Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

Automatyczne przełączenie na pistolet

CoD Nowy

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 ToRRent

    Dirty Bomber

  • Power User

Reputacja: 227
Wszechwidzący

  • Postów:861
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 13.05.2011 14:43

Siema, mam pytanie

Zaużmy że posiadam klasę komandos która ma usp/glock & deagle i chce wywalic pistolet teamu (usp/glock) więc wpadłem na pomysł żeby zrobić coś takiego

public CurWeapon(id)
{
        new weapon = read_data(2);
	if(cod_get_user_class(id) == cod_get_classid("Komandos"))
	{
		if(weapon == CSW_USP && weapon == CSW_GLOCK18)
		{
			engclient_cmd(id, "weapon_deagle")
		}
	}
}

ale coś nie działa tak jak powinno :(

Mógłby ktoś pomóc w tej sprawie ?
  • +
  • -
  • 0

ZdobywcyGier

YouTubeFacebook |  Twitch


#2 Droso

    Dawniej HubertTM

  • Support Team

Reputacja: 1279
Godlike

  • Postów:2371
  • Steam:steam
  • Imię:Hubert
  • Lokalizacja:Tomaszów Mazowiecki
Offline

Napisano 13.05.2011 14:48

yyy a nie prościej zabrac mu all bronie i dodać to co chcesz

strip_user_weapon(index); // zabiera bronie

i teraz
give_item
  • +
  • -
  • 0

Piszę pluginy pod: AMX MOD X oraz SOURCE MOD!

Na zlecenie i bez zlecenia zresztą też!


#3 Goliath

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1227
Godlike

  • Postów:2334
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Maciej
  • Lokalizacja:Mońki
Offline

Napisano 13.05.2011 14:53

public CurWeapon(id)
{
new weapon = read_data(2);
if(cod_get_user_class(id) == cod_get_classid("Komandos"))
{
if(weapon == CSW_USP || weapon == CSW_GLOCK18)
{
engclient_cmd(id, "weapon_deagle")
}
}
}

  • +
  • -
  • 1

#4 ToRRent

    Dirty Bomber

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 227
Wszechwidzący

  • Postów:861
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 13.05.2011 14:53

yyy nie ? bo wtedy wywalisz usp/glocka przy kazdej klasie xDD bo przeciez nowy cod nie daje broni dozwolonych na spawn


@Goliath thx ;) nie rzucił mi się ten błąd w oczy xD


Temat do zamknięcia

Użytkownik =ToRRent= edytował ten post 13.05.2011 15:01

  • +
  • -
  • 0

ZdobywcyGier

YouTubeFacebook |  Twitch


#5 Droso

    Dawniej HubertTM

  • Support Team

Reputacja: 1279
Godlike

  • Postów:2371
  • Steam:steam
  • Imię:Hubert
  • Lokalizacja:Tomaszów Mazowiecki
Offline

Napisano 13.05.2011 14:59

Nie wiem jak jest w nowym cod ale w case dajesz klasy ... ???
  • +
  • -
  • 0

Piszę pluginy pod: AMX MOD X oraz SOURCE MOD!

Na zlecenie i bez zlecenia zresztą też!


#6 ToRRent

    Dirty Bomber

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 227
Wszechwidzący

  • Postów:861
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 13.05.2011 21:16

@UP nie.
  • +
  • -
  • 0

ZdobywcyGier

YouTubeFacebook |  Twitch


#7 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 14.05.2011 10:15

public CurWeapon(id)

{

        new weapon = read_data(2);

        if(cod_get_user_class(id) == cod_get_classid("Komandos"))

        {

                if((weapon != CSW_DEAGLE) || (weapon != CSW_KNIFE) || (weapon != CSW_C4)) //deagle nóż i c4 to wyjątek resztę wyrzuca.

                {

                        client_cmd( id, "drop" );

                }

        }

}

  • +
  • -
  • 0

#8 Windowspl

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:190
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 14.05.2011 11:00

Zmień sobie w .sma moda.

Znajdź:
new bronie_druzyny[] = {0, 1<<CSW_USP, 1<<CSW_GLOCK18},


Zmień na:
new bronie_druzyny[] = {0, 1<<CSW_KNIFE, 1<<CSW_KNIFE},


I pistolet sam wyleci jak gracz go weźmie a nie będzie miał go w klasie :D
  • +
  • -
  • 0

#9 sharkowy

    Lokalna anomalia sejsmiczna o nieustalonej genezie.

  • Przyjaciel

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:1913
Offline

Napisano 14.05.2011 11:34

Goliath dał mu to co chciał, więc po co posty nabijacie?

Temat do zamknięcia


  • +
  • -
  • 0

2011 - Admin FFA

2011 ~ 2012 - Support Team

2012 ~ 2014 - Moderator

2014 - Junior Admin

2015 - Przyjaciel  R.I.P. sharkowy :(

 


#10 ToRRent

    Dirty Bomber

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 227
Wszechwidzący

  • Postów:861
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 14.05.2011 20:39

@KariiO taki pomysł nie jest dobry bo wyrzucisz usp/glocka i dostaniesz go dopiero przy zmianie teamu xD niezależnie jaką klasą grasz.
  • +
  • -
  • 0

ZdobywcyGier

YouTubeFacebook |  Twitch


#11 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 14.05.2011 21:40

@KariiO taki pomysł nie jest dobry bo wyrzucisz usp/glocka i dostaniesz go dopiero przy zmianie teamu xD niezależnie jaką klasą grasz.

Ty wiesz co Ty piszesz newbie ?
Za każdym razem gdy Komandos będzie miał inną broń niż wyżej wypisane wyjątki to mu ją wyrzuci więc nie pierd**.
  • +
  • -
  • 0

#12 ToRRent

    Dirty Bomber

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 227
Wszechwidzący

  • Postów:861
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 15.05.2011 09:42


@KariiO taki pomysł nie jest dobry bo wyrzucisz usp/glocka i dostaniesz go dopiero przy zmianie teamu xD niezależnie jaką klasą grasz.

Ty wiesz co Ty piszesz newbie ?
Za każdym razem gdy Komandos będzie miał inną broń niż wyżej wypisane wyjątki to mu ją wyrzuci więc nie pierd**.



<facepalm>
To sobie sprawdź, ze wywalisz usp/glocka i nie będziesz go miał aż do zmiany teamu xDD

cały czas denerwowało mnie to że mam 2 pistolety więc wywalałem usp/glocka , a jak sobie później zagrałem np. szturmowcem to latałem tylko z m4

P.S Drugi raz piszę że można już zamknąć

Użytkownik =ToRRent= edytował ten post 15.05.2011 09:43

  • +
  • -
  • 0

ZdobywcyGier

YouTubeFacebook |  Twitch


#13 Adminek AMXX.PL

    Admin :)

  • Bot

Reputacja: 156
Profesjonalista

  • Postów:7178
  • Lokalizacja:AMXX.PL
Offline

Napisano 16.05.2011 12:53

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: można zamknąć

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: CoD Nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych