Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Stary

Bomba od x graczy?

CoD Stary

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 rio fragusek

    Życzliwy

  • Zbanowany

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:32
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 31.05.2011 13:25

Witam jak zrobić że gracze będą dostawać exp za bombę jeśli na serwerze będzie dana ilość graczy na serwerze?
W moim przypadku ma być to 6 ;]

#2 Muzzi

    Guru

  • Przyjaciel

Reputacja: 226
Wszechwidzący

  • Postów:772
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 31.05.2011 13:30

Pętla po graczach plus zmienna i sprawdzasz czy jest ich 6.

Pisane na szybkiego, nawet nie sprawdzane bo nie mam jak.
Sprawdź i daj znać.


new iPlayers[32], iNum, gracze
gracze=0
get_players(iPlayers, iNum)
for(new i=0; i<iNum; i++)
{
gracze++
}
if(gracze >= x ) // tutaj stawiasz liczbe ile ma byc ludzi na serwerze aby dodalo expa.
{
//kod // tutaj wpisujesz kod na dodawanie expa za pake
}
else
{
//kod // tutaj moze byc info ze nie ma wystarczajaco ludzi na serwerze
}

Użytkownik Muzzi edytował ten post 31.05.2011 13:30

  • +
  • -
  • 1

#3 rio fragusek

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:32
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 31.05.2011 14:04

A to na sam dól .sma? Czy gdzie? ;d

#4 Muzzi

    Guru

  • Przyjaciel

Reputacja: 226
Wszechwidzący

  • Postów:772
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 31.05.2011 14:38

Daj kod od dawania expa za bombe to Ci to zrobie a ty tylko wkleisz.
  • +
  • -
  • 0

#5 rio fragusek

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:32
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 31.05.2011 14:41

public WygrywaCT() 
{ 
	new Players[32], playerCount, id; 
	get_players(Players, playerCount, "aeh", "CT"); 
	
	for (new i=0; i<playerCount; i++) 
	{ 
		id = Players[i]; 
		if(klasa_gracza[id]) 
		{ 
			doswiadczenie_gracza[id] += doswiadczenie_za_wygranie; 
			
			ColorChat(id,GREEN,"[PRO COD]^x01 Dostales^x03 %i^x01 doswiadczenia za wygranie rundy przez twoj team.", doswiadczenie_za_wygranie); 
			//client_print(id, print_chat, "[PRO COD] Dostales %i doswiadczenia za wygranie rundy przez twoj team.", doswiadczenie_za_wygranie); 
		} 
		SprawdzPoziom(id); 
	} 
} 

public BombaRozbrojona()
{
	new Players[32], playerCount, id;
	get_players(Players, playerCount, "aeh", "CT");
	
	doswiadczenie_gracza[rozbrajajacy] += doswiadczenie_za_bombe;
	doswiadczeniezdobycia_monety[rozbrajajacy]  += ilosc_monet_za_pake;
	for (new i=0; i<playerCount; i++) 
	{
		id = Players[i];
		if(!klasa_gracza[id])
		continue;
		if(id != rozbrajajacy)
		{
			doswiadczenie_gracza[id]+= doswiadczenia_za_zabojstwo;
			client_print(id, print_chat, "[PRO COD] Dostales %i doswiadczenia za rozbrojenie bomby przez twoj team.", doswiadczenia_za_zabojstwo);
		}
		else
		ColorChat(id, GREEN, "[PRO COD]^x01 Dostales %i doswiadczenia i %i monet za rozbrojenie bomby.",doswiadczenie_za_bombe, ilosc_monet_za_pake);
		SprawdzMonety(id);
		SprawdzPoziom(id);
	}
}


Dam to całe bo mam jeszcze że dostaję monety ;]

#6 Night90

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 57
Pomocny

  • Postów:254
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Blisko Lublina :>
Offline

Napisano 31.05.2011 14:41

Znajdz to

public BombaPodlozona()

i w tym masz

if(get_playersnum() > X)

gdzie X to liczba graczy od ilu ma być exp za bombe.
  • +
  • -
  • 0
b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png
b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png
b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png
b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png
b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: CoD Stary

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych