Od dawna jest prosty sposób na wyświetlenie statystyk serwera na naszej własnej stronie czy forum.
Otóż serwis Game-Monitor udostępnia nasze dane w paru postaciach, my skorzystamy z zserializowanej tablicy, a dane wyświetlimy za pomocą skryptu PHP mojego autorstwa

Do dzieła!
Na początku, jeśli jeszcze tego nie zrobiliśmy, dodajemy nasz serwer do serwisu Game-Monitor.
Następnie wchodzimy w jego statystyki, później w zakładkę Data Feeds, szukamy i kopiujemy link do PHP Serialized.
Poniższą funkcję wklejamy do kodu naszej strony:
function cstrike_gamemonitor($feed) { $data = file_get_contents($feed); $monitor = unserialize($data); if($monitor->error == 0) { $out = "<table align='center' width='400' cellspacing='0' cellpadding='0'>n<tr>n"; $out .= "<td style='border:1px #000000 solid;text-align:center;padding:3px 3px 3px 3px;font-weight:bold;' colspan='2'>".$monitor->name."</td>n"; $out .= "</tr>n<tr>n"; $out .= "<td style='border:1px #000000 solid;border-right:0;border-top:0;padding:3px 3px 3px 3px;'>IP:</td>"; $out .= "<td style='border:1px #000000 solid;border-top:0;padding:3px 3px 3px 3px;'>".$monitor->ip.":".$monitor->port."</td>"; $out .= "</tr>n<tr>n"; $out .= "<td style='border:1px #000000 solid;border-right:0;border-top:0;padding:3px 3px 3px 3px;'>Sloty:</td>"; $out .= "<td style='border:1px #000000 solid;border-top:0;padding:3px 3px 3px 3px;'>".$monitor->player." / ".$monitor->maxplayer."</td>"; $out .= "</tr>n<tr>n"; $out .= "<td style='border:1px #000000 solid;border-right:0;border-top:0;padding:3px 3px 3px 3px;'>Ping:</td>"; $out .= "<td style='border:1px #000000 solid;border-top:0;padding:3px 3px 3px 3px;'>".$monitor->query_time."</td>"; $out .= "</tr>n<tr>n"; $out .= "<td style='border:1px #000000 solid;border-right:0;border-top:0;padding:3px 3px 3px 3px;'>Typ:</td>"; $out .= "<td style='border:1px #000000 solid;border-top:0;padding:3px 3px 3px 3px;'>".($monitor->premium ==1 ? "Publiczny" : "Prywatny")."</td>"; $out .= "</tr>n</table>"; } else { $out = "<table align='center' width='400' cellspacing='0' cellpadding='0'>n<tr>n"; $out .= "<td style='border:1px #000000 solid;text-align:center;padding:3px 3px 3px 3px;font-weight:bold;' colspan='2'>Serwer nie działa</td>n"; $out .= "</tr>n</table>"; } return $out; }
UWAGA!
Nawet jeśli chcemy monitorować wiele serwerów, powyższą funkcję wklejamy tylko raz!
Funkcję tę wywołujemy w taki sposób:
echo cstrike_gamemonitor("TUTAJ LINK, KTORY SKOPIOWALISMY")
Wklejając link skopiowany z Game-Monitor w sposób podany w kodzie.
Uwagi!
1. Jeśli masz wiele serwerów, wystarczy że powielisz ten drugi kod, wklejając link do innego serwera
2. Połączenie z Game-Monitor jest dość czasochłonnym procesem (według moich obliczeń 0.80-1.10 sekundy), więc im więcej serwerów dodasz, tym dłużej może Ci się strona ładować.
3. Ten skrypt NIE DZIAŁA na serwerach z safe_mode on lub z zablokowaną funkcją file_get_contents();
Statystyki są dość ubogie (nawet aktualnej mapy nie pokazują), ale to już intencja serwisu Game-Monitor, jakie dane chce rozprowadzać, a nie moja

Co do tego czasu połączenia, w sumie mogłem zrobić mały cache, jednak wydawało mi się to niepotrzebne, bo statystyki zbyt rozbudowane nie są

Wygląd oczywiście możecie dowolnie modyfikować (jeśli znacie html), nie ma z tym problemu.
Jeśli o czymś zapomniałem, proszę dać znać w temacie
Pozdro!!
Jeśli chcesz umieszczać ten poradnik na innej stronie, wklej wyraźny link do tego Supportu (amxx.pl) i do mojej strony (Kołaczyce Servers).