Funkcja ala CurWeapon
kyriuch
01.05.2011
Nie wiem jak się zabrać za funkcję która:
- sprawdzi czy nie mam w ekwipunku jakiegoś pistoletu, bądź karabinu (tutaj dwie oddzielne najlepiej),
- jeżeli mam i nie jest to np. Deagle to wywala ten pistolet, lub np. mam karabin i nie jest to m4a1 to też wywala,
- jeżeli mam deagle to pisze na chacie, że już go mam,
Liczę na szybką odpowiedź, szukałem na internecie i znalazłem tylko mało pomocny event CurWeapon.
//Edit
Chciałbym żeby to czytało bronie nie koniecznie wyciągnięte na wierzchu.
Użytkownik kyriuch edytował ten post 01.05.2011 14:50
- sprawdzi czy nie mam w ekwipunku jakiegoś pistoletu, bądź karabinu (tutaj dwie oddzielne najlepiej),
- jeżeli mam i nie jest to np. Deagle to wywala ten pistolet, lub np. mam karabin i nie jest to m4a1 to też wywala,
- jeżeli mam deagle to pisze na chacie, że już go mam,
Liczę na szybką odpowiedź, szukałem na internecie i znalazłem tylko mało pomocny event CurWeapon.
//Edit
Chciałbym żeby to czytało bronie nie koniecznie wyciągnięte na wierzchu.
Użytkownik kyriuch edytował ten post 01.05.2011 14:50
Cypis'
01.05.2011
user_has_weapon(id, CSW_*)
Użytkownik Cypis' edytował ten post 01.05.2011 15:30
Użytkownik Cypis' edytował ten post 01.05.2011 15:30
kyriuch
01.05.2011
Dobra a jak napisać:
-jeżeli typ ma jakiś pistolet ale nie deagle, to mu go wywala?
Proszę o szczegółową pomoc. Bo to jeżeli ma deagle napisałem if(user_has_weapon(id, CSW_DEAGLE). Ale teraz chodzi o to, że jeżeli ma jakiś inny pistolet to mu go wywali.
-jeżeli typ ma jakiś pistolet ale nie deagle, to mu go wywala?
Proszę o szczegółową pomoc. Bo to jeżeli ma deagle napisałem if(user_has_weapon(id, CSW_DEAGLE). Ale teraz chodzi o to, że jeżeli ma jakiś inny pistolet to mu go wywali.
Ortega
01.05.2011
if( !( user_has_weapon( id, CSW_DEAGLE ) ) )
{
engclient_cmd( id, "slot2;drop" );
}
Użytkownik Ortega edytował ten post 01.05.2011 15:52
kyriuch
01.05.2011
Myślę że zrobię coś w tym stylu, a później żeby dało deagle to plugin_continue. Szkoda że to będzie działało też jak nie będę miał żadnego pistoletuif( !( user_has_weapon( id, CSW_DEAGLE ) ) )
{
engclient_cmd( id, "slot2;drop" );
}
To mi wywali wszystkie bronie, a chodzi mi tylko o pistolety.strip_user_weapon?
//Edit
Jeżeli zna ktoś sposób na wywalenie wszystkich pistoletów oprócz deagle (oprócz sytuacji w której nie mam żadnego pistoletu - coś w stylu user_has_no_pistol), to zapraszam do wypowiedzi. Korzystając z okazji jeżeli komuś się chce to mam jeszcze 2 pytania. Jak zablokować działanie danej funkcji w danej rundzie po zmianie mapy, oraz czy da się uzyć give_item(id, "ammo") więcej niż jeden raz, bez kopiowania? Będę wdzięczny!
Użytkownik kyriuch edytował ten post 01.05.2011 16:02