Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Permanentne info jak w diablo


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 ^Grzyboo

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 239
Wszechwidzący

  • Postów:461
  • Imię:Grzyboo
  • Lokalizacja:Tak
Offline

Napisano 22.05.2011 18:38

Witam, chciałbym zrobić takie info jak w diablo.
Lewy dolny róg - informacje o poziomie itd. Jak zrobić takie coś?
  • +
  • -
  • 0

#2 JLB. Leo

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 59
Pomocny

  • Postów:180
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Bielawa
Offline

Napisano 22.05.2011 18:46

format

Użytkownik JLB. Leo edytował ten post 22.05.2011 18:50


#3 diablix

    emeryt

  • Przyjaciel

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:663
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 22.05.2011 18:51

format


xD Co mu sam format da?

Używasz wiadomości StatusText ale musisz ją zformatować żeby tablice czytało

np

format(ex)(szText, sizeof szText - 1, "Poziom: %d", g_iLevel[id]);

  • +
  • -
  • 1

#4 Goliath

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1227
Godlike

  • Postów:2334
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Maciej
  • Lokalizacja:Mońki
Offline

Napisano 22.05.2011 18:52

	message_begin(MSG_ONE, get_user_msgid("StatusText"), {0,0,0}, id) 
write_byte(0)
write_string("Twoj tekst")
message_end()

  • +
  • -
  • 1

#5 ^Grzyboo

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 239
Wszechwidzący

  • Postów:461
  • Imię:Grzyboo
  • Lokalizacja:Tak
Offline

Napisano 22.05.2011 19:08

Dzięki, wszystko działa :)
  • +
  • -
  • 0

#6 JLB. Leo

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 59
Pomocny

  • Postów:180
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Bielawa
Offline

Napisano 22.05.2011 19:24

format


Co mu sam format da?


nie miałem czasu napisać nic więcej a tym też można :D

@sory za OT




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych