Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
BattleField2

Top15 z medalami na BF2?

BattleField2

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Karpaj

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:111
  • Imię:Karol
  • Lokalizacja:Szamo
Offline

Napisano 26.06.2011 01:20

Witam. Interesuje mnie czy jest możliwość stworzenia top15 na serverze z modem BF2, w którym będą liczone medale? Czy takie coś istnieje? Czy ktoś by się podjął takiego zadania?
  • +
  • -
  • 0

#2 tak se biegam

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:68
  • GG:
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Sanok
Offline

Napisano 26.06.2011 09:17

Jasne, że jest. Ale nikt Ci tego za darmo nie zrobi. Prosząc o to, bez nagrody (pieniężnej) i tak nic nie osiągniesz. Także płać albo daj sobie spokój .
  • +
  • -
  • -1

#3 Karpaj

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:111
  • Imię:Karol
  • Lokalizacja:Szamo
Offline

Napisano 02.07.2011 21:01

A może ktoś jednak udostępni darmową wersję? :> Lub napisze ile to może kosztować?
  • +
  • -
  • 0

#4 steez

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:120
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:Nowa Sól
Offline

Napisano 02.07.2011 21:39

Wiesz to nie są tanie rzeczy :D
  • +
  • -
  • 0

#5 Jak się nazwać

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 170
Profesjonalista

  • Postów:617
  • Imię:a
  • Lokalizacja:a
Offline

Napisano 02.07.2011 23:07

Tak a w temacie wypowiadają się osoby które nawet by tego nie potrafiły zrobić.
Zależy czy chcesz żeby z nvault wyciagało ilość medali czy przy przyznawaniu medali uruchamiał się "licznik"
  • +
  • -
  • 0
Pisze na zamówienie statystyki pod nvault. GG: 15600964

#6 kam7

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:35
  • Lokalizacja:Torun
Offline

Napisano 03.07.2011 01:10

Optymalnie byłoby odwołać się do tabeli w MySQL, ponieważ tam są już zliczone medale. Napisanie jakiegoś pluginu, który po wpisaniu na say /medale wyświetli motd z html to banał. Jak dla mnie taki skrypt to nie jakaś koszmarna cena, a 10 minut roboty. Więc osobą, które uwielbiają wyciągać pieniążki od ludzi, już podziękujemy.

---
edit..
o ile zapis bf2 jest na SQL, ale teraz to chyba standard.

Użytkownik kam7 edytował ten post 03.07.2011 01:19

  • +
  • -
  • 1

#7 Karpaj

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:111
  • Imię:Karol
  • Lokalizacja:Szamo
Offline

Napisano 06.07.2011 22:10

Czyli nikt za darmo nie zrobi... :P

A ktoś chętny na płatne zlecenie zrobienia tego? :>
  • +
  • -
  • 0

#8 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 06.07.2011 22:32

jak masz bf2 na sql, robisz skrypt top15 w php pobierajacy medale i sortujacy graczy wedlog ilosci i potem show_motd w pluginie i w srodku motd iframe do tego skrytpu php :P
  • +
  • -
  • 0

#9 Gość_deLL_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 06.07.2011 22:36

Jak masz BF na SQL to się odezwij na PW :)

Użytkownik deLL edytował ten post 06.07.2011 22:37


#10 kam7

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:35
  • Lokalizacja:Torun
Offline

Napisano 08.07.2011 02:29

*
Popularny

do mnie tez mozesz napisac. zrobie za free

--- edit ---

Top15Medale v1.0

Opis: po wpisaniu na say bądź say_team komendy /medale pojawia nam się okienko:

Dołączona grafika

top15medale.sma

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

new const rules[] = "<html><body bgcolor=black><iframe src='http://twojadomena.pl/top15medale.php' width='100%' height='100%'></iframe></body></html>";

public plugin_init()
{
register_plugin("Top15 Medale","1.0","antynick");
register_clcmd("say /medale", "Top15Medale");
register_clcmd("say_team /medale", "Top15Medale");
}

public Top15Medale(id)
{
show_motd(id,rules,"Top15 Medale");
}


top15medale.php

<?php // ą
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
// Polaczenie MySQL do statystyk bf2
$db_host = 'localhost';
$db_user = 'root';
$db_pass = 'pass';
$db_base = 'bf2';

$i = 1;
mysql_connect($db_host, $db_user, $db_pass);
mysql_select_db($db_base);
$sql = "SELECT playerid, gold, silver, bronze FROM bf2ranks2 WHERE playerid NOT LIKE 'Server' ORDER BY (gold*3+silver*2+bronze) desc limit 0,15";
$sql2 = mysql_query($sql);
echo "<body bgcolor=#000000 color=#FFB000><pre>\n";
echo "<table border=0 cellspacing=0 cellpadding=0 style=\"color:#FFB000; font-family: 'Courier New', serif; font-size: 13px\"><tr height='30'><td>&nbsp;#</td><td width='260'>Nick</td><td>&nbsp;Złoto</td><td>&nbsp;Srebro</td><td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;Brąz</td><td>&nbsp;Punktów</td></tr>\n";
while ($row = mysql_fetch_array($sql2)) {
echo "<tr>
<td align='right'>".$i++."&nbsp;</td>
<td>".$row['playerid']."&nbsp;</td>
<td align='right'>".$row['gold']."&nbsp;</td>
<td align='right'>".$row['silver']."&nbsp;</td>
<td align='right'>".$row['bronze']."&nbsp;</td>
<td align='right'>".((($row['gold'])*3)+(($row['silver'])*2)+($row['bronze']))."&nbsp;</td>
</tr>\n";
}
echo "</table>\n";
echo "</pre><font color=#FFB000><pre>Złoty Medal +3pkt. | Srebrny Medal +2pkt. | Brązowy Medal +1pkt.</pre></font></body>";
?>


Konfiguracja:
1. W pliku top15medale.php zmieniamy dane do bazy MySQL i wysyłamy plik na serwrer ftp
2. W pliku top15medale.sma zamieniamy http://twojadomena.pl/top15medale.php na ścieżkę do swoich statystyk
3. Kompilujemy skrypt, wrzucamy do plugins, dopisujemy top15medale.amxx do pliku /config/plugins.ini

---
Planowana kolejna wersja z wykonaniem SQL przez amxx

Załączone pliki


Użytkownik kam7 edytował ten post 08.07.2011 19:20

  • +
  • -
  • 5





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych