Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
C++

DLL InjectionWstrzykiwanie dll-ki do procesu

C++

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 10.07.2011 17:55

Najwyższy czas otworzyć nasz kompilator. Tworzymy "Empty Project". Po czym w projekcie
tworzymy plik .cpp . Dobrze teraz zabierzmy się za prosty kod, który omówimy niżej.


#include <windows.h>


BOOL WINAPI
DllMain(HINSTANCE hinstDLL,DWORD fdwReason,LPVOID lpvReserved)
{
if(fdwReason==DLL_PROCESS_ATTACH)
{

MessageBox(0,"Działa","CG",0);

}

return TRUE;
}


Mam nadzieję, że się nie przeraziliście. Więc czas na wytłumaczenię.
Na początku pobraliśmy bibliotekę windows.h, niżej tworzymy DllMain,
jest on funkcją main(); dla dll-ki. Czyli jest ona wykonywana gdy dll-ka,
zostanie załadowana.

Mogło nasunąć ci się pytanie "Jak sprawdzić czy dll-ka jest ładowany lub zakańczana ?".
Odpowiedź jest wprost banalna. Takową informację przechowuję parametr funkcji DllMain
"fdwReason".

Poniżej możemy zauwazyć warunek, którego wnętrze zostanie wykonane, jeżeli dll-ka jest
ładowana. Dla nie orientujących się w WinAPI: MessageBox to komunikat systemu windows
z biblioteki windows.h, zaznaczam iż windows.h nie działa na linuksie.

O tworzeniu injectora napiszę w późniejszym czasie,
ponieważ są wakację, a ja chcę korzystać z życia.

Bibliografia :
Tutorial - [TuT] DLL Injection - w praktyce - Coding Gods - Bogowie kodowania
Co to jest - DLL injection - Wikipedia, the free encyclopedia

Proszę o wyrozumiałość :ganja:
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#2 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 11.07.2011 14:25

to nie jest DLL Injection to mega krótki i niepotrzebny tutorial pisania dll

Użytkownik DarkGL edytował ten post 11.07.2011 14:32

  • +
  • -
  • 0

#3 Fili:P

    Koleżeński

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 19.07.2011 16:15

Przykro mi, ale nie rozumiem w tym wieku wszystkiego.
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#4 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 19.07.2011 16:41

więc nie bylo potrzeby pisania tutorialu nie zasłaniaj się wiekiem masz 17 lat tak ? znam osoby które w wieku 13 lat już jechały po bandzie ostro
  • +
  • -
  • 0

#5 Fili:P

    Koleżeński

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 19.07.2011 18:55

tak w profilu, naprawdę mam 11 :(
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#6 Dwdov

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 59
Pomocny

  • Postów:172
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Jawor
Offline

Napisano 19.07.2011 20:29

Litości ludzie bo nie mogę się patrzeć na posty tego typa. Tutaj nie ma nawet nic o DLL Injection jest tylko jak zrobić DLL lol, a postów "Fili:P" to aż się nie da czytac - i mówię raczej o wszystkich. Jak nie rozumiesz wszystkiego to po co się bierzesz za uczenie innych...

Użytkownik Dawedov edytował ten post 19.07.2011 20:30

Nie pomagam na PW, tylko na forum.


#7 Fili:P

    Koleżeński

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 19.07.2011 20:49

No jest mało. Ale to nie powód że masz krytykować wszystko co spotkasz. Widać że najmądrzejszy jesteś ... :spadowa:
  • +
  • -
  • 1

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#8 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 19.07.2011 21:33

jeśli tutorial jest zły to można a nawet trzeba nie krytykować ale pokazywać błędy to jest nauka
jeśli masz 11 lat to rada odemnie rzuć to nie marnuj sobie dzieciństwa
tutorial słaby

Użytkownik DarkGL edytował ten post 19.07.2011 21:39

  • +
  • -
  • 0

#9 Fili:P

    Koleżeński

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 20.07.2011 13:10

Proszę moderatorów o usunięcie tematu.
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#10 fdszpl0

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:69
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 20.07.2011 19:31

Przykro mi, ale nie rozumiem w tym wieku wszystkiego.

więc nie bylo potrzeby pisania tutorialu nie zasłaniaj się wiekiem masz 17 lat tak ? znam osoby które w wieku 13 lat już jechały po bandzie ostro

tak w profilu, naprawdę mam 11

hahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahhahaahahha

Użytkownik fdszpl0 edytował ten post 20.07.2011 19:32

  • +
  • -
  • -2





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: C++

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych