Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z dproto na serwerze Counter-Strike 1.6Problem z dproto na serwerze Counter-Strike 1.6


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 chytry

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:18
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Świętochłowice
Offline

Napisano 11.07.2011 20:03

Witam, mam 3 serwery pod linux, wgrałem na nie dproto, niestety nie działa. Znam się na tym i instalowałem kilka wersji dproto i sądzę, że instaluję to dobrze.

Po wpisaniu meta list wyskakuje mi
meta list
Currently running plugins:
 [  1] AMX Mod X, v1.8.1.3746, Aug 16 2008, by AMX Mod X Dev Team, see http://www.amxmodx.org
 [  2] Fun, v1.8.1.3710, Apr 26 2008, by AMX Mod X Dev Team, see http://www.amxmodx.org
 [  3] CStrike, v1.8.1.3710, Apr 26 2008, by AMX Mod X Dev Team, see http://www.amxmodx.org
 [  4] CSX, v1.8.1.3710, Apr 26 2008, by AMX Mod X Dev Team, see http://www.amxmodx.org/
 [  5] Engine, v1.8.1.3710, Apr 26 2008, by AMX Mod X Dev Team, see http://www.amxmodx.org
 [  6] FakeMeta, v1.8.1.3711, Apr 26 2008, by AMX Mod X Dev Team, see http://www.amxmodx.org
 [  7] Ham Sandwich, v1.8.1.3710, Apr 26 2008, by AMX Mod X Dev Teeam, see http://www.amxmodx.org
a serwer uruchamiam skryptem
#!/bin/sh
cd /home/chytry/serwerffa/csrv
screen -dmS serwerffa ./hlds_run -game cstrike +ip TUTAJ IP +port 27025 +maxplayers 32 +exec server.cfg +map de_dust2 -debug

oto mój plugins.ini w metamod'zie

Dołączona grafika
Miał może ktoś podobny problem, nie wiem już co robić, zmieniałem wiele rzeczy, szukałem z godzinę, nic nie dało rady.
  • +
  • -
  • 0

#2 amateuer

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:27
  • Lokalizacja:czech republic
Offline

Napisano 11.07.2011 22:54

niewidze dproto.cfg, dodales na serwer? dodaj do ../twoj_serwer/
on/off serwer i zobac ci dziala.

Użytkownik amateuer edytował ten post 11.07.2011 22:55

  • +
  • -
  • 0

#3 chytry

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:18
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Świętochłowice
Offline

Napisano 11.07.2011 23:05

Niestety jest wrzucony, co o tym myślicie? :/

Dołączona grafika

Dodano 11 lipiec 2011 - 23:10:
@ UP, przepraszam żza spam, nie mogę edytować

Zauważcie że dproto czyta dproto.cfg z głównego folderu serwera, a jeżeli ja mam główny folder, po folderze csvr/ to można jakoś naprowadzić dproto do tego pliku?
Chodzi mi o to, że serwer uruchamiany jest przez folder csvr/ jak zauważyć można, a można jakoś dproto wskazać ścieżkę, że musi iść przez csvr ?
  • +
  • -
  • 0

#4 DZIAREK

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:203
  • GG:
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 12.07.2011 12:29

na jakim hostingu server stoi?
  • +
  • -
  • 0

#5 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 12.07.2011 12:39

na jakim hostingu server stoi?


on ma serwer dedykowany :facepalm:
  • +
  • -
  • 0

#6 DZIAREK

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:203
  • GG:
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 12.07.2011 12:48

niezauważyłem
  • +
  • -
  • 0

#7 chytry

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:18
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Świętochłowice
Offline

Napisano 12.07.2011 13:38

No mam dedyk, linux'a.

Panowie myślicie coś o tym?

Mam troche poza tematem ale potrzebne mi, jaką komendą można uruchomić jakiś plik przez program putty, po połączneiu?
  • +
  • -
  • 0

#8 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 12.07.2011 13:43

Panowie myślicie coś o tym?


mysle, ze źle to zainstalowales / wrzuciles pliki nie tam gdzie trzeba
masz tu moje pliki: Załączony plik  test.rar   118,48 KB  52 Ilość pobrań


Mam troche poza tematem ale potrzebne mi, jaką komendą można uruchomić jakiś plik przez program putty, po połączneiu?


chmod +x nazwa_pliku.sh
./nazwa_pliku.sh

nie napisałes o jaki plik Ci chodzi

Użytkownik hiroshima edytował ten post 12.07.2011 13:48

  • +
  • -
  • 1

#9 chytry

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:18
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Świętochłowice
Offline

Napisano 12.07.2011 13:46

Dzięki za komendę, tego szukałem :)

robię reinstall, chociaż jestem pewny że wszystko jest wrzucone dobrze. Jeżeli to się nie uda, to mogę komuś dać FTP, jeżeli mogę komuś zaufać
  • +
  • -
  • 0

#10 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 12.07.2011 13:49

nie sądziłem, że tak szybko odpiszesz, post wyzej zalaczylem Ci swoje pliki, sprawdz je zanim zrobisz ten reinstall (po prostu podmien przez FTP i upewnij się, że na pewno je nadpisałes)
  • +
  • -
  • 1

#11 chytry

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:18
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Świętochłowice
Offline

Napisano 12.07.2011 14:14

Dobrze, jak tylko to zrobię to napiszę - dziękuje z gory

Dodano 12 lipiec 2011 - 20:51:
NIestety wciąż to samo. 16 razy nadpisałem wszystkie pliki, serwer wciąż tak samo, zrobiłem reinstalkę to teraz mam w konsoli tylko plugin AMX, a dproto w ogóle nie ma... nie ogarniam już
  • +
  • -
  • 0

#12 amateuer

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:27
  • Lokalizacja:czech republic
Offline

Napisano 12.07.2011 22:31

loguj do roota i vyzkusaj:

chown chytry.chytry /home/chytry/ -R
, po tym wyloguj, zaloguj usera chytry i [off/on] server i zobac ci dziala.
  • +
  • -
  • 1

#13 chytry

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:18
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Świętochłowice
Offline

Napisano 13.07.2011 16:48

Tutaj jest konsola tego serwer o którym ciągle pisze,
Dołączona grafika

Czego jeszcze brakuje dproto?

A tutaj jest konsola serwera który robię od nowa, jest na nim tylko AMX mod X :

Dołączona grafika

Czego tu brakuje jeszcze? Widzę, że obydwa serwery mają ten sam problem z dproto, co myślicie o tym?

Z root'em nie pomogło :/

Użytkownik chytry edytował ten post 13.07.2011 16:50

  • +
  • -
  • 0

#14 amateuer

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:27
  • Lokalizacja:czech republic
Offline

Napisano 13.07.2011 18:06

widze ze tam jest jakys znak "<" <dproto... v cem editowales plugins.ini metamod? zobac v "joe, nano" ci niejest jakys blad s textem.

tutaj plik do metamod , zamien.

Załączone pliki


Użytkownik amateuer edytował ten post 13.07.2011 18:16

  • +
  • -
  • 1

#15 chytry

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:18
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Świętochłowice
Offline

Napisano 13.07.2011 19:03

Coś nie działa pobranie załącznika

Dodano 13 lipiec 2011 - 19:09:
Ok, mam już :)
wgrałem i niestety wciąż to samo, to samo co na screen :/
  • +
  • -
  • 0

#16 DZIAREK

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:203
  • GG:
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 13.07.2011 19:24

chytry napisz na gg chyba wiem jak ci pomóc !

Użytkownik DZIAREK edytował ten post 13.07.2011 19:25

  • +
  • -
  • 2

#17 chytry

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:18
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Świętochłowice
Offline

Napisano 13.07.2011 21:04

Rozwiązałem w końcu problem!

Wszystkie pliki były wgrane, CHMOD także, problemem było to, iż mój serwer linux nie miał wgranego odpowiedniego czynnika, którego można zainstalować przez komendę :

aptitude install libstdc++6 lib32stdc++6  ia32-libs

mało wiem na ten temat, bo pomógł mi w tym gracz o nicku MyLittlePinkPony, za co mu bardzo dziękuje.
Ogólnie w skrócie, jeżeli ktoś ma podobny problem jak ja, to :

1. Loguje się i łączy z serwerem (połączenie ssh)
2. Musi mieć uprawnienia root'a ! (główne konto, z pełnymi uprawnieniami - bez ogarniczeń)
3. Wpisuje komendę, aptitude install libstdc++6 lib32stdc++6 ia32-libs
4. Restartuje serwer i wszystko działa

Dzięki wszystkim za chęci i pomoc, temat do zamknięcia :-)

wszystkim którzy wyrazili chęci pomocy dałem +
  • +
  • -
  • 1

#18 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 13.07.2011 21:11

W skrócie: gdybyś napisał na wstępie, że jest to system 64-bitowy to bym to rozwiązanie Ci podał od razu
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych