi76

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:209
  • GG:
  • Imię:Paweł :)
  • Lokalizacja:CrL
Offline

Napisano 15.07.2011 20:23

Tyle to wiedziałem, tylko w tej komendzie do sql pisząc post nie chciało mi się wrzucać swoich danych
  • +
  • -
  • 0

#4 V3ko

    Guru

  • Power User

Reputacja: 82
Zaawansowany

  • Postów:746
  • Lokalizacja:Stopnica
Offline

Napisano 15.07.2011 20:29

Nie wygodniej będzie zrobić reset leveli ?
  • +
  • -
  • 0

#5 Kavi76

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:209
  • GG:
  • Imię:Paweł :)
  • Lokalizacja:CrL
Offline

Napisano 15.07.2011 20:38

Wgle baza danych jest taka otępiała. Robiłem reset lvli, nowa tabela/baza, zmiana hostingu, komendy sql'a i chuk z tego ;f
  • +
  • -
  • 0

#6 V3ko

    Guru

  • Power User

Reputacja: 82
Zaawansowany

  • Postów:746
  • Lokalizacja:Stopnica
Offline

Napisano 16.07.2011 07:53

Gdzie masz bazE?
  • +
  • -
  • 0

#7 Kavi76

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:209
  • GG:
  • Imię:Paweł :)
  • Lokalizacja:CrL
Offline

Napisano 16.07.2011 07:58

niceshoot.pl, proserwer.pl, db4free.net
Wszędzie to samo. Ale domysłam się że w kodzie sma musi być coś źle bo ten diablo jest bardzo mocno edytowany.

Użytkownik Kavi76 edytował ten post 16.07.2011 07:59

  • +
  • -
  • 0

#8 V3ko

    Guru

  • Power User

Reputacja: 82
Zaawansowany

  • Postów:746
  • Lokalizacja:Stopnica
Offline

Napisano 16.07.2011 08:04

A daj logi, może nie tworzą Ci się tabele. Co do niceshoot'a to diablo nie pójdzie, będzie trzeba samemu tabele dodawać.
  • +
  • -
  • 0

#9 Kavi76

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:209
  • GG:
  • Imię:Paweł :)
  • Lokalizacja:CrL
Offline

Napisano 16.07.2011 09:22

Tylko coś takiego w logach
L 07/14/2011 - 15:59:12: Error on Table query: Too many connections
L 07/14/2011 - 15:59:12: Could not connect to SQL database.
L 07/14/2011 - 15:59:13: Error on Table query: Too many connections
L 07/14/2011 - 15:59:13: Could not connect to SQL database.
L 07/14/2011 - 15:59:14: Error on Table query: Too many connections
L 07/14/2011 - 15:59:14: Could not connect to SQL database.

Dodano 16 lipiec 2011 - 10:23:
Ale chyba wtedy była awaria bazy danych na niceshoot.pl a tak to nie ma więcej errorów w logach
  • +
  • -
  • 0

#10 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 16.07.2011 09:57

z tego wynika że nie masz połączenia z bazą

poka sql.cfg
  • +
  • -
  • 0

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#11 Kavi76

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:209
  • GG:
  • Imię:Paweł :)
  • Lokalizacja:CrL
Offline

Napisano 16.07.2011 11:05

Nie rób ze mnie idioty, jakby nie było połączenia nie działał by mi komenda /klasa. Te logi to jedyne błędy jakie znalazłem ale w tym czasie mogła być awaria bazy danych na niceshoot o której wspominałem
  • +
  • -
  • 0

#12 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 16.07.2011 14:17

z tego wynika że nie masz połączenia z bazą

poka sql.cfg

Chyba zbyt dużo połączeń do bazy...

A co do tematu, to nikt nie jest jasnowidzem i raczej nie powie Ci co źle jest edytowane w modzie bez kodu.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#13 Kavi76

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:209
  • GG:
  • Imię:Paweł :)
  • Lokalizacja:CrL
Offline

Napisano 16.07.2011 15:13

P.S
Moge dawać tylko poszczególne funkcje z mojego .sma, sam diablo mod jest napisany przez brata mojego kolegi któremu obiecałem że nikomu go nieudostępnie.


Dodano 17 lipiec 2011 - 04:51:
Do zamknięcia przerobiłem diablo na nVaulta. Jednak tam też mam problem: Błąd w funkcij - AMXX.pl: Support AMX Mod X
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych