Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Naprawienie

Poprawienie blędu pluginu

Naprawienie

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Optymalny193

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 30
Życzliwy

  • Postów:294
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Europa
Offline

Napisano 20.05.2011 15:49

Mam blad:
Host_Error: WriteDest_Parm: not a client

Ten plugin jest w zalączniku proszę o jego poprawienie
Pozdrawiam Optymalny193

Kontynuacja tematu: Host_Error: WriteDest_Parm: not a client - AMXX.pl: Support AMX Mod X

Agrrrr, DarkGL ty upierdliwcu :)

Załączone pliki


Użytkownik Optymalny193 edytował ten post 20.05.2011 18:20


#2 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 20.05.2011 16:35

sprawdzaj co jakiś czas w funkcji czy to jest gracz (id jest większe od 0 i mniejsze od 33) i tak ogólnie, płaczesz to te credity, żeby dawać, autora itp., jak ja w 'twoim' pluginie widzę pusty plugin, który został zrobiony ze sklejek innych pluginów, nawet moja mała zawartość tam jest (skill, chyba nawet z 3-4)

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#3 Optymalny193

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 30
Życzliwy

  • Postów:294
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Europa
Offline

Napisano 20.05.2011 18:20

sprawdzaj co jakiś czas w funkcji czy to jest gracz (id jest większe od 0 i mniejsze od 33)
Nie czaje jak możesz to popraw plugin i wrzuć do zalącznika.

#4 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 20.05.2011 21:30

if(1 <= id <= get_maxplayers()) -.-

a na moje pytanie nie odpowiesz Skull3D?

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#5 diablix

    emeryt

  • Przyjaciel

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:663
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 20.05.2011 21:34

sprawdzaj co jakiś czas w funkcji czy to jest gracz (id jest większe od 0 i mniejsze od 33)
Nie czaje jak możesz to popraw plugin i wrzuć do zalącznika.


if((pev(id, pev_flags) & FL_CLIENT)){
//id to client
}

  • +
  • -
  • 0

#6 Optymalny193

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 30
Życzliwy

  • Postów:294
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Europa
Offline

Napisano 20.05.2011 21:39

nie czaje tego diablix
Zrobilbyś mi to?

#7 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 20.05.2011 22:15

możesz sprawdzić tak jak ja Ci podałem albo tak jak diablix, 2 sposoby są dobre wg. mnie...

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#8 diablix

    emeryt

  • Przyjaciel

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:663
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 20.05.2011 22:54

nie czaje tego diablix
Zrobilbyś mi to?


A co tu nie czaić :o Warunek sprawdza czy dane id to klient (gracz, 1 - ilosc_slotow).
Jeżeli zostanie spełniony, wykona Twój kod
  • +
  • -
  • 1

#9 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 21.05.2011 11:55

Może w skrócie, grasz ma id od 1 do 32 (zależy od ilości slotów ale pisze jakby to był serv 32 sloty) i sprawdzasz warunkiem czy podane ID to gracz (tym co podałem lub tym co diablix podał), jeśli wyjdzie true, czyli się spełni to wykona to co masz dalej tam w funkcji, czyli:

public twojafunkcja(id)
{
     // twoj kod
}
zamieniasz na:
public twojafunkcja(id)
{
     if((pev(id, pev_flags) & FL_CLIENT)){
          // twoj kod
     }
     /* lub ta petla co podalem. */
}

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#10 Optymalny193

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 30
Życzliwy

  • Postów:294
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Europa
Offline

Napisano 21.05.2011 14:16

Ok wiem tylko niewiem w ktorym jest bląd

#11 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 21.05.2011 16:04

to zrób tak prawie wszędzie i dodaj debug i się okaże... (dodaj najlepiej say przed ifem "nazwa funkcji 0" po ifie "nazwa funkcji 1", sprawdzisz w której funkcji nie będzie 1 i po sprawie;

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#12 Optymalny193

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 30
Życzliwy

  • Postów:294
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Europa
Offline

Napisano 21.05.2011 18:18

Nie mam sily do tego to juz mnie przerasta, sam sobie z tym nie poradzę może ktoś mi to odradzu zrobi. Z gory dzięki

#13 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 21.05.2011 19:15

daj wszedzie gdzie masz blad na poczatku funkcji i bedzie git

if(!is_user_alive(id)) return

  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#14 Optymalny193

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 30
Życzliwy

  • Postów:294
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Europa
Offline

Napisano 21.05.2011 20:49

G[o]Q ale ja nie wiem gdzie jest bląd
Jak możesz to weź mi to zrob proszę.
Będzie 5 plusow





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Naprawienie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych