Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

4 lub 5 nowych umiejetnosci


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 HardcoR AnGeL

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:90
  • GG:
  • Imię:Jacek
  • Lokalizacja:Diablo Mod
Offline

Napisano 04.05.2011 12:22

Witam Was Chcialbym Udoskonalic swojego diablo i chcialem mu dodac nowe statystyki
1.Inteligencja
2.Sila
3.Zwinnosc
4.Zrecznosc
To all wie co daja ale ja chciablym zrobic do tego jeszcze 4 lub 5 innych i do tego druga strona menu do rozdawania talentow.
5.Niewdzialnosc: 1pkt=-2 widzialnosci max tych pkt. 100.
6.Regeneracja: 5pkt=3Hp co 3 sec i np 50pkt to 30 hp co 3 sec. max 75 pkt
7.Finanse-1pkt=10 zlota kradnie max 100pkt.
8.Grawitacja- 10-pkt to np jak archy +1. max 70 pkt( czyli arch +7
9.Dalej

0.Wyjscie

a tutaj napis: Statystyki robione na amxx.pl ja wiem jak napisz dodac ale mysle nad jakims niezlym zachecajycm :D

druga strona:
1.Wszystko w Inteligencje
2.Wszystko w Sile
3.Wszystko w Zwinnosc
4.Wszystko w zrecznosc
i tak dalej

PS: Ja napisy sam zrobie do tych nowych statystyk tylko tu napisalem info jak to ma byc
I wogóle Jak Ktos Bedzie mial czas Bylbym Wdzieczny za zrobienie tutka albo do diablo od razu wgranie/
  • +
  • -
  • 0

#2 Divic

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:326
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 04.05.2011 12:36

co do 1 ci niepomoge co do :

1.Wszystko w Inteligencje
2.Wszystko w Sile
3.Wszystko w Zwinnosc
4.Wszystko w zrecznosc


public skilltree(id)
{
	new text[513] 
	new keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)

	
	
	format(text, 512, "\yWybierz Staty- \rPunkty: %i^n^n\w1. Inteligencja [%i] [Wieksze obrazenia czarami]^n\w2. Sila [%i] [Wiecej zycia]^n\w3. Zrecznosc [%i] [Bronie zadaja ci mniejsze obrazenia]^n\w4. Zwinnosc [%i] [Szybciej biegasz i magia zadaje ci mniejsze obrazenia]^n\w5. Dodaj 10 w Inteligencje ^n\w6. Dodaj 10 w sile ^n\w7. Dodaj 10 w zrecznosc ^n\w8. Dodaj 10 w zwinosc",player_point[id],player_intelligence[id],player_strength[id],player_agility[id],player_dextery[id]) 
	
	keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)
	show_menu(id, keys, text) 
	return PLUGIN_HANDLED  
} 


public skill_menu(id, key) 
{ 
	switch(key) 
	{ 
		case 0: 
		{	
			if (player_intelligence[id]<100){
				player_point[id]-=1
				player_intelligence[id]+=1
			}
			else client_print(id,print_center,"Maxymalny poziom inteligencji osiagniety")
			
		}
		case 1: 
		{	
			if (player_strength[id]<100){
				player_point[id]-=1	
				player_strength[id]+=1
			}
			else client_print(id,print_center,"Maxymalny poziom sily osiagniety")
		}
		case 2: 
		{	
			if (player_agility[id]<100){
				player_point[id]-=1
				player_agility[id]+=1
				player_damreduction[id] = (47.3057*(1.0-floatpower( 2.7182, -0.03399*float(player_agility[id])))/110)
			}
			else client_print(id,print_center,"Maxymalny poziom zrecznosci osiagniety")
			
		}
		case 3: 
		{	
			if (player_dextery[id]<100){
				player_point[id]-=1
				player_dextery[id]+=1
				set_speedchange(id)
			}
			else client_print(id,print_center,"Maxymalny poziom zwinnosci osiagniety")
		}
		case 4: 
		{
			if(player_intelligence[id]<100){
				if(player_point[id]>=10) {
					player_point[id]-=10
					player_intelligence[id]+=10
					}
				else
				client_print(id, print_center, "Nie masz tylu punktow")
			}
			else
			client_print(id, print_center, "Maxymalny poziom inteligencji dla tego poziomu zostal osiagniety")
		}
		case 5: 
		{
			if(player_strength[id]<100) {
				if(player_point[id]>=10) {
					player_point[id]-=10
					player_strength[id]+=10
				}
				else
				client_print(id, print_center, "Nie masz tylu punktow")
				}
			else
			client_print(id, print_center, "Maxymalny poziom sily dla tego poziomu zostal osiagniety")
		}
		case 6: 
		{
			if(player_agility[id]<100) {
				if(player_point[id]>=10) {
					player_point[id]-=10
					player_agility[id]+=10
					player_damreduction[id] = (47.3057*(1.0-floatpower( 2.7182, -0.03399*float(player_agility[id])))/110)
				}
				else
				client_print(id, print_center, "Nie masz tylu punktow")
				}
			else
			client_print(id, print_center, "Maxymalny poziom zrecznosci dla tego poziomu zostal osiagniety")
		}
		case 7:
		{
			if(player_dextery[id]<100) {
				if(player_point[id]>=10) {
					player_point[id]-=10
					player_dextery[id]+=10
					set_speedchange(id)
					}
				else
				client_print(id, print_center, "Nie masz tylu punktow")
				}
			else
			client_print(id, print_center, "Maxymalny poziom zwinnosci dla tego poziomu zostal osiagniety")
			}

		}
	
	if (player_point[id] > 0) 
		skilltree(id)
	
	
	return PLUGIN_HANDLED
}

Max na raz nie dodasz musisz jakaś konkretna liczbę wybrać ile ci tam pasuje zamiast "10"

Użytkownik Divic edytował ten post 04.05.2011 12:48

  • +
  • -
  • 1

#3 HardcoR AnGeL

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:90
  • GG:
  • Imię:Jacek
  • Lokalizacja:Diablo Mod
Offline

Napisano 04.05.2011 13:05

ehh ja mam to wszystko w <..> tylko na drugiej stronie i najbardziej mi chodzi o staty ale i tak masz plusika
  • +
  • -
  • 0

#4 Divic

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:326
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 04.05.2011 14:50

ze starami za free raczej nie pomogą bo ja tez pytałem o coś takiego xD
A co do zleceń :
DarkGl - niezainteresowany
Sebul - tez, pomaga tyko na forum
Kariio - Zajęty często...
Frezzy - #%^&*....

a z reszta sie nie kontaktowałem...:S
  • +
  • -
  • 0

#5 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 04.05.2011 15:21

Witam Was Chcialbym Udoskonalic swojego diablo i chcialem mu dodac nowe statystyki
1.Inteligencja
2.Sila
3.Zwinnosc
4.Zrecznosc
To all wie co daja ale ja chciablym zrobic do tego jeszcze 4 lub 5 innych i do tego druga strona menu do rozdawania talentow.
5.Niewdzialnosc: 1pkt=-2 widzialnosci max tych pkt. 100.
6.Regeneracja: 5pkt=3Hp co 3 sec i np 50pkt to 30 hp co 3 sec. max 75 pkt
7.Finanse-1pkt=10 zlota kradnie max 100pkt.
8.Grawitacja- 10-pkt to np jak archy +1. max 70 pkt( czyli arch +7
9.Dalej

0.Wyjscie

a tutaj napis: Statystyki robione na amxx.pl ja wiem jak napisz dodac ale mysle nad jakims niezlym zachecajycm :D

druga strona:
1.Wszystko w Inteligencje
2.Wszystko w Sile
3.Wszystko w Zwinnosc
4.Wszystko w zrecznosc
i tak dalej

PS: Ja napisy sam zrobie do tych nowych statystyk tylko tu napisalem info jak to ma byc
I wogóle Jak Ktos Bedzie mial czas Bylbym Wdzieczny za zrobienie tutka albo do diablo od razu wgranie/

Bot od leczenia (Verticus gdzieś pisał) i dajesz warunek że ma działać jeżeli player_regeneracja[id] jest większy od zera potem ustawiasz jak tam chcesz change_health i jedziesz dalej :]
  • +
  • -
  • 0

#6 GoldeN

    Wszechmogący

  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 04.05.2011 15:28

Bot od leczenia (Verticus gdzieś pisał) i dajesz warunek że ma działać jeżeli player_regeneracja[id] jest większy od zera potem ustawiasz jak tam chcesz change_health i jedziesz dalej :]


Po co?

Task od plugin_init / nowej rundy / client_authorized z flagą b, sprawdzenie czy gracz żyje i czy jest zmienna od regeneracji większa niż 0, jak jest, to ma leczyć. :F

Użytkownik GoldeN edytował ten post 04.05.2011 15:29


#7 Divic

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:326
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 04.05.2011 16:10

na pewno wszystko skumał tak jak ja xD
  • +
  • -
  • 0

#8 HardcoR AnGeL

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:90
  • GG:
  • Imię:Jacek
  • Lokalizacja:Diablo Mod
Offline

Napisano 04.05.2011 16:51

KariiO dziecki za napisales ale jak mowi divic tak "chaotycznie napisane" ze nie rozuemiem. :)
  • +
  • -
  • 0

#9 góruś

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:164
  • GG:
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Grójec
Offline

Napisano 12.05.2011 17:33

napisz na pw to Ci zrobię
  • +
  • -
  • 0

Piszesz na gg w sprawie pomocy? Z góry ignore, pozdrawiam.

CS 1.6 Download
Serwery CS
Cs nonsteam download


#10 GoldeN

    Wszechmogący

  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 14.05.2011 23:13

napisz na pw to Ci zrobię


Od tego masz forum.


@Top.

W plugin_init dajesz taska z flagą B co X sekund i w funkcji z taska dajesz leczenie.

Użytkownik GoldeN edytował ten post 14.05.2011 23:13


#11 HardcoR AnGeL

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:90
  • GG:
  • Imię:Jacek
  • Lokalizacja:Diablo Mod
Offline

Napisano 15.05.2011 10:19

Golden Boze nie odswiezaj starych tematów.

Temat do Zamknięcia.

Użytkownik HardcoR AnGeL edytował ten post 15.05.2011 10:19

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych