Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Pasek ładowania


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#21 GoldeN

    Wszechmogący

  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 16.04.2011 00:51

Sry za odkop, ale mam pytanie. Nie da się jakoś do takiego paska dodać wartość float?



Możesz zamienić wartości float na zwykłe:

	new Float:dlugosc = 2.3;
new czas = floatround(dlugosc,floatround_ceil);

set_bartime(id, czas, 0);

Użytkownik GoldeN edytował ten post 16.04.2011 00:51


#22 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 16.04.2011 11:37


Sry za odkop, ale mam pytanie. Nie da się jakoś do takiego paska dodać wartość float?



Możesz zamienić wartości float na zwykłe:

	new Float:dlugosc = 2.3;
new czas = floatround(dlugosc,floatround_ceil);

set_bartime(id, czas, 0);

O tym to ja wiem, chodziło mi o to czy da się do paska wrzucić wartość float, bez zaokrąglania.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#23 ToRRent

    Dirty Bomber

  • Power User

Reputacja: 227
Wszechwidzący

  • Postów:861
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 20.04.2011 09:29

A ja mam pytanko

stock set_bartime(id, czas, startprogress)
{
        message_begin((id)?MSG_ONE, get_user_msgid("BarTime2"), _, id)
        write_short(czas);
        write_short(startprogress);
        message_end();   
}

Czy tak jest dobrze ? bo chce pokazywac pasek tylko dla jednego gracza

Użytkownik =ToRRent= edytował ten post 20.04.2011 09:30

  • +
  • -
  • 0

ZdobywcyGier

YouTubeFacebook |  Twitch


#24 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 20.04.2011 13:23

i po co zmieniasz kod ktory jest podany dziala dobrze a twój nie jest dobry
po za tym kod ktory jest w temacie pozwala wyswietlic tylko jednemu graczowi pasek chyba za jako id podasz 0 wtedy wyswietli sie wszystkim
niepotrzebnie kombinujesz
  • +
  • -
  • 0

#25 ToRRent

    Dirty Bomber

  • Power User

Reputacja: 227
Wszechwidzący

  • Postów:861
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 20.04.2011 14:23

już wykombinowałem, potrzebuje pasek tylko na jednego gracza ii wiecie co, sprawdzałem wszystkie wasze opcję i były crashe xD do momentu w którym wkleiłem do sma to:
stock set_bartime(id, czas, startprogress)
{
		message_begin(MSG_ONE_UNRELIABLE, get_user_msgid("BarTime2"), _, id)
		write_short(czas);
		write_short(startprogress);
		message_end()
}

  • +
  • -
  • 0

ZdobywcyGier

YouTubeFacebook |  Twitch


#26 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 20.04.2011 16:51

raczej zle ich uzywales dlatego byly crashe
  • +
  • -
  • 0

#27 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 20.04.2011 18:27

Co do tych crashy to pewnie wina nie sprawdzania czy gracz jest żywy lub też czy jest połączony z serwerem.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#28 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 26.01.2012 19:23

A ja jeszcze mam jedno mało ważne pytanie. Jaka jest różnica pomiędzy "write_short", a "write_byte"? W diablo modzie używane jest to drugie ;]
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#29 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 26.01.2012 21:17

byte masz od 0-255 wartosci short masz pozostałe

niektóre wiadomości mają byte bo mozna wprowadzać tylko takie wartości jak np kolor w rgb zaś short to większe liczby np do czasu zmiany koloru ekranu

no i nie mogą być uzywane zamiennie chyba ze chcesz crasha :D
sebul (27.01.2012 15:24):
To, że byte jest od 0 do 255, to wiadomo :D
Czyli byte chyba bardziej się tutaj nada, bo ujemnych wartości nie da się dodać, a więcej niż 255 to raczej nikt nie będzie do takiego paska dawał.

  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#30 mlekowita

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 91
Zaawansowany

  • Postów:398
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 27.01.2012 15:16

Jeżeli jest określenie czasu, to może by dodać odliczanie koło tego paska. Przydało by się do jakiegoś pluginu z przekierowaniem.
za paskiem byłby odliczający się czas. ;)

Myślę, że jest to możliwe do wykonania bo przydało by mi się. :)

Użytkownik mlekowita edytował ten post 27.01.2012 15:16


#31 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 27.01.2012 15:17

to załóż nowy temat
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych