Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

KLasa cod od lvl na innej klasie


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 ViHuRa

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:117
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Legionowo
Offline

Napisano 21.05.2011 14:37

Witam, jak zrobić aby dana klasa była dostępna np. od 100 lvl na innej klasie np. Snajper.
  • +
  • -
  • 0
Centrum-Gier.com

#2 GerO

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:75
  • GG:
  • Lokalizacja:Gorlice
Offline

Napisano 21.05.2011 14:50

Masz

if(item == Twoja_Klasa && poziom_gracza[id] < LEVEL)
{
client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Ta klasa jest dostepna od LEVEL lvl.");
WybierzKlase(id);
return PLUGIN_CONTINUE;
}


#3 A może sma?

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 539
Wszechwiedzący

  • Postów:1464
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 21.05.2011 14:52

Tak się chyba nie da. Można jednak to obejść i zrobić inaczej: w *.sma klasy można dać if sprawdzający jaki gracz ma lvl, jeżeli ma <100 to ma przykładowo 1/2 z awp, a jeżeli ma >100 to ma 150% dmg z awp... Przynajmniej ja tak to zrobiłem
  • +
  • -
  • 0

#4 GerO

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:75
  • GG:
  • Lokalizacja:Gorlice
Offline

Napisano 21.05.2011 15:13

Jeśli posiadasz Nowego Cod Moda to użyj:

public cod_class_enabled(id)
{
new dostepna = 50;
new level = cod_get_user_level(id);
if(level < 50)
{
client_print(id, print_chat, "[%s]Klasa dostepna od %i poziomu.", nazwa, dostepna)
return COD_STOP;
}
ma_klase[id] = true;
return COD_CONTINUE;
}

public cod_class_disabled(id)
ma_klase[id] = false;

Użytkownik GerO edytował ten post 21.05.2011 15:13


#5 sharkowy

    Lokalna anomalia sejsmiczna o nieustalonej genezie.

  • Przyjaciel

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:1913
Offline

Napisano 21.05.2011 15:13

[CoD Stary] Jak zrobić klasę od levela. - AMXX.pl: Support AMX Mod X ?
  • +
  • -
  • 0

2011 - Admin FFA

2011 ~ 2012 - Support Team

2012 ~ 2014 - Moderator

2014 - Junior Admin

2015 - Przyjaciel  R.I.P. sharkowy :(

 


#6 ViHuRa

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:117
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Legionowo
Offline

Napisano 21.05.2011 19:27

Dobra dałem +, ale chodziło mi o to aby klasa była dostępna od pewnego poziomu innej klasy. Czyli nie wszystkich.
Np:
50 lvl snajpera upoważnia do gry rambo, a 50 lvl komandosa nie upoważnia do gry rambo

Dodano 24 maj 2011 - 08:17:
ref
  • +
  • -
  • 0
Centrum-Gier.com

#7 WarRIorS

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:204
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Japan
Offline

Napisano 24.05.2011 13:58

całkowita edycja klas wszystkich moim zdaniem badz napisanie pluginu jakiegoś

Użytkownik WarRIorS edytował ten post 24.05.2011 13:58





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych