Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
AMXBans 6.x

nie wykrywa serwera

AMXBans 6.x

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
39 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mudzinek

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:25
  • Imię:andrzej
  • Lokalizacja:nowiny
Offline

Napisano 13.07.2011 22:05

Witam, dzisiaj zainstalowałem sobie amxbans z nadzieją iż będzie działać ile razy instalowałem i nic.. Tym razem było tak samo wszystko robiłem tak jak w tym poradniku [GmAMXBans] Instalacja AMXBans - AMXX.pl: Support AMX Mod X a amxbans pobrałem stąd [GmAMXBans] GmAMXBans 1.6 + Poprawki (AMXX.PL) - AMXX.pl: Support AMX Mod X no i jak już zainstalowałem tego amxbans'a po stronie forum jak i serwera to wchodzę w konsole i tam chyba pisało amxbans załadowany czy coś takiego i pamiętam, że pisało tam jeszcze chyba autorów amxbansa. Tutaj dam moje sql.cfg

// SQL configuration file
// File location: $moddir/addons/amxmodx/configs/sql.cfg

// *NOTE* Linux users may encounter problems if they specify "localhost" instead of "127.0.0.1"
// We recommend using your server IP address instead of its name

// *NOTE* amx_sql_type specifies the DEFAULT database type which admin.sma will use.

amx_sql_host	"127.0.0.1"
amx_sql_user	"chicken_user14"
amx_sql_pass	"********"
amx_sql_db      "chicken_amxbans"
amx_sql_table	"admins"
amx_sql_type	"mysql"

tutaj modules.ini

;;;
; To enable a module, remove the semi-colon (<img src='http://img.amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wink.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' /> in front of its name.
; If it's not here, simply add it its name, one per line.
; You don't need to write the _amxx part or the file extension.
;;;

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; SQL Modules usually need to be enabled manually ;;
;; You can have any number on at a time.  Use      ;;
;;  amx_sql_type in sql.cfg to specify the default ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

mysql
sqlite

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; Put third party modules below here.              ;;
;; You can just list their names, without the _amxx ;;
;;  or file extension.                              ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;



;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; These modules will be auto-detected and loaded   ;;
;;  as needed.  You do not need to enable them here ;;
;;  unless you have problems.                       ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

fun
engine
fakemeta
geoip
sockets
regex
nvault
cstrike
csx
hamsandwich

Dodam, że dodałem ip serwer do hostów które mogą się łączyć z bazą danych, jak wchodzę w panel admina na serwerze biorę bany i chcę komuś dać bana to nie mogę bo tak jak by wszyscy mieli immunited ale to nie możliwe bo nikomu nie dawałem, aha i pod listą graczy pisze AmxBans 6.0 . Jak wchodzę na amxbans przez forum i chcę dać bana online to pisze serwer niedostępny. Proszę o szybką pomoc daje + bo tylko tyle na forum mogę..

Dodano 13 lipiec 2011 - 22:25:
przepraszam, że to pisze wiem, że mogę dostać ostrzeżenie ale zaraz bo włączeniu amxbansa piszę [AMXBans] laduje plik amxbans.cfg
[AMXBans] amxbans.cfg zostal zaladowany | AMXX.PL | Wersja PL - Szyfrant i MisieQ
i jeszcze [AMXBans] Zaladowano 4 adminow z pliku czyli niby amxbans zainstalowany poprawnie to czemu nie mogę banować bo tak jak by każdy ma immunited a jak wchodzę przez forum w amxbans to pisze serwer niedostępny

Użytkownik Mudzinek edytował ten post 14.07.2011 11:15

  • +
  • -
  • 0

#2 Kserokopie

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 44
Pomocny

  • Postów:148
  • Imię:krzysiek
  • Lokalizacja:okolice opoczna
Offline

Napisano 13.07.2011 22:25

jak wchodzę w panel admina na serwerze biorę bany i chcę komuś dać bana to nie mogę bo tak jak by wszyscy mieli immunited ale to nie możliwe bo nikomu nie dawałem

Jeśli chodzi o to pewnie masz ustawione żeby korzystało z users.ini a to w tej wersji prawidłowo nie działa więc ustaw sobie cvar:
amxbans_use_admins_file 0
by korzystało z bazy danych a potem dodawaj sobie i innym adminy przez stronę www

Jak wchodzę na amxbans przez forum i chcę dać bana online to pisze serwer niedostępny.

A jeśli chodzi o to pewnie nie dopisałeś rcon twojego serwera na stronie amxbans.
  • +
  • -
  • 0

#3 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 13.07.2011 22:39

uzupelnij post o wymagania w regulaminie dzialu...
  • +
  • -
  • 0

#4 Mudzinek

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:25
  • Imię:andrzej
  • Lokalizacja:nowiny
Offline

Napisano 13.07.2011 23:02

ksero kopie a gdzie ten rcon dopisać?
  • +
  • -
  • 0

#5 A może sma?

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 539
Wszechwiedzący

  • Postów:1464
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 13.07.2011 23:05

amx_sql_host "127.0.0.1" - źle!
Spróbuj wpisać tak:
amx_sql_host "adrestwojejstronybezwww.xaa.pl(albo .eu czy jaką tam masz domenę)"
Na jakim hostingu masz strone?

Edit: dopisz tu: Strefa Adminów > Serwer > Ustawienia > (wybierz serwer) > Hasło RCON: (wpisz) > Zapisz

@Down:


ksero kopie a gdzie ten rcon dopisać?

Tak jak kisiel96 napisał(uprzedził mnie :P)

Naprawdę?? http://tnij.org/mmyw

Użytkownik kisiel96 edytował ten post 13.07.2011 23:33

  • +
  • -
  • 0

#6 Kserokopie

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 44
Pomocny

  • Postów:148
  • Imię:krzysiek
  • Lokalizacja:okolice opoczna
Offline

Napisano 13.07.2011 23:17

ksero kopie a gdzie ten rcon dopisać?

Tak jak kisiel96 napisał(uprzedził mnie :P)
  • +
  • -
  • 1

#7 Mudzinek

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:25
  • Imię:andrzej
  • Lokalizacja:nowiny
Offline

Napisano 13.07.2011 23:31

strone mam na hostingu niceshoot.pl

Dodano 13 lipiec 2011 - 23:35:

Edit: dopisz tu: Strefa Adminów > Serwer > Ustawienia > (wybierz serwer) > Hasło RCON: (wpisz) > Zapisz

tylko ja nie mam tam żadnego serwera do wyboru

amx_sql_host "adrestwojejstronybezwww.xaa.pl(albo .eu czy jaką tam masz domenę)"

wpisałem i nic
  • +
  • -
  • 0

#8 Kserokopie

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 44
Pomocny

  • Postów:148
  • Imię:krzysiek
  • Lokalizacja:okolice opoczna
Offline

Napisano 13.07.2011 23:37

Użytkownik kisiel96 dnia 19 lipiec 2010 - 09:05 napisał
amx_sql_host "adrestwojejstronybezwww.xaa.pl(albo .eu czy jaką tam masz domenę)"

wpisałem i nic

ty miałeś w to wpisać twój adres forum.

Użytkownik Kserokopie edytował ten post 13.07.2011 23:39

  • +
  • -
  • 1

#9 A może sma?

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 539
Wszechwiedzący

  • Postów:1464
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 13.07.2011 23:37

Aha... Więc możliwe, że ten cvar jest jednak dobrze ustawiony (nie wiem jakie masz tam dane)

Skoro nie masz żadnego serwera do wyboru to jest problem na linii serwer - baza danych
W konfiguracji amxbans masz dobry prefix tabel?

Użytkownik kisiel96 edytował ten post 13.07.2011 23:39

  • +
  • -
  • 1

#10 Mudzinek

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:25
  • Imię:andrzej
  • Lokalizacja:nowiny
Offline

Napisano 13.07.2011 23:43

prefix tabel jest dobry

Dodano 13 lipiec 2011 - 23:45:

Użytkownik kisiel96 dnia 19 lipiec 2010 - 09:05 napisał
amx_sql_host "adrestwojejstronybezwww.xaa.pl(albo .eu czy jaką tam masz domenę)"

wpisałem i nic

ty miałeś w to wpisać twój adres forum.

no wpisałem mój adres strony wpisałem tak center-skill.it-host.pl

Dodano 13 lipiec 2011 - 23:45:
sory nie center tylko central
  • +
  • -
  • 0

#11 Kserokopie

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 44
Pomocny

  • Postów:148
  • Imię:krzysiek
  • Lokalizacja:okolice opoczna
Offline

Napisano 14.07.2011 08:24

Może spróbuj tak:
// SQL configuration file
// File location: $moddir/addons/amxmodx/configs/sql.cfg

// *NOTE* Linux users may encounter problems if they specify "localhost" instead of "127.0.0.1"
// We recommend using your server IP address instead of its name

// *NOTE* amx_sql_type specifies the DEFAULT database type which admin.sma will use.

amx_sql_host	"188.165.238.109"
amx_sql_user	"chicken_user14"
amx_sql_pass	"ukryte"
amx_sql_db      "chicken_amxbans"
amx_sql_table	"admins"
amx_sql_type	"mysql"
I sprawdź czy na pewno dodałeś IP serwera by mogły się połączyć z tą a nie inną bazą danych a najlepiej jak po prostu wpiszesz tam znaczek %

Użytkownik Kserokopie edytował ten post 14.07.2011 09:37

  • +
  • -
  • 0

#12 Mudzinek

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:25
  • Imię:andrzej
  • Lokalizacja:nowiny
Offline

Napisano 14.07.2011 08:31

też pisze, że serwer niedostępny
  • +
  • -
  • 0

#13 Kserokopie

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 44
Pomocny

  • Postów:148
  • Imię:krzysiek
  • Lokalizacja:okolice opoczna
Offline

Napisano 14.07.2011 08:48

Czyli że serwer się wyświetla na stronie ale jako niedostępny?
Co ty gadasz przecież działa.
AMXBans: Gm 1.6 - Aktualny Status Serwera

Użytkownik Kserokopie edytował ten post 14.07.2011 08:50

  • +
  • -
  • 1

#14 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 14.07.2011 08:53

zamiast

// SQL configuration file
// File location: $moddir/addons/amxmodx/configs/sql.cfg

// *NOTE* Linux users may encounter problems if they specify "localhost" instead of "127.0.0.1"
// We recommend using your server IP address instead of its name

// *NOTE* amx_sql_type specifies the DEFAULT database type which admin.sma will use.

amx_sql_host	"188.165.238.109"
amx_sql_user	"chicken_user14"
amx_sql_pass	"1250881"
amx_sql_db      "chicken_amxbans"
amx_sql_table	"admins"
amx_sql_type	"mysql"

zrób tak i będzie działać :D

// SQL configuration file
// File location: $moddir/addons/amxmodx/configs/sql.cfg

// *NOTE* Linux users may encounter problems if they specify "localhost" instead of "127.0.0.1"
// We recommend using your server IP address instead of its name

// *NOTE* amx_sql_type specifies the DEFAULT database type which admin.sma will use.

amx_sql_host	"188.165.238.109"
amx_sql_user	"chicken_user14"
amx_sql_pass	"1250881"
amx_sql_db      "chicken_amxbans"
amx_sql_table	"amx"
amx_sql_type	"mysql"

  • +
  • -
  • 1

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#15 Kserokopie

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 44
Pomocny

  • Postów:148
  • Imię:krzysiek
  • Lokalizacja:okolice opoczna
Offline

Napisano 14.07.2011 08:57

Kolego glut1997 co ty tu zmieniłeś?
  • +
  • -
  • 1

#16 Mudzinek

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:25
  • Imię:andrzej
  • Lokalizacja:nowiny
Offline

Napisano 14.07.2011 08:59

i nie będzie działać serwer musiałem sam dodać przez phpmyadmin teraz czekam aż kolega wejdzie na kompa i sprawdzę czy działa bo jak dodałem serwer przez phpmyadmin to jest teraz na ilście
  • +
  • -
  • 0

#17 Kserokopie

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 44
Pomocny

  • Postów:148
  • Imię:krzysiek
  • Lokalizacja:okolice opoczna
Offline

Napisano 14.07.2011 09:00

Teraz to ty masz dwa serwery na liście nie wiem po co a miałeś jeden.
Edit:
Źle dodałeś sobie admina przy dodawaniu musisz sobie zaznaczyć serwer na którym masz mieć nie ważne że masz jeden ale musisz zaznaczyć i to na dole (ze statystycznym czasem bana) zawsze na nie bo inaczej będziesz mógł dawać same permy.

Użytkownik Kserokopie edytował ten post 14.07.2011 09:04

  • +
  • -
  • 1

#18 Mudzinek

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:25
  • Imię:andrzej
  • Lokalizacja:nowiny
Offline

Napisano 14.07.2011 09:09

no wiem ze dodałem 2 te same serwery wiesz może jak jeden usunąć? A i jak daje bana przez opcje dodaj bana online to tylko kicka z powodem a dalej mogę sobie grać
  • +
  • -
  • 0

#19 Kserokopie

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 44
Pomocny

  • Postów:148
  • Imię:krzysiek
  • Lokalizacja:okolice opoczna
Offline

Napisano 14.07.2011 09:12

no wiem ze dodałem 2 te same serwery wiesz może jak jeden usunąć?

Tak jak dodałeś tak usuń

A i jak daje bana przez opcje dodaj bana online to tylko kicka z powodem a dalej mogę sobie grać

Możliwe że to przez to że miałeś immunitet. Ale nie jestem tego pewien.
  • +
  • -
  • 1

#20 Mudzinek

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:25
  • Imię:andrzej
  • Lokalizacja:nowiny
Offline

Napisano 14.07.2011 09:14

nie mam immunitetu specjalnie sobie zabrałem żeby sprawdzić czy wszystko działa
  • +
  • -
  • 0





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych