Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z chmod'em(chyba) GM Amxbans 1.6


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Niquit

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:114
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 10.05.2011 14:33

A więc. Opisze co robię, krok po kroku.

1.Przerzucam pliki z dysku na serwer www do public_html/amxbans
2.Nadaje chmod'y na:
a)foldery: include; include/backup; include/files; include/smarty;. include/smarty/templates_c(nadawałem nawet na wszystkie pliki i nic)
3.Usuwam ciasteczka z przeglądarki.
4.Instaluje po stronie strony GM Amxbans 1.6.
5.Instalacja przebiega prawidłowo.
6.BŁĄD:

Warning: Smarty error: unable to read resource: "main_header.tpl" in /home/pmp/public_html/amxbans/include/smarty/Smarty.class.php on line 1113(duża ilość)

Fatal error: Allowed memory size of 50331648 bytes exhausted (tried to allocate 122880 bytes) in /home/pmp/public_html/amxbans/ban_list.php on line 87

W google znalazłem folder, który to niby po podmianie to naprawia. Jednak dalej nie jestem wstanie dojść do błędu. Próbowałem przez 3 dni, po kilka razy i nic.

W czasie instalacji, są sprawdzone, czy poprawnie nadano chmod'y. Wszystko było w porządku.

Prosiłbym o pomoc. Jeśli potrzeba tego wymaga, mogę dodać screen'y.
  • +
  • -
  • 0

#2 kasza

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 887
Czempion

  • Postów:4102
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Imię
  • Lokalizacja:Lokalizacja
Offline

Napisano 10.05.2011 14:42

Smarty.class.php

TC zmieniło Ci nazwę pliku na małą literę. Z 2 plikiem będzie podobnie.
  • +
  • -
  • 0

Skillownia.com

 

 #3 [UWC3NG] Skillownia.com - 213.189.52.253:27301

 


#3 Adminek AMXX.PL

    Admin :)

  • Bot

Reputacja: 156
Profesjonalista

  • Postów:7173
  • Lokalizacja:AMXX.PL
Offline

Napisano 10.05.2011 14:43

Automatyczna wiadomość


Ten temat został przeniesiony z forum:
AMX Mod X -> Problemy z pluginami
do
Mody -> AMXBans -> Problemy


#4 Niquit

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:114
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 10.05.2011 15:43

Smarty.class.php

TC zmieniło Ci nazwę pliku na małą literę. Z 2 plikiem będzie podobnie.


Czyli rozumiem, że te pliki mają być z dużych liter. Ja tak je mam i dalej nie działa.

---------------------------------------------

Zadziwiające(chyba dzięki takiej ilości prób i błędów), aczkolwiek usunąłem pliki z PHPMyAdmin i...nie ma błędu. :D

Jednak został mi jeden błąd:

Dołączona grafika

Nie mogę naciskać tych odnośników. :/ Zapewne jakiś plik za to odpowiada, ale nie wiem jaki.

Użytkownik Niquit edytował ten post 10.05.2011 16:25

  • +
  • -
  • 0

#5 amxxmaster

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:207
  • Imię:Stad
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 10.05.2011 18:55

kiedys mialem podobny problem jak ty ale jak robilem na darmowym hostingu, mam nadzieje ze ty robisz na platnym hostingu bo na zadnym darmowym nie bedzie dzialac ci to

#6 tomi93

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:132
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Bytom
Offline

Napisano 11.05.2011 15:14

Nie mogę naciskać tych odnośników. :/ Zapewne jakiś plik za to odpowiada, ale nie wiem jaki.

Jaki masz poziom ustawiony? Jakie prawa przypisane do tego poziomu?
  • +
  • -
  • 0

#7 Niquit

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:114
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 15.05.2011 10:33


Nie mogę naciskać tych odnośników. :/ Zapewne jakiś plik za to odpowiada, ale nie wiem jaki.

Jaki masz poziom ustawiony? Jakie prawa przypisane do tego poziomu?


To nie ma nic związane z przypisaniem poziomu. Po prostu nie ma odnośników. Muszę ręcznie wpisywać, a to jest uciążliwe.
Np.:
Otwieram: http://strona.xaa.pl/amxbans/ban_list.php
Loguję się na admina.
Przechodzę w strefę admina.
Klikam dodaj ban.
I tu: http://strona.xaa.pl/amxbans/admin.php?site=ban_add ("ban_add")

"To muszę zmieniać ręcznie, bo odnośniki nie działają."

Do zamknięcia.

Użytkownik Niquit edytował ten post 18.05.2011 15:30

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych