Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Czy ta urywka kodu jest dobrze zbudowana?


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 22.06.2011 16:51

public hud(id) 
{
wczytaj(id)
{
if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H)
{
id -= POLAZ_INFO;
set_task(0.1, "hud", id+ZADANIE_POKAZ_INFORMACJE);
set_hudmessage(255, 0, 0, 0.02, 0.23, 0, 0.0, 0.3, 0.0, 0.0);
show_hudmessage(id, "[Twoje Punkty : %i]",punkty_vipa[id]);
return PLUGIN_CONTINUE;
}
}
zapisz(id)
}



Chodzi mi o strukture tego kodu? wszystkie zmienne , #define znajdują się w pluginie chodzi mi tylko o kod
  • +
  • -
  • 1

#2 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 22.06.2011 17:03

po co ci dodatkowy blok ?

public hud(id)
{
wczytaj(id)
if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H)
{
id -= POLAZ_INFO;
set_task(0.1, "hud", id+ZADANIE_POKAZ_INFORMACJE);
set_hudmessage(255, 0, 0, 0.02, 0.23, 0, 0.0, 0.3, 0.0, 0.0);
show_hudmessage(id, "[Twoje Punkty : %i]",punkty_vipa[id]);
return PLUGIN_CONTINUE;
}
zapisz(id)
}

Po za tym wykonywanie wczytywania i zapisywania (gdy gracz nie ma flagi t) co 0.1 s jest raczej kiepskim pomysłem
  • +
  • -
  • 1

#3 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 22.06.2011 19:25

knopers , dzięki za uwagę. robię plugin vipa na DeathMatch ,i jest trochę skomplikowany jak na mnie i dlatego pytam tak dla pewności czy nie da się jakoś uprościć kodu ...

więc jeszcze raz dziękuję i leci +++
  • +
  • -
  • 0

#4 Adminek AMXX.PL

    Admin :)

  • Bot

Reputacja: 156
Profesjonalista

  • Postów:7171
  • Lokalizacja:AMXX.PL
Offline

Napisano 22.06.2011 19:37

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Mam rozumieć że problem rozwiązany?

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych