Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Błędy w logachcrashe


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pingwinek

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:43
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 15.07.2011 19:11

Wrzucam czystą paczke amxmodx 1.8.1 z metampd-p na serwer, wszystko elegancko, ale co jakiś czas go pauzuje... Problemem jest tu (z qconsole.log):

L 07/15/2011 - 19:51:40: [META] (debug:3) Calling dproto_i386.so:ClientConnect()
L 07/15/2011 - 19:51:40: [META] (debug:3) Calling fun_amxx_i386.so:ClientConnect()
L 07/15/2011 - 19:51:40: [META] (debug:3) Calling engine_amxx_i386.so:ClientConnect()
L 07/15/2011 - 19:51:40: [META] (debug:3) Calling cs_i386.so:ClientConnect()
L 07/15/2011 - 19:51:40: [META] (debug:3) Calling amxmodx_mm_i386.so:ClientConnect_Post()
L 07/15/2011 - 19:51:40: [META] (debug:3) Calling csx_amxx_i386.so:ClientConnect_Post()
L 07/15/2011 - 19:51:40: [META] (debug:3) Calling dproto_i386.so:ClientPutInServer()
L 07/15/2011 - 19:51:40: [META] (debug:3) Calling cs_i386.so:ClientPutInServer()
L 07/15/2011 - 19:51:40: [META] (debug:3) Calling amxmodx_mm_i386.so:ClientPutInServer_Post()
L 07/15/2011 - 19:51:40: [META] (debug:3) Calling csx_amxx_i386.so:ClientPutInServer_Post()
L 07/15/2011 - 19:51:40: "[eL1Ta-ekb]|[elaman]<109><STEAM_0:0:1794734025><>" entered the game
L 07/15/2011 - 19:51:40: "mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm<110><STEAM_0:1:36048542><>" STEAM USERID validated
L 07/15/2011 - 19:51:43: "sEVoX. `~<77><STEAM_0:1:26458459><TERRORIST>" attacked "xL - n0xSTYLE<7><STEAM_0:1:16875473><CT>" with "awp" (damage "110") (damage_armor "2") (health "-10") (armor "98")
L 07/15/2011 - 19:51:43: "sEVoX. `~<77><STEAM_0:1:26458459><TERRORIST>" killed "xL - n0xSTYLE<7><STEAM_0:1:16875473><CT>" with "awp"
L 07/15/2011 - 19:51:44: "-->Homik<--<99><STEAM_ID_LAN><TERRORIST>" attacked "boski chillout<89><STEAM_0:1:33211524><CT>" with "awp" (damage "135") (damage_armor "2") (health "-35") (armor "98")
L 07/15/2011 - 19:51:44: "-->Homik<--<99><STEAM_ID_LAN><TERRORIST>" killed "boski chillout<89><STEAM_0:1:33211524><CT>" with "awp"
L 07/15/2011 - 19:51:45: "Rooney<39><STEAM_ID_LAN><CT>" attacked "sEVoX. `~<77><STEAM_0:1:26458459><TERRORIST>" with "knife" (damage "55") (damage_armor "5") (health "45") (armor "95")
L 07/15/2011 - 19:51:45: "B.C!<14><STEAM_0:0:34300584><CT>" attacked "sEVoX. `~<77><STEAM_0:1:26458459><TERRORIST>" with "awp" (damage "82") (damage_armor "0") (health "-37") (armor "95")
L 07/15/2011 - 19:51:45: "B.C!<14><STEAM_0:0:34300584><CT>" killed "sEVoX. `~<77><STEAM_0:1:26458459><TERRORIST>" with "awp"
L 07/15/2011 - 19:51:46: "[eL1Ta-ekb]|[elaman]<109><STEAM_0:0:1794734025><>" joined team "TERRORIST"
L 07/15/2011 - 19:51:48: "Rooney<39><STEAM_ID_LAN><CT>" attacked "-->Homik<--<99><STEAM_ID_LAN><TERRORIST>" with "knife" (damage "207") (damage_armor "19") (health "-107") (armor "81")
L 07/15/2011 - 19:51:48: "Rooney<39><STEAM_ID_LAN><CT>" killed "-->Homik<--<99><STEAM_ID_LAN><TERRORIST>" with "knife"
L 07/15/2011 - 19:51:49: "Rooney<39><STEAM_ID_LAN><CT>" attacked "Kuba[S]<108><STEAM_ID_LAN><TERRORIST>" with "knife" (damage "55") (damage_armor "5") (health "45") (armor "95")
L 07/15/2011 - 19:51:50: [META] (debug:3) Calling dproto_i386.so:ClientPutInServer()
L 07/15/2011 - 19:51:50: [META] (debug:3) Calling cs_i386.so:ClientPutInServer()
L 07/15/2011 - 19:51:50: [META] (debug:3) Calling amxmodx_mm_i386.so:ClientPutInServer_Post()
L 07/15/2011 - 19:51:50: [META] (debug:3) Calling csx_amxx_i386.so:ClientPutInServer_Post()
Ignoring custom decal from mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
L 07/15/2011 - 19:51:50: "mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm<110><STEAM_0:1:36048542><>" entered the game
L 07/15/2011 - 19:51:51: "Rooney<39><STEAM_ID_LAN><CT>" attacked "Kuba[S]<108><STEAM_ID_LAN><TERRORIST>" with "knife" (damage "55") (damage_armor "5") (health "-10") (armor "90")
L 07/15/2011 - 19:51:51: "Rooney<39><STEAM_ID_LAN><CT>" killed "Kuba[S]<108><STEAM_ID_LAN><TERRORIST>" with "knife"
L 07/15/2011 - 19:51:51: Team "CT" triggered "CTs_Win" (CT "23") (T "12")
L 07/15/2011 - 19:51:51: World triggered "Round_End"
L 07/15/2011 - 19:51:52: "mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm<110><STEAM_0:1:36048542><>" joined team "TERRORIST"
No one can buy!!
L 07/15/2011 - 19:51:56: World triggered "Round_Start"

czyli wiadomo: [META] (debug:3) Calling <nazwa modułu>. Czy może to być kwestia chmodow ?
i albo od nowa, albo wszystko hula jakby nigdy nic...

Do tego przydatneinfo:
Protocol version 48
Exe version 1.1.2.6/Stdio (cstrike)
Exe build: 16:56:12 Mar  8 2010 (4883)
Server IP address <usuniete>
   
   Metamod version 1.19p32 Copyright (c) 2001-2006 Will Day
     Patch: Metamod-P (mm-p) v32 Copyright (c) 2004-2007 Jussi Kivilinna
   Metamod comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY; for details type `meta gpl'.
   This is free software, and you are welcome to redistribute it
   under certain conditions; type `meta gpl' for details.
   
[DPROTO]: Version 0.9.87 Linux
[DPROTO]:  Loading config './dproto.cfg'
[DPROTO]:  LoggingMode = 2
[DPROTO]:  Config sucessfully loaded.
[DPROTO]: Done.

   AMX Mod X version 1.8.1.3711 Copyright (c) 2004-2006 AMX Mod X Development Team 
   AMX Mod X comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY; for details type `amxx gpl'.
   This is free software and you are welcome to redistribute it under 
   certain conditions; type 'amxx gpl' for details.
  
L 07/15/2011 - 19:52:08: -------- Mapchange to awp_india --------

GAME SKILL LEVEL:1
[AMXX] Loaded 25 admins from file

	Admin Spectator ESP v1.3, Copyright (C) 2006 by KoST

Executing map change config file
Executing AMX Mod X Configuration File 
Scrolling message displaying frequency: 6:40 minutes
[AMXBANS] amxbans.cfg is executed 
Connection to Steam servers successful.
   VAC secure mode is activated.
L 07/15/2011 - 19:52:12: [amxbans.amxx] [AMXBANS] AMXBans 5.0 is online
[AMXBANS] Loaded 5 reasons from database
Menu item 17 added to Menus Front-End: "Banhistory Menu" from plugin "AMXBans"

aktualna komenda startowa:
screen -A -m -d -S awp ./hlds_run -game cstrike -master -secure -dev -condebug -debug -binary ./hlds_i686 +ip <ciach> +port 27099 +maxplayers 23 +map awp_india +exec server.cfg

w czym leży problem ?

Użytkownik Pingwinek edytował ten post 15.07.2011 19:25

  • +
  • -
  • 0

#2 DZIAREK

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:203
  • GG:
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 15.07.2011 23:47

zmien komende startowa na
+map de_dust2 -dev -debug -condebug
ale watpie ze pomoze bo tylko inna klejnosc ;P
spróbuj wgrac te dproto oraz metamoda i pliki cfg poprostu podmien te pliki na te co masz u siebie na te ono działa na 100% chodzi na nim moj server i ping nie przekracza 40
jak jest server pełny
potem off/on server i po klopocie :)


wgraj pliki do nizej podanych lokalizacji:
dproto przed cstrike tam gdzie pliki hlds
folder dproto i metamod do folderu addons

Załączone pliki

  • Załączony plik  dproto.rar   118,31 KB  30 Ilość pobrań

Użytkownik DZIAREK edytował ten post 15.07.2011 23:52

  • +
  • -
  • 0

#3 Pingwinek

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:43
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 16.07.2011 00:01

a cóż to za wersje ?
  • +
  • -
  • 0

#4 DZIAREK

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:203
  • GG:
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 16.07.2011 01:13

Działające podmien i zobaczysz
  • +
  • -
  • 0

#5 Pingwinek

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:43
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 16.07.2011 10:44

nadal lipa, binarki zmienione na v5369

Te błędy (meta debug 3) widze cały czas, co kilkanascie sekund, ale jednak serwer przy nich nie pada. Crashe następują róznie od resa - po kilku, lub kilkunastu minutach, raz 2 min, raz 24 albo 15... Nie wiem już sam, wszystkie serwy stawiane w ten sam sposób działają poprawnie, nawet kopia dobrze działajacego serwa się sypie... Jedyna róznica to port, nazwa serwera w server.cfg i mapa (only awp_india) ;/. Może jakieś wskazówki jak zdiagnozować przyczynę.

Użytkownik Pingwinek edytował ten post 16.07.2011 11:32

  • +
  • -
  • 0

#6 DZIAREK

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:203
  • GG:
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 16.07.2011 15:24

wyłącz całego amxx i metamoda
i zobacz czy działa poprawnie
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych