Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

ex interp


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Cali

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:71
  • Imię:Alan
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 12.06.2011 15:16

/* Plugin generated by AMXX-Studio */

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

#define PLUGIN "Interp"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Cali"


public plugin_init() {
	register_plugin("interp", "1.0", "Cali")
         register_event("HLTV", "Nowa_Runda", "a", "1=0", "2=0")
	 }
public Nowa_Runda()
{
    console_cmd(0, "ex_interp 0.01")
    server_cmd("wait")
    console_cmd(0,"cl_cmdrate 101")
    server_cmd("wait")
    console_cmd(0,"cl_updaterate 101")
    server_cmd("wait")
    console_cmd(0,"rate 25000")
    set_hudmessage(42, 212, 255, 0.1, 0.7, 0, 6.0, 10.0)
    show_hudmessage(0, "Twoj interp zostal zmieniony na 0.01.")
}


Moze mi ktos powiedziec czemu nie wymasza komend ? Pisze te "twoj interp...." ale nie wymusza... jaki blad ?
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#2 kapi10072

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:318
  • Steam:steam
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.06.2011 17:49

użyłeś nie tej funkcji
console_cmd
zmien na
client_cmd
komendy wait są tutaj niepotrzebne.
czyli
/* Plugin generated by AMXX-Studio */

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

#define PLUGIN "Interp"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Cali"


public plugin_init() {
	register_plugin("interp", "1.0", "Cali")
        register_event("HLTV", "Nowa_Runda", "a", "1=0", "2=0")
	}
public Nowa_Runda()
{
    client_cmd(id, "ex_interp 0.01")
    client_cmd(id,"cl_cmdrate 101")
    client_cmd(id,"cl_updaterate 101")
    client_cmd(id,"rate 25000")
    set_hudmessage(42, 212, 255, 0.1, 0.7, 0, 6.0, 10.0)
    show_hudmessage(0, "Twoj interp zostal zmieniony na 0.01.")
} 
A tak przy okazji użyj ID(dla gracza), a nie 0(zero dla wszystkich graczy wymusza)

Użytkownik kapi10072 edytował ten post 12.06.2011 17:52

  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
Najlepszy serwer TeamPlay w Polsce !
Pomogłem, wejdź ;)
Zapraszam na BHZ-Game.pl
Bo nie liczą się fragi tylko dobra atmosfera ;D


#3 Sharkmen

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 18
Początkujący

  • Postów:70
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Byczyna
Offline

Napisano 12.06.2011 18:01

z ID wyskakują errory bo public jest dla All :)


/* Plugin generated by AMXX-Studio */

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

#define PLUGIN "Interp"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Cali"


public plugin_init() {
	register_plugin("interp", "1.0", "Cali")
        register_event("HLTV", "Nowa_Runda", "a", "1=0", "2=0")
	}
public Nowa_Runda()
{
    client_cmd(0, "ex_interp 0.01")
    client_cmd(0,"cl_cmdrate 101")
    client_cmd(0,"cl_updaterate 101")
    client_cmd(0,"rate 25000")
    set_hudmessage(42, 212, 255, 0.1, 0.7, 0, 6.0, 10.0)
    show_hudmessage(0, "Twoj interp zostal zmieniony na 0.01.")
}



Spróbuj tego
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika


#4 kapi10072

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:318
  • Steam:steam
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.06.2011 18:50

Ale to wtedy zadziała, że jak ktoś wejdzie to u wszystkich ustawia na nowo.
Czy się mylę?
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
Najlepszy serwer TeamPlay w Polsce !
Pomogłem, wejdź ;)
Zapraszam na BHZ-Game.pl
Bo nie liczą się fragi tylko dobra atmosfera ;D


#5 Sharkmen

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 18
Początkujący

  • Postów:70
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Byczyna
Offline

Napisano 12.06.2011 18:53

Co runde ustawia każdemu interp.
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika


#6 kapi10072

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:318
  • Steam:steam
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.06.2011 18:58

Aha, na eventa z rozmachu źle spojrzałem.
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
Najlepszy serwer TeamPlay w Polsce !
Pomogłem, wejdź ;)
Zapraszam na BHZ-Game.pl
Bo nie liczą się fragi tylko dobra atmosfera ;D


#7 stepdub

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:207
  • Lokalizacja:Kobyłka
Offline

Napisano 12.06.2011 18:59

kapi, jeżeli ma użyć ID to musi być tak

public Nowa_Runda(id)
{
client_cmd(id, "ex_interp 0.01")
client_cmd(id,"cl_cmdrate 101")
client_cmd(id,"cl_updaterate 101")
client_cmd(id,"rate 25000")
set_hudmessage(42, 212, 255, 0.1, 0.7, 0, 6.0, 10.0)
show_hudmessage(id, "Twoj interp zostal zmieniony na 0.01.")
}

chociaż nie wiem jaki to ma sens?
  • +
  • -
  • 0

#8 Cali

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:71
  • Imię:Alan
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 12.06.2011 19:13

dzięki wysztkim zobacze czy dziala
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#9 Agent

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 62
Pomocny

  • Postów:195
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.06.2011 19:17

kapi, jeżeli ma użyć ID to musi być tak

public Nowa_Runda(id)
{
client_cmd(id, "ex_interp 0.01")
client_cmd(id,"cl_cmdrate 101")
client_cmd(id,"cl_updaterate 101")
client_cmd(id,"rate 25000")
set_hudmessage(42, 212, 255, 0.1, 0.7, 0, 6.0, 10.0)
show_hudmessage(id, "Twoj interp zostal zmieniony na 0.01.")
}

chociaż nie wiem jaki to ma sens?


register_event("HLTV", "Nowa_Runda", "a", "1=0", "2=0")

Ten event nie zna ID gracza.
  • +
  • -
  • 0

Unikalna sieć serwerów CS 1.6 && TF2 FearLex.pl
Serwery CS 1.6: JailBreak, ZombieMod Ultimate (nowe ZP), DiabloMod 201 lvl, TeamPlay
ORAZ
Serwer TF2 FFA


#10 Sharkmen

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 18
Początkujący

  • Postów:70
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Byczyna
Offline

Napisano 12.06.2011 19:33

Musi być moja wersja bo w evencie nie użyjesz ID !
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika


#11 Leihto

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 150
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Rabka
Offline

Napisano 12.06.2011 20:44

Bla bla bla..
A ja użyłem id i działa :F

#include <amxmodx>

public plugin_init() {
register_plugin("interp", "1.0", "Cali")
register_event("HLTV", "Nowa_Runda", "a", "1=0", "2=0")
}
public Nowa_Runda()
{
for(new id=1; id < 33; id++)
{
client_cmd(id, "ex_interp 0.01")
client_cmd(id,"cl_cmdrate 101")
client_cmd(id,"cl_updaterate 101")
client_cmd(id,"rate 25000")
set_hudmessage(42, 212, 255, 0.1, 0.7, 0, 6.0, 10.0)
show_hudmessage(0, "Twoj interp zostal zmieniony na 0.01.")
}
}


P.S. Po co w definie masz plugin, wersje i autora, jak wpisałeś je w register_plugin?:FF

Użytkownik Blak Rajder edytował ten post 12.06.2011 20:47

  • +
  • -
  • 0
Portek: Za 20zł, to ja nawet notatnika nie otworze..

Nowe portfolio. Ciekawe artykuły, ciekawe przykłady: WojtusDEV.pl

#12 Agent

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 62
Pomocny

  • Postów:195
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.06.2011 21:01

Bla bla bla..
A ja użyłem id i działa :F


#include <amxmodx>

public plugin_init() {
register_plugin("interp", "1.0", "Cali")
register_event("HLTV", "Nowa_Runda", "a", "1=0", "2=0")
}
public Nowa_Runda()
{
for(new id=1; id < 33; id++)
{
client_cmd(id, "ex_interp 0.01")
client_cmd(id,"cl_cmdrate 101")
client_cmd(id,"cl_updaterate 101")
client_cmd(id,"rate 25000")
set_hudmessage(42, 212, 255, 0.1, 0.7, 0, 6.0, 10.0)
show_hudmessage(0, "Twoj interp zostal zmieniony na 0.01.")
}
}


P.S. Po co w definie masz plugin, wersje i autora, jak wpisałeś je w register_plugin?:FF

Tylko, że tutaj ID lecisz po pętli, a nie event odczytuje. ;]
Oczywiście aby przy tym evencie uzyskać ID można tak zrobić - czyli pętelka. Lecz kod i tak nie jest pełny bo np. brakuje sprawdzenia warunku czy gracz z danym ID jest podłączony do serwera ;]
Poza tym skoro masz ID to czemu HUDA wyświetlasz wszystkim?;] (pytanie retoryczno-humorystyczne).
  • +
  • -
  • 0

Unikalna sieć serwerów CS 1.6 && TF2 FearLex.pl
Serwery CS 1.6: JailBreak, ZombieMod Ultimate (nowe ZP), DiabloMod 201 lvl, TeamPlay
ORAZ
Serwer TF2 FFA


#13 Leihto

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 150
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Rabka
Offline

Napisano 12.06.2011 23:23

Poza tym skoro masz ID to czemu HUDA wyświetlasz wszystkim?;] (pytanie retoryczno-humorystyczne).

A dlaczego mam dajmy na to przy 32 graczach wyświetlać każdemu pokolei wiadomość w hud? Skoro mogę wysłać wszystkim naraz?;]
  • +
  • -
  • 0
Portek: Za 20zł, to ja nawet notatnika nie otworze..

Nowe portfolio. Ciekawe artykuły, ciekawe przykłady: WojtusDEV.pl

#14 kapi10072

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:318
  • Steam:steam
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 13.06.2011 15:10

Żeby nie było, ja się dopiero ucze programować. ;D

Użytkownik kapi10072 edytował ten post 13.06.2011 15:10

  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
Najlepszy serwer TeamPlay w Polsce !
Pomogłem, wejdź ;)
Zapraszam na BHZ-Game.pl
Bo nie liczą się fragi tylko dobra atmosfera ;D


#15 Agent

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 62
Pomocny

  • Postów:195
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 13.06.2011 22:04

Poza tym skoro masz ID to czemu HUDA wyświetlasz wszystkim?;] (pytanie retoryczno-humorystyczne).

A dlaczego mam dajmy na to przy 32 graczach wyświetlać każdemu pokolei wiadomość w hud? Skoro mogę wysłać wszystkim naraz?;]

A ile razy wszystkim to wyświetli?;]
  • +
  • -
  • 0

Unikalna sieć serwerów CS 1.6 && TF2 FearLex.pl
Serwery CS 1.6: JailBreak, ZombieMod Ultimate (nowe ZP), DiabloMod 201 lvl, TeamPlay
ORAZ
Serwer TF2 FFA


#16 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 28.07.2011 01:01

odkopie ale trafiłem na ten wątek przypadkowo lepiej jest tak
#include <amxmodx>

public plugin_init() {
	register_plugin("interp", "1.0", "Cali")
	register_event("HLTV", "Nowa_Runda", "a", "1=0", "2=0")
}
public Nowa_Runda()
{
	client_cmd(0, "ex_interp 0.01;wait;cl_cmdrate 101;wait;cl_updaterate 101;wait;rate 25000")
	set_hudmessage(42, 212, 255, 0.1, 0.7, 0, 6.0, 10.0)
	show_hudmessage(0, "Twoj interp zostal zmieniony na 0.01.")
}

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych