Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Plugin z ustawieniami (ex interp, rate. clupdat..)


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 Divic

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:326
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 06.05.2011 12:11

Witam szukam pluginu który po wejściu gracza ustawi mu i będzie sprawdzał co jakiś czas :
rate 25000
cl_updaterate 100

Plugin musi działać dla S/NS za pomoc + (proszę o w pełni działające pluginy)

Użytkownik Divic edytował ten post 06.05.2011 12:12

  • +
  • -
  • 0

#2 Rafal_94

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 45
Pomocny

  • Postów:383
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Woźniki
Offline

Napisano 06.05.2011 12:24

#include <amxmodx>

#define PLUGIN "Wymuszacz"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Rafal_94"

public plugin_init() {
	register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
	set_task(10.0, "wymus", _, _, _, "b")
}
public wymus()
	client_cmd(0, "ex_interp 0.01 ; rate 25000 ; cl_updaterate 100")
nie testowane ale działać musi :)
  • +
  • -
  • 0

#3 góruś

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:164
  • GG:
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Grójec
Offline

Napisano 06.05.2011 12:44

wybieranie interpu(i ustawianie ratow)i wymuszanie co 15 sec

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

#define PLUGIN "interp"
#define VERSION "1.3"
#define AUTHOR "gorus"

new interp[33];

public plugin_init() {
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR);
set_task(15.0, "interpc", _, _, _, "b")
}
public client_disconnect(id)
interp[id] = 0;

public client_connect(id)
interp[id] = 0;

public menu_displayer(id){
new menu = menu_create("Wybierz interp", "menu_handler")
menu_additem(menu, "Interp - 0.01", "1", 0)
menu_additem(menu, "Interp - 0.02", "2", 0)
menu_additem(menu, "Interp - 0.03", "3", 0)
menu_additem(menu, "Interp - 0.04", "4", 0)
menu_additem(menu, "Interp - 0.05", "5", 0)
menu_setprop(menu, MPROP_EXIT, MEXIT_NEVER)
menu_display(id, menu, 0)
}
public menu_handler(id, menu, item)
{
switch(item)
{
case 0:{
client_cmd(id, "rate 25000")
client_cmd(id, "cl_rate 20000")
client_cmd(id, "cl_updaterate 100")
client_cmd(id, "cl_cmdrate 100")
client_cmd(id, "cl_cmdbackup 2")
client_cmd(id, "ex_interp 0.01")
interp[id] = 1
menu_destroy(menu)
return PLUGIN_HANDLED
}
case 1:{
client_cmd(id, "rate 22000")
client_cmd(id, "cl_rate 17000")
client_cmd(id, "cl_updaterate 90")
client_cmd(id, "cl_cmdrate 90")
client_cmd(id, "cl_cmdbackup 2")
client_cmd(id, "ex_interp 0.02")
interp[id] = 2
menu_destroy(menu)
return PLUGIN_HANDLED
}
case 2:{
client_cmd(id, "rate 19000")
client_cmd(id, "cl_rate 14000")
client_cmd(id, "cl_updaterate 80")
client_cmd(id, "cl_cmdrate 80")
client_cmd(id, "cl_cmdbackup 1")
client_cmd(id, "ex_interp 0.03")
interp[id] = 3
menu_destroy(menu)
return PLUGIN_HANDLED
}
case 3:{
client_cmd(id, "rate 16000")
client_cmd(id, "cl_rate 11000")
client_cmd(id, "cl_updaterate 70")
client_cmd(id, "cl_cmdrate 70")
client_cmd(id, "cl_cmdbackup 1")
client_cmd(id, "ex_interp 0.04")
interp[id] = 4
menu_destroy(menu)
return PLUGIN_HANDLED
}
case 4:{
client_cmd(id, "rate 13000")
client_cmd(id, "cl_rate 9000")
client_cmd(id, "cl_updaterate 60")
client_cmd(id, "cl_cmdrate 60")
client_cmd(id, "cl_cmdbackup 0")
client_cmd(id, "ex_interp 0.05")
interp[id] = 5
menu_destroy(menu)
return PLUGIN_HANDLED
}
}
menu_destroy(menu)
return PLUGIN_HANDLED
}
public interpc()
{
new players[32],count;
get_players(players,count)
for (new i = 1; i <= count; i++)
{
if(interp[i] == 0)
menu_displayer(i)
else if(interp[i] == 1)
client_cmd(i, "ex_interp 0.01")
else if(interp[i] == 2)
client_cmd(i, "ex_interp 0.02")
else if(interp[i] == 3)
client_cmd(i, "ex_interp 0.03")
else if(interp[i] == 4)
client_cmd(i, "ex_interp 0.04")
else if(interp[i] == 5)
client_cmd(i, "ex_interp 0.05")
}
}

  • +
  • -
  • 1

Piszesz na gg w sprawie pomocy? Z góry ignore, pozdrawiam.

CS 1.6 Download
Serwery CS
Cs nonsteam download


#4 Rafal_94

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 45
Pomocny

  • Postów:383
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Woźniki
Offline

Napisano 06.05.2011 12:55

osobiście nie polecam wyboru interpu bo potem pluja sie ze nierowne szanse
ale to sma pomoże mi przynajmniej przy robieniu takich set tasków :)
  • +
  • -
  • 0

#5 Divic

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:326
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 06.05.2011 21:18

no ok rafal ale ten twój patent będzie działał prawidłowo? i sprawdzał co ileś sekund czy wszyscy maja prawidłowy ?



A takie coś będzie działać?
#include <amxmodx> 
#define PLUGIN "Wymuszacz" 
#define VERSION "1.0" 
#define AUTHOR "Rafal_94" 
public plugin_init() { 
           register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) 
           set_task(10.0, "wymus", _, _, _, "b") 
} 
public wymus() 
     client_cmd(0, "rate 25000 ; cl_updaterate 100 ; cl_forwardspeed 400 ; cl_backspeed 400")

Użytkownik Divic edytował ten post 07.05.2011 14:51

  • +
  • -
  • 0

#6 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 06.05.2011 22:02

nie, jego plugin nie będzie działał bo task jest bez id, więc interp ustawia dla serwera(?)

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#7 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 07.05.2011 00:16

@up będzie działał , jeśli nie wiesz jak coś działa to się nie wypowiadaj

zamiast
client_cmd(0, "rate 25000 ; cl_updaterate 100 ; cl_forwardspeed 400 ; cl_backspeed 400")

daj
client_cmd(0, "rate 25000;wait;cl_updaterate 100;wait;cl_forwardspeed 400;wait;cl_backspeed 400")
  • +
  • -
  • 1

#8 Leihto

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 150
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Rabka
Offline

Napisano 07.05.2011 01:51

Cvary
amx_g24_interp - Jaki interp ma byc ustawiony 
amx_g24_rate - Jakie rate ma byc ustawione 
amx_g24_updaterate - Jakie cl_updaterate ma byc ustawione 
amx_g24_clrate - Jakie cl_rate ma byc ustawione 
amx_g24_cmdbackup - Jakie cl_cmdbackup ma byc ustawione 
amx_g24_prefix - Jaki prefix ma sie wyswietlac po wymuszeniu

Wymagania:
hamsandwich

Wersja v.0.5b - Testowana na moim serwerze i dziala bez zarzutu ;) - 0 skarg :] Wiec jest gut

Załączone pliki


Użytkownik Blak Rajder edytował ten post 07.05.2011 01:55

  • +
  • -
  • 1
Portek: Za 20zł, to ja nawet notatnika nie otworze..

Nowe portfolio. Ciekawe artykuły, ciekawe przykłady: WojtusDEV.pl

#9 Divic

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:326
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 07.05.2011 13:20

raider dla S/NS ? dziala? o sam interp mi nie chodzi bo mam do tego dobrze działaczy plugin (S sprawdza jaki maja NS co jakis czas wymusza na 0.01) chodzi mi o resztę bardziej


I co to ten prefix?

Użytkownik Divic edytował ten post 07.05.2011 13:21

  • +
  • -
  • 0

#10 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 07.05.2011 13:39

Prefix to tak jakby tytuł, możesz wpisać nazwę serwera lub jakieś www ;d

@up będzie działał , jeśli nie wiesz jak coś działa to się nie wypowiadaj

zamiast
client_cmd(0, "rate 25000 ; cl_updaterate 100 ; cl_forwardspeed 400 ; cl_backspeed 400")

daj
client_cmd(0, "rate 25000;wait;cl_updaterate 100;wait;cl_forwardspeed 400;wait;cl_backspeed 400")


No nie wiem, ale jak task bez id więc rate ustawia dla 0, a 0 to chyba serwer, być może że wtedy serwer ustawia dla wszystkich, ale tego to nie wiedziałem...

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#11 Rafal_94

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 45
Pomocny

  • Postów:383
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Woźniki
Offline

Napisano 07.05.2011 14:11

0 to wszyscy gracze są :)
może być tak a może być id
tak robie i zawsze cacy działa

troche nie rozumiem tych pytań czy aby na pewno - jeśli nie masz serwa na didacted server wlaczasz to, jak masz to na serwa wgrywasz i ogladasz :)
ex_interp można łatwo bo wpiszesz ex_interp i pokazuje ci twoja wartosc, raz wymusisz a po chwili wpisujesz samo ex_interp i co sie wyswietli taka jest wartosc :P

czyli ogólnie biorąc:

#include <amxmodx>

#define PLUGIN "Wymuszacz"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Rafal_94"

public plugin_init() {
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
set_task(10.0, "wymus", _, _, _, "b")
}
public wymus()
client_cmd(0, "rate 25000;wait;cl_updaterate 100;wait;cl_forwardspeed 400;wait;cl_backspeed 400")


divic - taka zmiana jak ty dałeś nie zadziała gdyż brakuje klamry ( public wymus() client_cmd(0, "rate 25000 ; cl_updaterate 100 ; cl_forwardspeed 400 ; cl_backspeed 400") )
jedynie tak jak ja dałem może być lub:

public wymus() {
client_cmd(0, "rate 25000 ; cl_updaterate 100 ; cl_forwardspeed 400 ; cl_backspeed 400")
}


@DarkGL nie trzeba waitów bo to w 1 linii idzie po ; , sprawdz w swojej konsoli w cs :)
chyba że to jakoś zamulić słabsze kompy może(wątpie) to wait jest przydatny
  • +
  • -
  • 1

#12 Leihto

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 150
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Rabka
Offline

Napisano 07.05.2011 15:24

raider dla S/NS ? dziala?

Tak. Dziala na oba protokoly ;)

I co to ten prefix?


To nazwa forum ktore ma sie wyswietlic przy wymuszeniu ;)
  • +
  • -
  • 0
Portek: Za 20zł, to ja nawet notatnika nie otworze..

Nowe portfolio. Ciekawe artykuły, ciekawe przykłady: WojtusDEV.pl

#13 Divic

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:326
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 07.05.2011 15:30

czyli daje to:
#include <amxmodx>

#define PLUGIN "Wymuszacz"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Rafal_94"

public plugin_init() {
        register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
        set_task(10.0, "wymus", _, _, _, "b")
}
public wymus()
        client_cmd(0, "rate 25000;wait;cl_updaterate 100;wait;cl_forwardspeed 400;wait;cl_backspeed 400")
i wszystko jest ok tak? niepomylilem kodow?
  • +
  • -
  • 0

#14 Rafal_94

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 45
Pomocny

  • Postów:383
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Woźniki
Offline

Napisano 07.05.2011 15:49

nie :) wszystko cacy - potrafisz skompilować?
albo coś zmienić chcesz :P

jeśli chcesz moge zrobić plugin który wklepuje te komendy graczowi jeśli wciśnie klawisz W lub nie wiem czego :D
  • +
  • -
  • 0

#15 Divic

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:326
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 07.05.2011 15:51

nieno kompilowac umiem ...
tylko dopiero zaczynam ten kod ogarniac

a jak dodac informacje ze te dane zostaly zmienione

Takie coś będzie działać ? xD
public tekst){
	ColorChat(0, GREEN,"Twoje ustawienia rate,cl_updaterate,cl_forwardspeed ,cl_backspeed zostaly zmienione",name,value);
}else if(task_exists(id))
remove_task(id);

i na gorze dopisac

#include "colorChat.inl"

Użytkownik Divic edytował ten post 07.05.2011 18:08

  • +
  • -
  • 0

#16 Rafal_94

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 45
Pomocny

  • Postów:383
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Woźniki
Offline

Napisano 07.05.2011 18:23

hm ja nie wiem co to oznacza nawet :D
public tekst){
ColorChat(0, GREEN,"Twoje ustawienia rate,cl_updaterate,cl_forwardspeed ,cl_backspeed zostaly zmienione",name,value);
}else if(task_exists(id))
remove_task(id);

dziwne to...
1.dlaczego {} a nie () w public tekst?
2. po co name, value ? tam nie ma czyjegoś nicku ani zmiennej wartości
3. warunek? po co? jeśli nie przy sayu ;d? po co usuwać task?

całość ma wyglądać:
#include <amxmodx>
#include <ColorChat>

#define PLUGIN "Wymuszacz"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Rafal_94"

public plugin_init() {
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
set_task(10.0, "wymus", _, _, _, "b")
set_task(10.1, "info", _, _, _, "a", 1)
}
public wymus()
client_cmd(0, "rate 25000;wait;cl_updaterate 100;wait;cl_forwardspeed 400;wait;cl_backspeed 400")
public info()
ColorChat(0, GREEN, [Twoja siec.pl] ^x01 Twoje wartosci rate, cl_updaterate, cl_forwarspeed, cl_backspeed ulegly zmianie!")

Nie wiem czy to zadziala tak jakbys chcial bo plugin co 10sek wymusza to wszystko, czemu w tym nie ma interpu wymuszac?
po 10 sek tylko raz na mape dostanie info ze mu to wymusi przy czym prefix bedzie na zielono a reszta zolty kolor
w ogóle jak chcesz by plugin dzialal? raz na mape wymucil te 4 opcje?

Pogubilem sie napisz raz a porzadnie co ma robic i co ile sekund oraz kiedy ma sie pojawic informacja na sayu :)
  • +
  • -
  • 0

#17 Divic

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:326
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 07.05.2011 19:02

niech wymusza co 40 sek i jak ktoś będzie wchodził na server (bo sprawdzanie tych danych jest dostępne tylko dla STEAM na NS nie będzie mógł sprawdzić wiec niech wymusza co 40 sek i zaraz przy wejściu) a napis ze zmienił wartości niech się pojawia tylko raz


NA interp mam bardzo dobrze działający plugin
  • +
  • -
  • 0

#18 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 07.05.2011 19:11

0 to wszyscy gracze są :)
może być tak a może być id

nie do końca chyba, bo jak pobierasz nick i wpiszesz 0 to zwraca nazwę serwera i id nie może być bez pętli.

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#19 Rafal_94

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 45
Pomocny

  • Postów:383
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Woźniki
Offline

Napisano 07.05.2011 19:36

#include <amxmodx>
#include <ColorChat>

#define PLUGIN "Wymuszacz"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Rafal_94"

public plugin_init() {
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
set_task(40.0, "wymus", _, _, _, "b")
set_task(50.0, "info", _, _, _, "a", 1)
}
public wymus()
client_cmd(0, "rate 25000;wait;cl_updaterate 100;wait;cl_forwardspeed 400;wait;cl_backspeed 400")
public info()
ColorChat(0, GREEN, [Twoja siec.pl] ^x01 Twoje wartosci rate, cl_updaterate, cl_forwarspeed, cl_backspeed ulegly zmianie!")


tyle że tutaj ten równie dobrze może interp wymuszać nawet co 2 sekundy
ten jest że co 40sek czyli może zagrać ok 20sekund rundy na innym interpie ale tak to już działa
najprostsze rozwiązania najlepsze
  • +
  • -
  • 1

#20 Divic

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:326
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 08.05.2011 17:19

Dziekuje macie +


wywala mi błąd
Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.
Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team

Error: Invalid expression, assumed zero on line 16

1 Error.
Could not locate output file F:\Mody\AMXX_Studio_1.4.3_final\Wymuszacz.amx (compile failed).

Użytkownik Divic edytował ten post 08.05.2011 17:26

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych