Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Usuniecie pliku nVaulti dobrze napisany zapis?


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 olek0017

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:71
  • Lokalizacja:Pyskowice
Offline

Napisano 18.05.2011 17:28

Dobry :)

mam pytanie odnośnie tego czy da się usuwać plik nvault dokładnie co tydzień



oraz czy dobrze jest to napisana w sensie jak
dam cvara amx_savetime nick to będzie mi się zapisywać na nick? bo jakoś nie jestem do końca do tego przekonany

	new nick[32]
get_user_name(id,nick,31)

new steam_id[35]
get_user_authid(id,steam_id,34)

new zapis[32]
get_cvar_string("amx_savetime",zapis,31)

new ip[45]
get_user_ip(id,ip,0)

admin_czas[id] = (admin_czas[id] + get_user_time(id,1))

new vaultkey[64]
new vaultdata[256]


format(vaultkey,63,"%s-czas",zapis)


#2 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 18.05.2011 17:36

Co do usuwania to bez Cron'a czy jakiegoś skryptu systemowego chyba nic z tego. Co do kodu to raczej nie będzie działało tak jak chcesz :P
new szData[64], szCvar[32];
get_cvar_string("amx_savetime", szCvar, 31);
if(equali(szCvar, "nick"))
get_user_name(id, szData, 63);
else if(equali(szCvar, "steam"))
get_user_authid(id, szData, 63);
else if(equali(szCvar, "ip"))
get_user_ip(id, szData, 63, 1);
admin_czas[id] = admin_czas[id] + get_user_time(id, 1);
new vaultkey[128]
new vaultdata[256]
format(vaultkey, 127, "%s-czas", szData);

  • +
  • -
  • 1

#3 olek0017

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:71
  • Lokalizacja:Pyskowice
Offline

Napisano 18.05.2011 17:41

okej :) dzięki :D

a możliwość resetowania?



i przy okazji jak zamienić zmienna float na godziny minuty i sekundy


@Edit :)

robię ten plugin dla PGC :D

rydy17 jestem na PGC a tu było zajęte wiec taki nick ;]

Użytkownik olek0017 edytował ten post 18.05.2011 17:44


#4 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 18.05.2011 17:49

Zależy jaki masz format tego float'a. (w sekundach, minutach, godzinach ?)
Jak w sekundach to liczysz, masz 3 zmienne Godziny, minuty, sekundy.
minuty = _:(sekundy / 60);
sekundy = sekundy % 60;
godziny = _:(minuty / 60);
minuty = minuty % 60;
  • +
  • -
  • 0

#5 olek0017

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:71
  • Lokalizacja:Pyskowice
Offline

Napisano 18.05.2011 18:28

wróć :D

to jest zmienna integer za duzo ostaniu we floatach robiłem dla temu :)

a próbowałem robić pętle jakieś i inne i nic mi nie wyszło

powiedzmy ze liczbę 18467 chce zamienić na godzinę minute i sekunde

Dodano 18 maj 2011 - 22:30:
**************************************************************************************
okej :) już ogarnąłem :D

jestem z siebie dumny


ale teraz jak zrobic te przynajmniej resetowanie tego pliku nVault

Dodano 19 maj 2011 - 13:55:
**************************************************************************************
Już wiem jak to wszystko zrobię

i da się bez crona

jak skończę cały plugin to powiem jak można bez crona

tylko mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak się tego używa?

nvault_remove(wskaznik, const klucz[]);



nvault_prune( vault, start, end )

Użytkownik olek0017 edytował ten post 19.05.2011 13:56





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych