Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
- - - - -

Spadochron


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
58 odpowiedzi w tym temacie

#21 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 14.12.2008 13:14

dobrze wpisales do amxx.cfg?

sv_parachute "1" - 0: wyłączony - 1: włączony

parachute_cost "1000" - ile kosztuje (CStrike ONLY)

parachute_payback "75" - za ile możesz sprzedac spadochron(ie. (75/100) * 1000 = 750$)

parachute_fallspeed "100" - szybkosc lotu



wrzuc na serwer i pokaz logi.
  • +
  • -
  • 0

#22 Ctrl

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:15
Offline

Napisano 15.12.2008 08:26

Teraz to już nie ważne, miałem jakiegoś zrąbanego amxxa, na innym wszystko śmiga.
Przestroga: nigdy nie ściągajcie amxx 1.75a ! xD
  • +
  • -
  • 0

#23 panczo2000

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:103
Offline

Napisano 17.12.2008 20:32

JAKO KOMENDE MUSZE URZYC JAK CHCE DAC JEDNEMU GRACZOWI SPADROCHRON ALE EBY MIAŁ CAŁY CZAS NIE ZE JAK SIE BEDZIE ŁONCZYŁ OD NOWA NA SERVER ZEBY NIE WPISYWAC KOMENDY

amx_parachute

TYLKO ZEBY MIAŁ JUZ ???
  • +
  • -
  • 0

#24 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 17.12.2008 20:34

po 1. Nie pisz duzymi literami
po 2. naucz sie pisac...
po 3. dopisz do amxx.cfg (addons/amxmodx/configs)

amx_parachute @all

na końcu
  • +
  • -
  • 0

#25 panczo2000

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:103
Offline

Napisano 17.12.2008 22:45

po 1. Nie pisz duzymi literami
po 2. naucz sie pisac...
po 3. dopisz do amxx.cfg (addons/amxmodx/configs)

amx_parachute @all

na końcu


ale mi chodzi ze chce dac jednej osobie a nie wszytskim a jak wpisuje

amx_parachute @nik
to nie działa
  • +
  • -
  • 0

#26 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 17.12.2008 22:59

bez "@" amx_parachute "nick"
  • +
  • -
  • 0

#27 panczo2000

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:103
Offline

Napisano 18.12.2008 17:35

bez "@" amx_parachute "nick"



A NIK POWINIEN BYC TAK CZY TAK ???

amx_parachute "PANCZO"
amx_parachute PANCZO

?????
  • +
  • -
  • 0

#28 zer0.

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 428
Wszechobecny

  • Postów:2116
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kw
Offline

Napisano 18.12.2008 17:38

amx_parachute - spadochron dla 1 gracza
lub
amx_parachute @all - spadochron dla wszystkich
  • +
  • -
  • 0

#29 MasterofPuppets1994

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3
Offline

Napisano 28.01.2009 15:00

Mam problem, spadochron nie otwiera się przy nacisnięciu "use", czyli E. Plugin na pewno jest włączony, sprawdzałem. Czy mam jeszcze coś ustawić żeby to działało?
PS. Jestem kompletnie zielony, proszę o jasne wyjaśnienie, jeśli jest możliwe xD, a jak nie jest, to postaram się zrozumieć;).
  • +
  • -
  • 0

#30 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 28.01.2009 15:07

dodałeś cvary? do amxx.cfg

Cvars:

Kod:
sv_parachute "1" - 0: wyłączony - 1: włączony

parachute_cost "1000" - ile kosztuje (CStrike ONLY)

parachute_payback "75" - za ile możesz sprzedac spadochron(ie. (75/100) * 1000 = 750$)

parachute_fallspeed "100" - szybkosc lotu


  • +
  • -
  • 0

#31 MasterofPuppets1994

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3
Offline

Napisano 28.01.2009 15:11

Chodzi Ci o dodanie razem z tymi komentarzami, typu szybkosc lotu itp.? Jak tak to tak. Tak btw mam amxx 1.71
  • +
  • -
  • 0

#32 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 28.01.2009 15:23

to nie są komentarze tylko cvary ale mniejsza z tym ;>
Jak wszystko dodałeś to zmien AMXX-a na 1.76 albo 1.8+
  • +
  • -
  • 0

#33 MasterofPuppets1994

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3
Offline

Napisano 28.01.2009 15:45

Zmieniałem na 1.8.1 wcześniej, ale po wrzuceniu jakiegokolwiek pluginu włączałem serwer i jak próbowałem na niego wejść, hlds mi się wyłączał więc zrezygnowałem z 1.8.1. Spróbuję jeszcze z 1.76. Niezależnie od wyników, dzięki.
PS. Jak się nie uda to napiszę;).

[ Dodano: 28-01-2009, 16:00 ]
hmmm mam jeszcze takie głupie pytanie: gdzie jest ten guzik pomógł? ;>

[ Dodano: 28-01-2009, 16:14 ]
Wielkie Dzięki!!! Już działa! Gdzie jest guzik pomógł? ;>
  • +
  • -
  • 0

#34 kUBA[G]

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:2
  • GG:
  • Lokalizacja:Bełchatów
Offline

Napisano 03.02.2009 13:28

Dodałem amx_parachute @all i wszystkie cvary potrzebne do amxx.cfg i spadochron działa tylko dla admina... Ja chce aby wszyscy, którzy wejdą na mój serwer mieli spadochron za darmo, a nie tylko admin! (mój serwer ma wgrany zombie plague 4.1)

Pomocy
  • +
  • -
  • 0

#35 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 03.02.2009 13:38

http://amxx.pl/download.php?id=1583
  • +
  • -
  • 0

#36 smithi96

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:16
Offline

Napisano 21.03.2009 11:37

Ej, jak zrobić by każdy miał spadochron pod 'E' zawsze.. na free?
Wiem, że siętak da bo widziałem na wielu serverach... Help me! :D
  • +
  • -
  • 0

#37 TiTu$

    Czempion

  • Użytkownik

Reputacja: 139
Zaawansowany

  • Postów:817
  • GG:
  • Lokalizacja:Rzeszów
Offline

Napisano 21.03.2009 11:47

post wyżej mafia podał plik spadochron dla wszystkich... ;>
  • +
  • -
  • 0

#38 p!n0k!o

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:1
Offline

Napisano 01.04.2009 13:05

hmm.. No Plugin Spoko a ktos ma moze po Polsku jezeli tak prosil bym o linka na gg :
69696969
A i co mam dopisac do amxx.cfg zeby ludzie dostawali Spadochron za Free?
bo jak wpisuje amx_parachute@all to jest Zle ;/
  • +
  • -
  • 0

#39 Shelvi

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:97
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Grzegorz
  • Lokalizacja:2.800km od PL
Offline

Napisano 22.06.2009 17:09

ej a jest możliwość zrobienia tak aby tak szybko się nie opadało bo się zbyt szybko opada
  • +
  • -
  • 0

#40 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 22.06.2009 17:17

parachute_fallspeed 100

100 jest domyślnie, więc daj 70 czy 80
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych